Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez miszczu140000 » piątek, 29 sty 2016, 15:03

piotrg napisał(a):He he dobre teksty tu lecą " on poprostu nie umie jeździć autem WRC " :mrgreen: . Kolego każdy zawodnik by miał lepsze wyniki jak by się przesiadł się z forda prywatnego do citroena fabrycznego :!: , zarówno RK jak i Prokop czy Kościuszko. Na poziomie wrc nie chodzi przecież tylko o samo auto ale jego obsługę i całą otoczkę żeby zawodnik zajął się tylko kręceniem kółkiem.

Mi nie chodzi o tempo na oesach tylko o wynik na mecie a Robert jest dość często dzwoniącym zawodnikiem w cytrynie sytacja pw była by podobna nawet w VW nawet Meeke Po przesiadce z MINI do dużo lepszego Citroena dzwonił podobnie tylko Citroenem przy sprzyjających okolicznościach potrafił wygrać rajd a w MINI juz nie. Co nie zmienia faktu że Robert jest najbardziej utytułowanym polskim kierowca wyścigowym i rajdowym i powinien puść droga Evans i spędzić rok w WRC 2 i postarać się wystartować w kilku rajdach WRC a 2 MŚ pomogło by mu o angaż w fabryce bardziej niż taki sezon jak wcześniejsze 2 w WRC a ja bym go chętnie w WEC zobaczył jak nie przez cały sezon to chociaż w LE MANS bo podobno Toyota chce wystawić 3 TS50 hybrid a zawodników z F1 nie będzie z względu GP Europy w baku
miszczu140000
N3

Postprzez Mariusz » piątek, 29 sty 2016, 15:41

woocasch napisał(a):
Mariusz napisał(a):Tak, myślę, że Citroen wywierałby na nim presję wyników, jak na każdego kierowcę który ma zdobywać punkty. W 2014 wchodził do WRC Hyundai, Citroen nie mógł sobie pozwolić żeby z nimi ani z M-Sportem przegrać. A doświadczenie na szutrze nie było nawet małe, było prawie żadne, a mistrzostwa świata to przecież szutry w większości, więc nie wiem czy by nawet pół roku dotrwał w tym spokoju. Po drugie, to takie odstawianie dziadostwa to chyba sprzeczne z tym jaki jest Robert.

A skąd wiesz, że jego zadaniem byłoby zdobywanie punktów? Nikt nie mówi też o pełnym sezonie. Być może Citroen położył na stole kontrakt na częściowy program w trzecim aucie, właśnie w celu poznania rajdów i nabrania doświadczenia. Wg mnie bliżej dziadostwa to było w 2015 z tym na szybko składanym własnym zespołem, a teraz Fiesta stoi w garażu i jest lekko do niej przyspawany. Zobacz jak dobrze wyglądał sezon w WRC2. Fakt auta są wolniejsze, ale Robert miał wtedy pełne wsparcie ze strony Citroena, mimo drobnych problemów to jednak widać było, że ktoś o to wszystko dba i jest zaangażowany, a Robert z Maćkiem skupiali się na jeżdżeniu i widać było efekty. Później musiał sobie zajmować głowę milionem innych tematów i zaczęło się to pomału sypać, niestety.

To jest właśnie to, nie wiemy jaki to był kontrakt. Gdyby był korzystny dla Roberta to by go podpisał, na to myślę, że możemy się zgodzić.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Crazy_Ivan » piątek, 29 sty 2016, 18:05

Mad Max napisał(a):I ju z tak trochę pół żartem pół serio to Kubica jest chyba pierwszym w historii kierowcą który odrzucił ofertę na kierowcę fabrycznego WRC

Hołek odrzucił propozycję Subaru na testowego z tego, co pamiętam. :wink:
Crazy_Ivan

Postprzez tomson » piątek, 29 sty 2016, 18:56

Crazy_Ivan napisał(a):
Mad Max napisał(a):I ju z tak trochę pół żartem pół serio to Kubica jest chyba pierwszym w historii kierowcą który odrzucił ofertę na kierowcę fabrycznego WRC

A widzieliśmy treść kontraktu? Dajmy sobie spokój z tym tematem Kubicy i Citroena. O pewnych sprawach wiedzą tylko zainteresowani. Możesz śmigać w fabryce ale świadomość przypomni ci, że podpisałeś cyrograf. A Robert nie puści pary z ust. I za to szacunek.
tomson
N2

Postprzez adamlen » piątek, 29 sty 2016, 20:04

Szwecja bez Kubicy. Szkoda. Chyba jeszcze zarząd w Lotosie się nie ustalił.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez miszczu140000 » piątek, 29 sty 2016, 22:04

adamlen napisał(a):Szwecja bez Kubicy. Szkoda. Chyba jeszcze zarząd w Lotosie się nie ustalił.

Poczekamy zobaczymy sezon WRC jest długi w czasie może coś się tam uda zdziałać i może jakieś wyścigi do tego :|
miszczu140000
N3

Postprzez Witcher1990 » piątek, 29 sty 2016, 23:50

Crazy_Ivan napisał(a):

I jak powiedział w którymś z wywiadów zajebiście tego żałował z późniejszej perspektywy gdy już nabrał pokory. Ale pierwszy odruch był jak sam powiedział: "Ja kierowcą testowym? Mam większe ambicje!"
Witcher1990
A6

Postprzez iceman150 » piątek, 29 sty 2016, 23:53

A ja mam taką cichą nadzieję że ta przerwa a aktywnym udziale w sporcie o której wspomina Robert to będzie posada testera w Toyocie lub cytrynie (chociaż w nią mniej wierzę). Pomarzyć zawsze warto ;)
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez gregortest » sobota, 30 sty 2016, 08:30

I jak powiedział w którymś z wywiadów zajebiście tego żałował z późniejszej perspektywy gdy już nabrał pokory. Ale pierwszy odruch był jak sam powiedział: "Ja kierowcą testowym? Mam większe ambicje!"

Dodatkowo zrobił to wbrew własnym interesom. Co później zaostrzyło wzajemne kontakty przyjacielskie z A.Kalitowiczem.
Szkoda- bo była szansa na starty za darmochę w WRC...

A ja mam taką cichą nadzieję że ta przerwa a aktywnym udziale w sporcie o której wspomina Robert to będzie posada testera w Toyocie lub cytrynie (chociaż w nią mniej wierzę). Pomarzyć zawsze warto ;)

też mam taką cichą nadzieję :wink:
gregortest
A5

Postprzez DonCorrado » sobota, 30 sty 2016, 11:30

miszczu140000 napisał(a):
adamlen napisał(a):Szwecja bez Kubicy. Szkoda. Chyba jeszcze zarząd w Lotosie się nie ustalił.

Poczekamy zobaczymy sezon WRC jest długi w czasie może coś się tam uda zdziałać i może jakieś wyścigi do tego :|

Robciu mówi, że ma ambicje na kilka startów a nie pojedyńcze bez przygotowania, zobaczymy ... ale to wyglada tak jakby faktycznie mial jakies testy na oku albo cos, tak czy siak ma cos na oku co bedzie dla niego lepsze jak pojedyncze starty, choc pewnie w tej chwili dalej nie wie na czym zostanie bo moze nie me jeszcze ostatecznego info od sponsorow.
DonCorrado
A6

Postprzez Mad Max » sobota, 30 sty 2016, 19:29

Crazy_Ivan napisał(a):

Chodziło mi o posadę kierowcy zbierającego punkty dla fabryk w czasie rajdów a nie testera, ale fakt zupełnie wypadło mi z głowy że Hołek miał taką możliwość i z niej nie skorzystał.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez nikt ważny » poniedziałek, 1 lut 2016, 14:37

rzeczywiście to była dziwna sytuacja z Hołkiem albo zle policzył budżet bo dyrekcja Wizji TV operowała w złotych polskich a serwis w funtach no i sie nie spieło :)
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 1 lut 2016, 20:44

Panowie a co powiecie na takiego newsa ??
http://wyscigi.autoklub.pl/news/plotki- ... le-e,65903
Mi to trochę nie pasuje do tego co mówił Robert o jego ograniczeniach - w sensie ze byłby w stanie pojechać na kilku torach wyścig F1 ale problem byłby z tymi gdzie jest duża ilość ciasnych zakrętów, a o ile się nie mylę to w Formule E jeździ się sporo po torach "ulicznych".
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez DonCorrado » poniedziałek, 1 lut 2016, 21:20

Mad Max napisał(a):Panowie a co powiecie na takiego newsa ??
http://wyscigi.autoklub.pl/news/plotki- ... le-e,65903
Mi to trochę nie pasuje do tego co mówił Robert o jego ograniczeniach - w sensie ze byłby w stanie pojechać na kilku torach wyścig F1 ale problem byłby z tymi gdzie jest duża ilość ciasnych zakrętów, a o ile się nie mylę to w Formule E jeździ się sporo po torach "ulicznych".

Cholera wie, co On będzie robił, wypowiada się jakby miał klepnięty jakis kontrakt, a nie ze dopiero INTENSYWNIE SIE STARA, ale ciekawa wrzutka :twisted:
DonCorrado
A6

Postprzez Crazy_Ivan » poniedziałek, 1 lut 2016, 21:39

Coś tam się mówi o 8 rajdach z Lotosem w 2016.
Crazy_Ivan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne