Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez kolo115 » piątek, 7 sty 2005, 14:17

No niewiem... moze sie myle ale nienatym polega sponoring programow w TV. Mnie sie wydaje ze sponsorig wyglada mniej wiecej tak:
zaczyna sie program. jeszcze przed napisami tytulowymi pokazuje sie logo sponsora, lub kilku sponsorow (np Hydroland-systemy lazienkowe-sponsor zalogi...bleblele), potem jest program wlasciwy, i na koncu znowu to samo. Jesli by tak stawiac sprawe znikl by problem z tym kto ile dal a kogo wiecej pokazali (w skrocie:to o czym mowil +RAFAL+:))
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 7 sty 2005, 16:15

Racja kolo115, ale ja chcialem to troche w wyolbrzymiony sposob przedstawic. Jesli sponsorzy programu mieliby zostac pokazani przed programem to dluzej ich reklamy by trwaly niz caly program. Poza tym to i tu pewnioe pojawiloby sie takie myslenie w niektorych teamach: po co mam placic jak inni zaplaca a mnie i tak pokaza? Nie tedy droga jak juz wczesniej pisalem
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez kolo115 » piątek, 7 sty 2005, 20:15

I Ty tez masz tu racje, :) ale nie do konca.
+RALAF+ napisał(a):Jesli sponsorzy programu mieliby zostac pokazani przed programem to dluzej ich reklamy by trwaly niz caly program.
O i tu wlasnie wyolbrzymiasz. :) Przecierz nie kazda firme bedzie stac aby sprawic sobie reklame przed programem. Jakby cos to by moze bylo z 4-5 krociutkich reklamowek 4/5 sekunowych.

+RALAF+ napisał(a):Poza tym to i tu pewnioe pojawiloby sie takie myslenie w niektorych teamach: po co mam placic jak inni zaplaca a mnie i tak pokaza?
No w sumie masz racje ale:
Spojrzmy na przyklad z zycia wziety: Na ubrankach naszych siatkarzy (niepamietam czy siatkarzy czy jakis innych sportowcow) widnieje logo PLUS GSM. I co set, przed przerwa na reklamy pokazuje sie krociutka rekamowka PLUSA jak to oni wspieraja naszych siatkarzy/pilkarzy i tam kogos jeszcze... No wiec, po co PLUS mial by jeszcze sobie kupowac miejsce w przerwach programow jak caly czas widocze jest ich logo na koszulkach sportowcow? A wlasnie po to ze takie cos ma wieksza sile przebcia! Wiekszosc ludzi ktorzy jakos sie tak baardzo nie pasonuja sitkowka nie zauwaza tego logo na koszulce. Podobnie jest w rajdach (chociarz wiem ze ten przyklad z siatkarzami nie jest najlepszy bo przeciez na koszuce jest malutnie logo a rajdowka jest cala oklejona duuzymi rekalmami ale moim zdaniem jakies podobienstwo jest....)
I naresczie moge dojsc do sedna sprawy. "Poco inni maja placic skoro i tak mnie pokaza?" A skad wiesz ze pokaza? A moze nie zawsze bedziesz dojedzal do mety. A moze bedziesz dwonil. A moze cie wyklucza. Nigdy nic niewiadomo! A jak sobie kupisz sposnoring programu to masz pewnosc ze twoje logo napewno bedzie widoczne! No i jeszcze jeden argument o ktorym juz wczensiej pisalem. Sa ludzie ktorzy niezwarcaj uwagi na takie szczegoly (przykladowo ja moge wymiec kilka sponsorow roznych zalog i inni napewno tez potrafia ale miejmy na uwadze tez to ze ten program bedzie w znaczym stopiu ogladala widownia ktora nie bardzo interesuje sie rajdami ale oglonie motoryzacja i lubi sobie czasem zobaczyc rajdy..)
Wiec podsumowujac to wszystko tylko najwieksze zespoly beda mogly sobie wykupic odpowiedna reklame i korzysci beda o wiele wiesze niz gdyby takowej reklamy nie bylo...
Obrazek
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez piter306 » wtorek, 11 sty 2005, 13:35

Obejrzałem wczoraj półgodzinną relację z Rajdu Janner na TW1 (przebitka z ORF Sport) i Austriacy jakoś nie za bardzo się podniecali resztką pepikowych wurców i S1600 bo pokazali je może przez 2 minuty, koncentrując się na swoich kierowcach .
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » wtorek, 11 sty 2005, 19:23

kolo115 napisał(a):I naresczie moge dojsc do sedna sprawy. "Poco inni maja placic skoro i tak mnie pokaza?" A skad wiesz ze pokaza? A moze nie zawsze bedziesz dojedzal do mety.

Czasem częściej jeteś widoczny i w większej ilości pokazywany kiedy np wydzwonisz przy kamerze, także Tu jest bardzo dyskusyjna sprawa ;)

Nie zawsze też do mety dojedzie zaloga ktorej sponsor wyłożył kase na TV i co wtedy? Program w TV załatwia się z dużym wyprzedzeniem wiec teraz kasa szla by na marne(no moze poza tym, ze pokazali by jakis spot przed/ po programie).

Tu jest tyle gdybania, ze moglibysmy pisac i pisac... Ehhh Nie ma prostego rozwiazania(przynajmniej jak na moja wiedze)
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez qbus » piątek, 14 sty 2005, 19:21

Właśnie przed chwilą na TVP 3 leciałą reklama StarPeck no i w roli głównej obok szyneczki występowało Subaru Impreza Leszka Kuzaja z Damianem Gielatą za kierownicą.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Mroowa » niedziela, 16 sty 2005, 22:57

Na Eurosporcie własnie leci Race of Champions właśnie Loeb jedzie :)
Mroowa
S2000

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 17 sty 2005, 17:08

"Papież przyjął rajdowców ferrari !!!" - panorama :D:D

Przynajmniej się Ojcu Świętemu Ferrari spodobało.
!ADI!
S1600

Postprzez mtr » poniedziałek, 17 sty 2005, 17:11

Juz drugi raz w tv dzisiaj slyszalem o "rajdowcach" z formuły 1. Powinni wywalić ludzi, którzy coś takiego napisali i kazali czytać speakerom. To moje skromne zdanie :)
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Postprzez Mroowa » czwartek, 20 sty 2005, 17:55

Dziś Eurosport godzina 18:35 zapowiedź Rajdu Monte Carlo :)
Mroowa
S2000

Postprzez kolo115 » czwartek, 20 sty 2005, 18:58

W najblizszym Automaniaku ma byc (pewnie krotka ale zawsze) relacja z udzialu Macieja Lubiaka w tej szkole rajdowej, niepamnietam gdzie dokladnie... Pewnie to bedzie tez w Oesie ale Automaniak leci predzej (piatek godz. 21:00)
Obrazek
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez *fly* » piątek, 21 sty 2005, 00:33

Wlasnie skonczyla sie zapowiedz monte na eurosporcie! cos mi sie wydaje ze ktos zapomnial przycisnac guziczek i komentatora nie bylo slychac! :D
*fly*
A5

Postprzez fluff » piątek, 21 sty 2005, 00:43

*fly* napisał(a):Wlasnie skonczyla sie zapowiedz monte na eurosporcie! cos mi sie wydaje ze ktos zapomnial przycisnac guziczek i komentatora nie bylo slychac! :D

Nooo, ani po polsku, ani po angielsku, tylko bylo slychac wypowiedzi. Ciut bez sensu taka relacja... :?
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez qbus » piątek, 21 sty 2005, 00:50

Ja miałem normalnie :)

Solberg wygląda jak prawdziwy wiking :!:
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Kuba M. » piątek, 21 sty 2005, 00:57

Ja polskiego nie miałem - chociaż może to i dobrze. Angielski był jak najbardziej.
Kuba
Kuba M.
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne