Mazur mówi prawde !!

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Mazur mówi prawde !!

Postprzez zales » sobota, 17 maja 2008, 00:45

zales
N1

Postprzez beeper_ » sobota, 17 maja 2008, 07:38

No to mamy kolejną załogę do dręczenia badaniami technicznymi...
beeper_
N4

Postprzez Hultay WRC » sobota, 17 maja 2008, 08:58

Najbardziej zaskoczyła mnie reakcja typu: narzekasz na rajd- za rok nie wpuszczamy cię na listę zgłoszeń:evil: :shock:. Nosz kurr chyba rzeczywiście trzeba wziąć się za inne hobby, nie wiem kminić brzmienie muzyki na sprzęcie hi fi po podłączeniu czincza ze złota, znowu jakiś rysunki robić czy co... albo za przykładem Kubicy: grać w bierki.

Gorzej że nie ma bardzo pomysłu na zmianę sytuacji...
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez kremer » sobota, 17 maja 2008, 11:04

najpierw sprawa z dytkiem - ale dytko slusznie nie majac nic do stracenia - nie dal sie szantazowac i odpowiedzial Panom Organizaotorom - teraz Mazur dolozyl do pieca (fakt oni nie maja nic do stracenie bo nie startuja w MP) moze ktos nastepny?
skoro gryganiec tak sie zachowuje to powinni przywrocic Nikon w miejsce Elmotu - na tych samych trasach i problem na rok mamy z głowy - nie wiem jaki jest Krawczyk, ale wydaje mi sie ze tam sa bardziej odpowiedzialni ludzie

co do zabezpieczenia to nie ma co sie oszukiwac - widzac filmy z wielu miejsc gdzie bylo full ludzi i jakies dzwony to cud, ze nikt nie zginal - dziwie sie ze nawet oesu miejskiego nie moga opanowac i zabezpieczyc ? przeciez wydawaloby sie, ze to jest najprostrze - podsumowaniem to dzwon kosciuszki i ludzie stojacy 1 m od drogi nie powinno ich tam byc i oes powinien byc odwolany...

hultay: taka reakacja jest powszechna rowniez wsrod kibicow na forum - za chwile ktos ci i mi odpisze - nie podoba ci sie elmot to nie przyjezdzaj :) no mi sie nie podoba i wole jezdzic na inne rajdy :)
kiedy u nas beda standarty czeskie :( :?:
kremer
S2000

Postprzez niechwia » sobota, 17 maja 2008, 11:54

Kremer elmot jest piekny ale nie z takim zabezpieczeniem niestety .. ;/ Dali dupy i dyrektor i wogole organizatorzy. Po pierwsze robienie kopert na 20 m2 na wewnetrznej zakretu a zostawianie ludzi przy drodze na zewnetrznej to jest jakaś paranoja. Ale tak to jest jak sie zabieraja za to ludzie ktorzy nie maja zielonego pojecia o rajdach...
niechwia
N3

Postprzez Cogonieznajom » sobota, 17 maja 2008, 12:27

najpierw krzyczycie, że rajd jest dla kibiców i wołacie po pomstę do nieba za odwołane odcinki, a potem wypisujecie sami takie nie stworzone historie jak np.to "podsumowaniem to dzwon kosciuszki i ludzie stojacy 1 m od drogi nie powinno ich tam byc i oes powinien byc odwolany... " Kremer, z youtuba się dowiedziałeś takich mądrości o gównianej organizacji elmotu :?: :? Przecież nie byłeś i nie widziałeś całego rajdu?

Najlepiej ustawić wszędzie kamery i oglądać rajdy zza monitora hm?? Na pewno nikomu się nic nie stanie... najlepiej nie wychodzić z domu może w ogóle pfff

"Ale tak to jest jak sie zabieraja za to ludzie ktorzy nie maja zielonego pojecia o rajdach..."
Ludzie czy Wy naprawdę myślicie, że wszystko wiecie najlepiej? To czemu Was nie ma w szeregach organizatora skoro wiecie lepiej "jak ustawić kopertę" :?:
Obejrzyjcie sobie trochę archiwalnych materiałów z rajdów na świecie i zobaczcie gdzie kiedyś kibice stali kiedy szedł oes.
Naprawdę wierzycie, że to wszystko wina organizatorów :?: Jeżeli tak to ośmieszacie się Panowie. Znacie mentalność Polaków i wiecie, że wszystko co zakazane jest fajniejsze niż to co zakazane nie jest. Wiecie dobrze, że nawet gdyby organizator otasmował i olinował wszystkie odcinki specjalne na 10 metrów od drogi to i tak Kowalski z Nowakiem wejdą na drogę, żeby "klepnąć rajdówkę w maskę" .

A na dowód tego, zacytuje Pana Mazura, który również chyba nie wie co pisze :?
"Stojący kibice wzdłuż trasy, bezpośrednio przy drodze, częstokroć na wprost hamujących pojazdów cudem uniknęli nieszczęścia. (...)Oczywiście w tym przypadku nie można winić kibiców a należy organizatora za niewystarczające zabezpieczenie trasy."
Oczywiście:/ A jak złodziej okradnie sklep, to winny oczywiście jest policjant, którego akurat nie było żeby powstrzymać i obezwładnić złodzieja, a nie złodziej który z premedytacją dokonał kradzieży. Jak można nie winić kogoś za brak mózgu? No bo jak nazwać inaczej kibiców, którzy ustawiają się na wprost hamującego auta rajdowego?! Nie trzeba znac się na rajdach, olej w głowie starczy. Organizator nie jest jednak tak winny jak wszyscy piszecie.
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez boss » sobota, 17 maja 2008, 12:30

organizator ma zapewnić bezpieczny przebieg widowiska... takie moje zdanie... bo niestety ten "Kowalski" nie ma mózgu ani zdrowego rozsądku...nikt go nie goni więc siedzi gdzie mu wygodnie a nie gdzie jest bezpiecznie...
boss
A5

Postprzez Cogonieznajom » sobota, 17 maja 2008, 12:41

dlatego napisałem, że to NIE TYLKO WINA ORGANIZATORA. Ale widzę co sezon to są inne trendy. W zeszłym roku cały elmot "popsuła" garstka pijanych miejscowych szarpiących kibiców w Walimiu. W tym roku rajd popsuł organizator. W przyszłym roku rajd popsują rajdowcy/pielęgniarki/państwo Gucwińscy*

*nie potrzebne skreślić :wink:
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Zajcev » sobota, 17 maja 2008, 12:42

Cogonieznajom napisał(a):A na dowód tego, zacytuje Pana Mazura, który również chyba nie wie co pisze :?
"Stojący kibice wzdłuż trasy, bezpośrednio przy drodze, częstokroć na wprost hamujących pojazdów cudem uniknęli nieszczęścia. (...)Oczywiście w tym przypadku nie można winić kibiców a należy organizatora za niewystarczające zabezpieczenie trasy."
Oczywiście:/ A jak złodziej okradnie sklep, to winny oczywiście jest policjant, którego akurat nie było żeby powstrzymać i obezwładnić złodzieja, a nie złodziej który z premedytacją dokonał kradzieży. Jak można nie winić kogoś za brak mózgu? No bo jak nazwać inaczej kibiców, którzy ustawiają się na wprost hamującego auta rajdowego?! Nie trzeba znac się na rajdach, olej w głowie starczy. Organizator nie jest jednak tak winny jak wszyscy piszecie.

Porownanie raczej Ci nie wyszlo...
Zauwaz ze na rajd przychodza ludzie, ktorzy nigdy wczesniej na takim widowisku nie byli, widza miejsca w ktorym mozna stac, nikt ich nie upomina, to tam stoja... pozwole sobie uzyc podobnego porownania jak Ty, jesli ktos Ci cos daje za darmo to nie dochodzisz do tego czy to czasem nie jest kradzione, tylko bierzesz i dziekujesz... Dla Ciebie normalne jest jesli kibice sa przepedzani z wewnetrznej na zewnetrzna?
Zajcev
N4

Postprzez Szambelan » sobota, 17 maja 2008, 12:50

Cogonieznajom- nie musisz tak bronić swojego domowego rajdu. Byłem na Elmocie i przyznam, że zabezpieczenie (zwłaszcza na Burkatowie) było poniżej, jakichkolwiek spotykanych w tym roku przeze mnie (na innych eliminacjach), standartów. Co z tego, że kibice rajdowi wiedzą gdzie jest niebezpiecznie. Jakoś to marnie się odzwierciedla w rzeczywistości. Widziałem o wiele lepsze Elmoty, i to pod względem ogranizacyjnym, czy też czysto widowiskowym (trase mam na myśli). Nie miejsce to jednak na moje subiektywne wrażenia co było tym razem nie tak.

Oby w przyszłym roku wszystko było dopięte na ostatni guzik. Bo nie wyobrażam sobie RSMP bez Elmotu, nawet mi przez głowe nie przeszło, że mogliby wywalić słynne klasyki, ale jeśli tak dalej będzie szło, to sie obawiam, że ktoś rozpatrzy taką możliwość. Tak samo jak z Monte Carlo. Co roku kuleje zabezpieczenie a jednak rajd jest rozgrywany. Z tymże w zeszłym roku zabezpieczenie na Elmocie było na wysokim poziomie. Widać chwilowa niedyspozycja. Oby jej nie było za rok :-)
RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Postprzez Cogonieznajom » sobota, 17 maja 2008, 12:54

nie bronie i nikomu nic nie zarzucam, chodzi mi o to, że ludzie nie myślą i tyle. co do zabezpieczenia - widziałem w tym roku 6 odcinków (same klasyczne miejscówki) i wszędzie było ok. Widać omijałem ten Burkatów szerokim łukiem (na szczęście) :wink:
Cogonieznajom
A6

Postprzez kremer » sobota, 17 maja 2008, 13:21

cogonieznajom - no wyobraz sobie, ze mam jakies pojecie o zabezpieczeniu bo bylem na ponad 30 roznych rajdach nie tylko w Polsce i jechalem kilka razy w rajdzie do MP jako samochod 0 i przeganialem ludzie wiec chyba sobie nie zdajesz sobie sprawy jaki to jest stres zeby pozniej nikomu nic sie nie stalo - bo jak puszcza oes i bedzie dzwon to ciebie wypytuja czy aby rzeczywiscie wszystko bylo ok

twoje podejscie pt "gadacie na organizatora jak odwolaja oes" jest straszne - bo dla ciebie nie liczy sie ludzkie zycie tylko "byle by oes pojechal"

nie bylem na elmocie bo nie moglem i nawet specjalnie nie zalowalem ale na milosc boska - rozmawialem z wieloma osobami i ogladalem kilka profesjonalnych nagran i jak widze co chwila na szybkich lukach i w kopertach na nawrotach tlum ludzi to chyba cos jest nie tak? nie trzeba byc wielkim specem jak ty, zeby przyznac ze zabezpieczenie kulało
nawet na krakowskim nie widzialem takich jaj, ze stoi 50osob dokladnie w kopercie na wypadkowej...

ja wiem ty zdazysz uciec ale na rajdy jezdza tez tacy ktorzy nie wiedza ze moga zginac - nie mam zamiaru dyskotowac o zabezpieczeniu bo nie oto chodzi - na polskim za chwile bedzie krzyk ze organizator postawil tasmy 50m od oesu...

wiecej sie na ten temat nie wypowiadam, bo ja ciebie nie przekonam i ty nie - prosze badz bardziej spokojny - bo jak cos na elmot sie powie, to agresji dostajesz - troche nie ten poziom

chodzi mi o postawe gryganca - odnoszacego sie do zalogi grzyb/mazur - przyznasz sam, ze taka postawa dyrektora rajdu nadaje sie na ukaranie - no chyba ze wg ciebie mazur klamal ?
kremer
S2000

Postprzez MSG Racing » sobota, 17 maja 2008, 13:40

Dokładnie. Nie tylko powinien dostać ale powinien wylecieć i jemu podobni a ich miejsce powinni zająć nowi inaczej myślący ludzie.
Co do zabezpieczenia. Nie byłem na rajdzie i nie muszę być żeby stwierdzić po oglądniętych materiałach że zabezpieczenie był od d...
I tak wystarczy obejrzeć materiały na YT żeby zobaczyć gdzie ludzie stoją a gdzie jadą rajdówki i gdzie jest taśma i safeciaż.
cogonieznajom - sam napisaleś że byłeś w 6 klasycznych miejscach wiec nie dziw się ze tam było wszystko ok. Ogranizator tak samo pomyślał.
Dodam że jak coś się stanie to odpowiada organizator. Bo on ma zapewnić maksimum bezpieczeństwa w jakiejś ustawie jest napisane że jak istnieje zagrożenie życia impreza nie może się obdyć :!:
Mimo wszystko też nie wieże że wśród kibiców przypadkowych nie było rajdowych z doświadczeniem którzy wiedzieli że jest niebezpiecznie. Tylko że pewnie akurat pomyślał że jak inni tu stoją to może... a że nikt nie goni to już w ogóle będzie ok.
Spadanie do Walimia i te szybkie łuki z podbiciem po wewnętrznej - aż włos się jeży gdzie Ci ludzie stali. Przy tych prędkościach nie mrugnęli by okiem i..........

Zabezpieczenie kulało a za jego organizacje odpowiada organizator.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez THIM » sobota, 17 maja 2008, 13:44

Cogonieznajom napisał(a):[/i] Kremer, z youtuba się dowiedziałeś takich mądrości o gównianej organizacji elmotu :?: :? Przecież nie byłeś i nie widziałeś całego rajdu?

Ja byłem i widziałem. Na przykład ostatni Rościszów, stałem wtedy na patelniach. Po wewnętrznej stronie pierwszej z nich (przejazd odbywał się w dół) wieelka koperta. Natomiast wyżej, przed patelniami, w połowie dohamowania, jest lekki łuk w lewo, za nim po prawej drzewa. A przed tymi drzewami pięciu "sejfciarzy" (cudzysłów dotyczy jakości pełnienia funkcji) i dwóch policjantów... A niżej, tam, gdzie ja bym się ratował na miejscu kierowców, setki kibiców, jak to na patelniach.
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez Cogonieznajom » sobota, 17 maja 2008, 13:53

kremer napisał(a):twoje podejscie pt "gadacie na organizatora jak odwolaja oes" jest straszne - bo dla ciebie nie liczy sie ludzkie zycie tylko "byle by oes pojechal"

obrażasz mnie takim tekstem ziom. tyle w temacie. pozdrawiam pozostałych:)
Cogonieznajom
A6

Następna strona

Powrót do Forum ogólne