Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez JoannaXP » środa, 29 wrz 2004, 20:03

:( :( :cry: :(
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez TSRALLY » wtorek, 5 paź 2004, 10:33

Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez lukas » wtorek, 5 paź 2004, 11:23

TSRALLY: Czytałem to info, ale na onecie http://info.onet.pl/989200,11,item.html , najgorsze są komentarze tych "znafców" na dole. Nóż w kieszeni się otwiera :evil: :evil: :evil: :evil: To jest niepojęte :!: po prostu brak słów na ludzką głupotę :!: :evil:
GG: 1012459
lukas
N2

Postprzez TSRALLY » wtorek, 5 paź 2004, 11:25

Dlatego ja nigdy komentarzy nie czytam na Onet, choćby nie wiem czego dotyczyły

TSRALLY
N3

Postprzez *fly* » wtorek, 5 paź 2004, 12:59

tez nigdy nie czytam tych komentarzy! dzieciaki siedza i pisza glupoty a mi szkoda moich nerwow na to!!
:( [']
*fly*
A5

Postprzez mtr » wtorek, 5 paź 2004, 12:59

Brak słów na te komentarze :evil:
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Postprzez subarek » wtorek, 5 paź 2004, 13:13

Nie czytam nawet newsów na onecie dlatego może się powtórze. Słyszałem, że zaczął sie proces dróżniczki. Odmawia zezna i nie przyznaje sie do winy ( co sądzę jest dobrą obroną) za to jej adwokat przypisuje Januszowi częśc winy - za duża prędkość. Januszowi to życia nie przywróci, tyle, że jak to udowodnić. To że prędkościomierz zablokował się na 50 to o niczym nie świadczy. Z drugiej strony, gdyby miało to uratowac kobietę??? ..... sam nie wiem .....
subarek
N2

Postprzez TSRALLY » wtorek, 5 paź 2004, 13:48

To że prędkościomierz zatrzymał się na 50 też nie znaczy że Kulig jechał za szybko. Bo :
1. Z tego co pamiętam było 40-45 na prędkościomierzu
2. Jeżeli Janusz zdążył na ułamek sekundy zobaczyć pociąg to z pewnością nacisnął gaz(odruch kierowcy rajdowego) a nie hamulec, zresztą jest to jedyna w tym przypadku możliwość ucieczki, a wiadomo przecież że biegi na przejeździe musiały być zredukowane, a na niskim biegu fura od razu nabiera prędkości. Zresztą nie ma co gdybać. Niestety niczego to nie zmieni :(

Jak mówili dzisiaj o procesie w Wiadomościach to obrona mówiła że Kulig jechał za szybko, bo powinien mieć góra 24 km/h. Skąd oni biorą te wartości to ja nie wiem!

TSRALLY
N3

Postprzez mati_WRC » wtorek, 5 paź 2004, 14:08

Poprostu bezczelność...szlaban był nie zamknięty w momencie kiedy jechał pociąg - nikt temu faktu nie może zaprzeczyć!!!!!!! Kierowca jechał bo szlaban był opuszczony a tu się próbuje jeszcze jego obwiniać...

PS. Czy jest w Kodeksie coś o dopuszczalnej prędkości podczas pokonywania strzeżonego przejazdu kolejowego?? POdejrzewam że nie był to teren zabudowany a nawet jeśli to miał i tak poniżenj 50km/h...

[*]
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez Kuba M. » wtorek, 5 paź 2004, 14:13

Art. 28. 1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu kolejowego oraz przejeżdżając przez przejazd, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność. Przed wjechaniem na tory jest on obowiązany upewnić się, czy nie zbliża się pojazd szynowy, oraz przedsięwziąć odpowiednie środki ostrożności, zwłaszcza jeżeli wskutek mgły lub z innych powodów przejrzystość powietrza jest zmniejszona.

2. Kierujący jest obowiązany prowadzić pojazd z taką prędkością, aby mógł go zatrzymać w bezpiecznym miejscu, gdy nadjeżdża pojazd szynowy lub gdy urządzenie zabezpieczające albo dawany sygnał zabrania wjazdu na przejazd.
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez JoannaXP » wtorek, 5 paź 2004, 16:33

jak mozna obwiniać za to Janusza....... :? :( :(

a co do komentarzy,to nawet nie mam ochoty przesuwać myszką ponizej newsa...co za palantem trzeba być ,żeby napisać takie coś " Hołek i Kulig nie powinni zginąć " z tym Hołkiem to pojechał....omg... :(
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Mroowa » wtorek, 5 paź 2004, 17:14

Nie ma słów aby komentowac to. A co do rozprawy to niewiem jakoś powinni ukarac niewiem czy PKP czy ją. I nie patrzę tu na to że to był Kulig. Po porostu ktoś z PKP zawinił nie wikam w to. Ale zwiniać na to, że wina była Janusza bo za szybko jechał :roll: gdyby szybko jechał to ten przejazd minął by minutę wcześniej.

....Życie choć piekne, tak kruche jest...... :(
Mroowa
S2000

Postprzez enka » wtorek, 5 paź 2004, 17:44

Szkoda, że nie można zablokować tych komentarzy na Onecie. To co tam piszą to jest tragedia. A swoją drogą to jak można oskarżać o to Janusza. Powinni zamknąć tę drużniczkę i przyłożyć PKP takie odszkodowanie, żeby musieli zwinąć ten interes. W życiu już nie wsiądę do pociągu, nie będę dopłacać do instytucji przez którą ludzie, bo prezesie biorą horendalne pensje i nie ma pieniędzy na porządny system zabezpieczeń!
enka
A5

Postprzez Ohlins » wtorek, 5 paź 2004, 18:11

enka napisał(a):Szkoda, że nie można zablokować tych komentarzy na Onecie. To co tam piszą to jest tragedia. A swoją drogą to jak można oskarżać o to Janusza. Powinni zamknąć tę drużniczkę i przyłożyć PKP takie odszkodowanie, żeby musieli zwinąć ten interes. W życiu już nie wsiądę do pociągu, nie będę dopłacać do instytucji przez którą ludzie, bo prezesie biorą horendalne pensje i nie ma pieniędzy na porządny system zabezpieczeń!

qurwa jak poczytałem te komentarze to mnie krew zalewa!!!!!!! Hu*e dali by Januszow świety spokój!!!!!!!!!! Przejazd był otwarty a powinien być zamkniety, i oni maja czelnosć pisać że to wina Janusza!
Ohlins
A6

Postprzez bullitt » wtorek, 5 paź 2004, 19:29

Szkoda słów...
Mniej pisać, więcej czytać, a jeśli pisać, to tak, żeby inni czytali...
bullitt
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne