Szukam chętnych do pomocy...

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Szukam chętnych do pomocy...

Postprzez Dariusz » czwartek, 16 paź 2008, 18:41

Szukam chętnych do pomocy przy założeniu Stowarzyszenia mającego na celu, poprawienia bezpieczeństwa oraz wizerunku polskich rajdów.Więcej informacji będę regularnie zamieszczał w tym temacie.Mam nadzieje ,że znajdą się chętne osoby ,którym zależy na ratowaniu tego pięknego sportu.Na razie nie podaje więcej szczegółów, ponieważ chce zobaczyć jaki będzie odzew na samą ideę Stowarzyszenia Polskich Kibiców Rajdowych.

Na każde pytanie będę odpowiadał na forum lub bezpośrednio drogą mailowa.

Serdecznie Pozdrawiam Darek:)
Jeżeli nie zrobisz ze swojego życia opowieści, będziesz tylko fragmentem cudzej historii...
Dariusz

Re: Szukam chętnych do pomocy...

Postprzez gabrally » czwartek, 16 paź 2008, 19:33

Dariusz napisał(a):Szukam chętnych do pomocy przy założeniu Stowarzyszenia mającego na celu, poprawienia bezpieczeństwa oraz wizerunku polskich rajdów.Więcej informacji będę regularnie zamieszczał w tym temacie.Mam nadzieje ,że znajdą się chętne osoby ,którym zależy na ratowaniu tego pięknego sportu.Na razie nie podaje więcej szczegółów, ponieważ chce zobaczyć jaki będzie odzew na samą ideę Stowarzyszenia Polskich Kibiców Rajdowych.

Noo, chętni będą na pewno ( w tym ja :) ) ale lepiej byłoby, gdybyś podał więcej info :)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Re: Szukam chętnych do pomocy...

Postprzez Zajcev » czwartek, 16 paź 2008, 20:11

Dariusz napisał(a):Szukam chętnych do pomocy przy założeniu Stowarzyszenia mającego na celu, poprawienia bezpieczeństwa oraz wizerunku polskich rajdów.Więcej informacji będę regularnie zamieszczał w tym temacie.Mam nadzieje ,że znajdą się chętne osoby ,którym zależy na ratowaniu tego pięknego sportu.Na razie nie podaje więcej szczegółów, ponieważ chce zobaczyć jaki będzie odzew na samą ideę Stowarzyszenia Polskich Kibiców Rajdowych.

Serwis Rajdy-Paranoja.pl chetnie przylaczy sie do akcji.

Pozdrawiam
Zajcev
N4

Postprzez THIM » czwartek, 16 paź 2008, 20:14

A jak chcesz działać? Co robić? Wyścigi też są objęte akcją?
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez Booogi » czwartek, 16 paź 2008, 20:21

Ja też przyłącze się, jednak chcąc osiągnąć efekty nie wystarczy skrzyknąć grupke kibiców.
Pamiętajmy, że decyzje podejmują ci wyżej nas.
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez Bujaka Jamajka » czwartek, 16 paź 2008, 20:26

Ale większą grupą więcej zdziałamy a niżeli jedna osoba ...
Ja też się chętnie przyłącze lecz jestem małoletni i mało moge :(
"RWD jest jak SEX, po co jeździć na ręcznym skoro można dać w pizdę" ...

Zdobysław Bucki fotografia rajdowa (i nie tylko) :)
Bujaka Jamajka
N3

Postprzez Dariusz » piątek, 17 paź 2008, 11:12

Witam.

Na początku chciałbym wyrazić swoja radość z zainteresowania tematem::)
Ale do szczegółów:

Robocza nazwa całej sprawy to STOWARZYSZENIE POLSKICH KIBICÓW RAJDOWYCH jeżeli ktoś ma propozycje innej nazwy chętnie będzie wzięta pod uwagę.

Głównym założeniem stowarzyszenia są 3 priorytety
1
-Poprawienie bezpieczeństwa na odcinkach specjalnych
(mam tu parę pomysłów ale chciałbym je do końca przemyśleć zanim zostaną opublikowane) jednym z nich jest to żeby członkowie stowarzyszenia byli po szkoleniu ratowniczym oraz przeszkoleni z technik negocjacyjnych z druga osoba(któż z nas się nie spotkał na rajdzie z niesfornym "Kibicem" który nie chce odejść z niebezpiecznego miejsca i na nic nie były w stanie nasze argumenty że lepiej tam nie stać)
Jednym z pomysłów jest to żeby członkowie stowarzyszenia wyróżniali się np odblaskowymi opaskami z logiem stowarzyszenia oraz starać się pomagać sejfciażom w utrzymaniu porządku tudzież pokazać im lub koordynować akcje ratownicza w razie wypadku itp.
2Kibice nie gęsi...
-Kiedy stowarzyszenie stanie się na tyle silne(mam tu na myśli liczbę członków a przede wszystkim skuteczność działania)żeby stać się Radą Kibiców w PZM(wiem że to brzmi absurdalnie ale wierze w to że to jest możliwe)Może jest to zbyt polityczne stwierdzenie ale chciałbym żeby udało nam się zdobyć zaufanie oraz poparcie zawodników ale i także organizatorów.
3
Media..Sponsorzy...
Uważam że to jest jeden z najtrudniejszych celów oraz bardzo ciężka droga do tego żeby udało nam się promować rajdy zawodników oraz im pomagać w odnalezieniu sponsora...ale wiem że wielu z was ma już jakieś doświadczenie w tej materii ale dla każdego właśnie ta jedna rada może się okazać karta przetargowa w rozmowach ze sponsorem.

AD.Oczywiście że nie ze wszystkim mam racje a rzeczy które tutaj przedstawiłem mogą się wydawać nie możliwe ale wierze w to że dzięki uporowi i determinacji uda nam się.

Jednym z pomysłów który najbardziej bym chciał wdrożyć w życie jest Nagroda Stowarzyszenia dla zawodników,organizatorów a nawet dla sędziego na PKC za uczciwośc!!!Moim wielkim marzeniem jest to żeby ta nagroda wręczał wychowanek domu dziecka, ponieważ wiem że ta nagroda wtedy by miała prawdziwa wartość a nie była kolejnym pucharem do gabloty...

Wierze w to że nam się uda że wdrożymy,wymyślimy,stworzymy wiele fantastycznych rzeczy dla rajdów tylko jest warunek musimy wierzyć w to że nam się uda!!!

Jetem otwarty na wszelkie inicjatywy.pomysły,krytykę bo na tym ma polegać te Stowarzyszenie na naszym wspólnym działaniu.

PS.proszę o wybaczenie wszelkich błędów ortograficznych oraz stylistycznych ale usprawiedliwia mnie tylko to że cała noc pracowałem.A chciałem jak najszybciej odpisać na zadane mi pytania.

Pozdrawiam Darek:)
Jeżeli nie zrobisz ze swojego życia opowieści, będziesz tylko fragmentem cudzej historii...
Dariusz

Postprzez Szambelan » piątek, 17 paź 2008, 13:31

Kolejna akcja mająca na celu "ratować polskie rajdy". Czy ostatnio niezbyt wiele tego typu przedsięwzięć?

POZDRAWIAM
RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Postprzez Bujaka Jamajka » piątek, 17 paź 2008, 14:25

Szambelan napisał(a):Kolejna akcja mająca na celu "ratować polskie rajdy". Czy ostatnio niezbyt wiele tego typu przedsięwzięć?

POZDRAWIAM

Najlepiej pozostańmy obojętni na ten problem ... Tak bedzie najlepiej.
Pozdrawiam
"RWD jest jak SEX, po co jeździć na ręcznym skoro można dać w pizdę" ...

Zdobysław Bucki fotografia rajdowa (i nie tylko) :)
Bujaka Jamajka
N3

Postprzez Karol » piątek, 17 paź 2008, 15:41

Raczej warto zobaczyć co takie akcje dają... Lepiej zorganizować jedną jedyną a porządna akcje, niż co chwile prześcigiwac się w pomysłach, które umierają zaraz po powstaniu...
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez beeper_ » piątek, 17 paź 2008, 15:45

gadu... gadu... a konkretów zero.
beeper_
N4

Postprzez mototom » piątek, 17 paź 2008, 16:41

Karol napisał(a):Raczej warto zobaczyć co takie akcje dają... Lepiej zorganizować jedną jedyną a porządna akcje, niż co chwile prześcigiwac się w pomysłach, które umierają zaraz po powstaniu...

Albo taką akcję, która wypali. Bo jak sobie przypomnę te wszystkie piękne plany o szlachetnych akcjach w rajdach, naklejki "kocham rajdy" na autach, to jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć, że coś i z tej akcji będzie ...
Ale życzę wszystkiego najlepszego.
mototom
A6

Postprzez Karol » piątek, 17 paź 2008, 17:06

Może zaraz wszyscy mnie zjedzą ale akcje kibiców nie zbyt wiele zdziałają.... Moim zdaniem temu wszystkiemu brakuje ludzi, pleców szerokich, które umożliwiłyby zrobienie szumu mogącego wywierąc presje na PZM. A tak? Sobie tam coś w internecie piszą co 10 tyś osób tego nawet nie przeczyta? Pfi... Niestety, ale w naszym kraju rajdy są na tyle niszowym sportem, że nie ma szans na "pospolite ruszenie" i jakieś zmiany po nim. Żeby była presja, musi być szum. Szumu nie będzie bo nisza za mała. Koło się zamyka.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez THIM » piątek, 17 paź 2008, 20:27

2. A co by ta rada robiła? Rozumiem, że realizowała pozostałe punkty, tylko skuteczniej ;)
3. Patrz "Fans for Kramar". Proponuję skupić się na przyciągnięciu mediów.
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Powrót do Forum ogólne