Xpand Rally!

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Convert » sobota, 7 sie 2004, 21:35

WOW.... za 50 min sprawdze:> XRSPdemo, XRally Single Player demo?:P najs obaczymy
Obrazek
Convert
N3

Postprzez sumo » sobota, 7 sie 2004, 21:41

masz ci los, tez zaraz sprawdze, jesli pojdzie wogole na moim kompie :/
sumo
N4

Postprzez crt1 » sobota, 7 sie 2004, 21:42

Tak, tak. Jest to single player demo, wiec o grze po sieci nie ma mowy :(
Ale za 4 dni oficjałka, wiec do tego czasu mozna potrenować :wink:
crt1

Postprzez Convert » sobota, 7 sie 2004, 22:12

Dokopalem sie wsrod tych krzaczkow japonskich do tej strony http://www.watch.impress.co.jp/game/doc ... mo0805.htm to naprawde jest chyba wlasciwe demko :D za 15 min sie przekonam, tylko dlaczego nic na oficjalnej www nie ma :roll:
Obrazek
Convert
N3

Postprzez sumo » sobota, 7 sie 2004, 22:22

jakie macie transfery ? mi dosc ladnie ciagnie, jeszcze troszke i moze sie instalka odpali na moim zlomie :D
sumo
N4

Postprzez Convert » sobota, 7 sie 2004, 22:48

Ok :D installka wyglada jak by sie wiesila ale radze poczekac :D odpalilem gierke :P menu hmm troche jakby za duzo rzeczy nawalone :P ide do opcji hehe default jest ustawione to mowie sprobuje :D ale po 10 sec okazuje sie ze komp (ATHLON 1333, GF4MX, 384DDRAM,) tego nie udzwignie :P i przestawiam na best performance, ok :D chodzi w miare plynnie a jakosc grafiki specjalnie sie nie pogorszyla :), ustawilem na simulation ale nie mam kierownicy takze jezdzi sie troche ciezko :D na trasie POLAND :D na poczatku jest uciekajacy sprzed maski kibic hyh:P ide dalej to testowac:D bo juz zwieche zaliczylem :)

EDIT:

:| jakas dziwna ta gra:P moze na kierze i lepszym sprzecie fajnie sie gra, ale mi ta gra nie podchodzi jakos :P hmm auto jak sie jedzie bokami dziwnie sie zachowuje, jedyne co mi sie podoba to ze az tak bardzo nie tnie :D i licze tez na to w przypadku RBR :))))
Obrazek
Convert
N3

Postprzez crt1 » sobota, 7 sie 2004, 23:33

Ja na swoim sprzęcie (1GHz Duron, GF2 i ok. 400 DDRAM) jakos pogrywam...czasami się tnie, ale wydaje mi się, że to przez inne uruchomione programy w tle.
Co do samej gry, to muszę powiedzieć, że grafika jest jak dotąd najlepsza z wszystkich gier rajdowych (może RBR zmieni moje zdanie). Nawet przy minimalnych detalach potrafi milo zaskoczyc. Bigający kibice, a nawet sarna czy łoś!!! to ciekawe urozmaicenie :wink: Co mnie mile zaskoczyło, to możliwość definitywnego unieruchomienia pojazdu czy nawet doprowadzenie kierowcy do stanu nie nadającego się do dalszej jazdy :)
Jedyne co nie daje mi spokoju, to dziwne prowadzenie się pojazdu. Force feedback niby działa, ale jakoś słabo (nawet po ustawieniu go na max). Czasami samochód potrafi się tak rozbujać, że żadna kontra nie pomaga. Nie wiem o co w tym chodzi :?: Może to tylko tak u mnie.
Mam tylko nadzieję, że pełna wersja skoryguje moje zdanie co do stylu prowadzenia :D
crt1

Postprzez sumo » sobota, 7 sie 2004, 23:34

mi gierka sie zas tnie, bo komp za slaby, detale najmniejsze ale jakos idzie.. co prawda nie mam kiery, tylko klawiature i ... gra mi sie spodobala ! Wg. mnie lepsza od tych wszystkich colinow, przyjemnie mi sie jezdzi .. i ten swist turbiny :) no co tu duzo pisac, pograjcie a sami ocenicie, dal mnie git. Trasa w Polsce fajna :)

EDiT:

Mi tez sie samochod czasami rozbuja, mozliwe ze to jakis knif... no ale to wina kierowcy ze pojechal tak a nie inaczej ;) .... a probowaliscie ten recorder avi co jest w demku ??
sumo
N4

Postprzez Convert » niedziela, 8 sie 2004, 00:22

sumo napisał(a):a probowaliscie ten recorder avi co jest w demku ??

No ja wlasnie tak ale nie wiem jak to obsluzyc :) Heh ;] ide sie meczyc z tym bo gra mi sie wiesz ze sterami musze powalczyc, i zbierac na jakas kiere i nowa grafike :D
Obrazek
Convert
N3

Postprzez marcin » niedziela, 8 sie 2004, 00:46

Kurcze ja mam Durona 850 Mhz, Geforce2 64MB, 256 MB RAM'u i giera się tnie okropnie :( Wielka szkoda bo muszę przyznać że w tym trybie symulacyjnym giera nawet mi sie spodobała pomimo mniej wiecej 4 klatek na sekunde na najnizszych ustawieniach :cry:
marcin
A5

Postprzez beeper_ » niedziela, 8 sie 2004, 01:26

a mi sie w tej grze nie podoba nic po za grafika, fizyka jazdy do du.y :/ auto zachowuje sie jak zabawka sterowana droga radiowa, jak dla mnie klapa.
beeper_
N4

Postprzez sumo » niedziela, 8 sie 2004, 10:11

marcin napisał(a):Kurcze ja mam Durona 850 Mhz, Geforce2 64MB, 256 MB RAM'u i giera się tnie okropnie :( Wielka szkoda bo muszę przyznać że w tym trybie symulacyjnym giera nawet mi sie spodobała pomimo mniej wiecej 4 klatek na sekunde na najnizszych ustawieniach :cry:

ja mam Duronka 750 MHz i reszta to samo co Ty ... ustawilem wszystko na najnizsze detale, wszystko niepotrzebne wylaczylem i chodzi w miare ok.
Rozbraja mnie w grze FREESTYLE !! To jest wlasnie to !! :) jedziecie gdzie chcecie i jak chcecie a jak sie drogi znudza to sa okolice :) :) :)
sumo
N4

Postprzez piter306 » niedziela, 8 sie 2004, 10:58

Grafika jest fajna, dźwięk na szutrze zdupczony, ale jeździ się dziwnie, auta są strasznie nerwowe i widok zza kiery też do dupy.
No i jeszcze w aucie nie ma chyba klatki i pasów, bo się jakoś tak lata po aucie i dość szybko się łapie kontuzje.
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez Convert » niedziela, 8 sie 2004, 12:19

Udalo sie komus nagrac cos w AVI ?? Bo ja w ogole replaya nie moge odpalic, najpierw save replay, pozniej w menu load i nic nie ma :/ gra jakby sie wiesila :(
Obrazek
Convert
N3

Postprzez marcin » niedziela, 8 sie 2004, 12:23

Nie wiem czy wiecie ale można sobie wyłączyć automatyczną kontrolę trakcji :wink: Ja odrazu wyłączyłem i się dużo fajniej gra, uważam że gra jest całkiem przyjemna, myślałem że będzie gorzej. Szkoda tylko że mój komp jest na nią za słaby :( Jeśli zrobią dobry multiplayer, edytor tras i nazw samochodów to będzie bardzo fajnie. Pewnie że to nie jest jakaś rewolucja ale mi się bardziej podoba od colinow :P
marcin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe