strategia PZM na lata 2008-2015

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

strategia PZM na lata 2008-2015

Postprzez SZUMI » środa, 17 wrz 2008, 18:29

rallyonline.pl:

Na stronach Polskiego Związku Motorowego opublikowana została prezentacja, która przedstawią strategię Głównej Komisji Sportu Samochodowego na lata 2008-2011. Możemy zapoznać się z planami GKSS na najbliższe lata.
Dowiedzieć możemy się m.in., że GKSS chce zapewnić taki poziom sportowy i organizacyjny Rajdu Polski, aby zapewnić jego długotrwałą obecność w RMŚ. GKSS chce też utrzymać w Polsce rundę RME. W planach jest organizacja rajdu cross country, który będzie zaliczany do mistrzostw świata.

Działanie międzynarodowe mają też na celu utrzymanie rundy MERC w Słomczynie, oraz budowę narodowego toru wyścigowego. GKSS chce pogłębiać współpracę z ościennymi krajami, w celu organizacji wspólnych imprez, a ponadto wprowadzić większą naszych działaczy do struktur FIA.

Prowadzone mają być rozmowy z producentami i importerami samochodów, w celu uruchomienia pucharów markowych w poszczególnych konkurencjach. Jednocześnie bardziej zdecydowane mają być próby pozyskania sponsorów dla tych cyklów. W planie są też działania mające intensyfikację promocji sportów motorowych w mediach. Stały zespół z ZG PZM ma prowadzić lobbing na rzecz sportów motorowych,

Technologia pomiaru czasu ma być udoskonalona - w planach jest dążenie do automatyzacji pomiaru czasu i użycie nowoczesnych technik. Pojawić mają się nowoczesne systemy łączności oraz przekaz wyników drogą radiową lub elektroniczną.

W RSMP GKKS chce powołać stałych kierowników OS oraz ekipy rekomendowane przez PZM. System licencji sędziowskich ma być prosty i dwustopniowy, zaś sami sędziowie, jak i dyrektorzy zawodów, mają brać w podsumowaniach sezonu i szkoleniach. Sędziowie z naszego kraju mają się też częściej zjawiać na międzynarodowych imprezach.

GKSS chciałaby też zapewnić wparcie finansowe dla zawodników startujących w ME w oparciu o środki finansowe PZM i sponsorów. Inne punkty dotyczą organizacji imprez na terenach, gdzie ich brakuje, wczesnego publikowania regulaminów czy surowych kar za odstępstwa techniczne. Prezentację ze strategią można znaleźć pod poniższym linkiem.

http://www.pzm.pl/Sporty_.../Strategia_GKSS
FOTOGRAFIA Z RAJDÓW ITP.

r.szumny@wp.pl

http://motorecords.pl/galerie_autor,111,0,Ryszard_Szumny.html
SZUMI
A5

Postprzez wiatrzysko » środa, 17 wrz 2008, 20:48

Było na pzm.pl

Pozdr. Temat do zamknięcia
Jak wysyłacie mi meile z ostrzeżeniami wysyłajcie lepiej na PW bo meil jest nie aktywny !
wiatrzysko
N2

Postprzez beeper_ » środa, 17 wrz 2008, 21:17

wiatrzysko napisał(a):Było na pzm.pl

Pozdr. Temat do zamknięcia

No i co z tego? To nie może być powodem do dyskusji?

Mi się bardzo podoba strategia pzmatołow, nie utracić tego co inni zbudowali.
beeper_
N4

Postprzez wiatrzysko » środa, 17 wrz 2008, 21:22

A no to z tego .

Myślę że o tych d**** nie powinno w ogóle być dyskusji . Myślcie lepiej jak to zmienić wszystko po prostu . Ja jestem z takich co nie popuszcze .
Jak wysyłacie mi meile z ostrzeżeniami wysyłajcie lepiej na PW bo meil jest nie aktywny !
wiatrzysko
N2

Postprzez beeper_ » środa, 17 wrz 2008, 21:28

wiatrzysko napisał(a):A no to z tego .

Ten argument mnie przekonał.

wiatrzysko napisał(a):Myślę że o tych d**** nie powinno w ogóle być dyskusji . Myślcie lepiej jak to zmienić wszystko po prostu . Ja jestem z takich co nie popuszcze .

A co proponujesz? Tym razem proszę o konkrety.
beeper_
N4

Postprzez MarcinRally » środa, 17 wrz 2008, 21:28

Myślę że o tych d**** nie powinno w ogóle być dyskusji . Myślcie lepiej jak to zmienić wszystko po prostu . Ja jestem z takich co nie popuszcze .

Dziwne podejście , właśnie może po to ten temat został żałożony byśmy coś wymyślili jak to wszystko zmienić :?: :roll:
MarcinRally
A5

Postprzez dziq » środa, 17 wrz 2008, 21:32

trzeba bylo glosowac na kononowicza. nie bylo by niczego :wink:
dziq
N3

Postprzez wiatrzysko » środa, 17 wrz 2008, 21:48

Niestety nie jestem z okręgu wyborczego w którym był zgłoszony na liście nijaki Pan Kononowicz.
wiatrzysko
N2

Postprzez beeper_ » środa, 17 wrz 2008, 21:51

wiatrzysko - co z tymi konkretami?
beeper_
N4

Postprzez gabrally » środa, 17 wrz 2008, 21:54

Panowie 8 postów nie w temacie bez sensu... Dajcie spokój...

Ciekawy jestem ile z tych propozycji zostanie wykonanych. Mam nadzieję, że będzie jak najwięcej pucharów markowych w RSMP :)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez wiatrzysko » środa, 17 wrz 2008, 21:59

Konkrety będą rano ino musze sie z tym przespać aby jakiś głupotek tu nie palnąć :oops:
wiatrzysko
N2

Postprzez padre-mk3 » środa, 17 wrz 2008, 23:21

do tej pory to nie byl dla ciebie jakis wielki problem.
ale koniec juz ot

moze pzmot poszedlby w kierunku pokazania ludziom postronnym czym naprawde sa rajdy,bo dla wielu rajd to tylko ryczace samochody,przejezdzane zwierzeta domowe i banda ludzi ciagnaca wraz z nimi po kraju.
moze tak jakies male pokazowe sprinty w miastach czy cos na wzor kamionek.
no ale to tylko marzenia
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez jugawrc » czwartek, 18 wrz 2008, 08:57

padre-mk3 napisał(a):do tej pory to nie byl dla ciebie jakis wielki problem.
ale koniec juz ot

:lol:
Rzeszowskie Forum Rajdowe
www.RFRteam.fora.pl
jugawrc
N2

Postprzez wiatrzysko » czwartek, 18 wrz 2008, 12:35

hihihi
wiatrzysko
N2

Postprzez stachniak14 » czwartek, 18 wrz 2008, 12:49

wiatrzysko napisał(a):hihihi

To są te konkrety ?
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Następna strona

Powrót do Forum ogólne