Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez viper » sobota, 23 sty 2016, 21:08

wrcbartek napisał(a):Witam wszzstkich w ten czarny piatek, niestety dzis trzeba sobie to powiedziec Robert sie nie popisal i dal sie ograc jak amator na tym lodzie......ale no wlasnie ale.......czy to cos zmienia??? szkoda ze ludzie w lotosie nie widza ze to zadna roznica czy Robert jest na mecie czy go tam nie ma, jest na chwile obecna najlepszym Polskim sportowcem w motorsporcie..... zaden Pan Giemaziak, Malysz ani Dabrowski nie maja szans na dojscie nie tylko do takiego poziomu sportowego ale rowniez do poziomu osobowosci i szacunku u rywali,dziennikarzy czy szefow ekip..... Mysle ze tak samo Orlen jak i Lotos powinny sie promowac glownie przez motorsport, ale trzeba zrezygnowac z dziadkow i zajac sie mlodymi (Dreszer, Walilko, Ptak) i zaczac probowac tworzyc cos wielkiego wykorzystujac potencjal Roberta zeby doprowadzic mlodziakow do swiatowych serii.....ale ja nie o tym....
Robert samym startem wzbudzil tak ogromne zainteresowanie ze reklama Lotosu byla ogromna, a to ze jakis dziennikarzyna w polsce powie ze Robert znowu wypadl, niech se gada, nawet prosilbym go zeby napisal zawodnik lotosu bo to kolejna reklama by byla......
Poza Ogierem kazdy ma przygody dzwony....dobrze by bylo z czasem sobie uswiadomic ze tym co mamy mozemy walczyc od 5 do 8 miejsca i takie powinny byc cele, bardziej skupilbym sie na budowaniu relcacji z kibicami i promowaniu marki
Szkoda ze nikt nie widzi ze na Rajd Polski przyjezdza 200 tys ludzi, to 4 razy tyle co na meczu na Narodowym, ale o tym nikt nie mowi no bo przeciez rajdy to sport niszowy....hahaha jaki????? taki ze tu nie zrobisz wala na grube banki.....pilka nozna (lapowki), skoki narciarskie (kombinacje przy kombinezonach), pilka reczna (katar, czy nawet nasze cudowne zwyciestwo nad Francja, kazdy wie ze gospodarz ma grac jak najdluzej bo to gopodarz robi kase turniejowi) kolarstwo (Amstrong)....tego mozna wymieniac w nieskonczonosc....
tu jest przyklad osoby charyzmatycznej, ktora powinna byc wzorem dla niejednego mlokosa, powinno sie wykorzystac wizerunek Kubicy do promowania ambicji, walki z przeciwnosciami....tu lotos ma pole do popisu....nie robi tego i tego nie rozumiem bo potencjal jest ogromny-przyklad, mam teraz w pracy gosci z serbii kraju gdzie motorsport nie istnieje, pytam sie czy znaja Kubice, odpowiedz jasne, good driver in wrc.........
podsumowujac walnie- nie walnie, wygra 2 oesy czy 10, bedzie 2 czy 8 nie ma znaczenia
Ten koles jest szanowany, wielki, znany i jego obecnosc w wrc jest wazna a przy nim Lotosu jako Polskiej firmy ktora wspiera motorsport i jest szanowana marka na swiecie podobnie jak Kubica
tyle dobranoc
Zrozumcie to blagam i przestanie sie podniecac czy mial ciagnac reczny czy nie mial.... brakuje mu cwaniactwa rajdowego ale gdzie mial sie tego nauczyc..

Nie no kolego tekstem o 200 tys to pojechales rowno :lol: widac ze jestes wyważony ale troche cie naprostuje pozwolisz. Zapomniałeś dodać ze mecz na stadionie oglada 50 tys ludzi to fakt to 4 razy mniej niz rajd polski. Zapomniałeś tylko dodać ze w tv oglada 7 mln. ludzi w samej Polsce dodaj sobie drugie 7 po stronie rywala . Odpowiedz teraz na pytanie ile ludzi oglada rajd Polski w tv :D pytanie oczywiscie retoryczne ale zejdźmy na ziemie. Dzisiaj oglądałem skoki lotos na kazdym plastronie. Zaloze sie ze skoczkom dali grosze na Zakopane przez rowniez 2-3 dni w stosunku do samego rajdu polski w wrc, a ogladalnoscia w tv "zabijają" rajdy
Nie bede polemizował o szanowaniu szacunku i tak dalej, bo to nie ma sensu. Wszyscy go szanują ale kasy nikt wyłożyć nie chce pomijam fabryki bo one to wogole sa w zachwycie Kubica i na tym sie konczy cała zabawa bo jak bys nie liczył LO liczy sie na koncu kasa i dobro zespołu fabrycznego.
viper
S2000

Postprzez Mad Max » sobota, 23 sty 2016, 21:20

Marcin z Mtl napisał(a):No nic - dziękuję Robert za dwa lata świetnych sportowych emocji! (bo od dwóch lat znów śledzę mistrzostwa ;) )
Marcin posłużę się Twoim cytatem ale nie rozumiem dlaczego duża część tego forum "pochowała" już Roberta i jego karierę rajdową, ja uważam że dalej będzie ona kontynuowana.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Shaitan » niedziela, 24 sty 2016, 12:07

https://www.youtube.com/watch?v=_6OLRjB ... e=youtu.be
Ciekawy moment Neuville'a w tym samym miejscu. Jakimś cudem się wybronił w przeciwieństwie do Roberta i Haydena.
Shaitan
N3

Postprzez Iwan Drago » niedziela, 24 sty 2016, 12:38

Kubica w wywiadzie z Gutowskim mówił coś o chwilowym rozstaniu z sportem, ale nie z pracą za kółkiem.
Więc albo testowanie dla Toyoty, albo symulatory F1, bo chyba nie kierowca TIRa . :D
Iwan Drago

Postprzez jaczylibodzio » niedziela, 24 sty 2016, 13:36

Shaitan napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=_6OLRjBtzWs&feature=youtu.be
Ciekawy moment Neuville'a w tym samym miejscu. Jakimś cudem się wybronił w przeciwieństwie do Roberta i Haydena.

W przypadku RK to była podsterowność, tutaj masz nadsterowność. W przypadku podsterowności trzeba mieć miejsce po zewnętrznej na odprostowanie i szukanie przyczepności. Do tego dochodzą preferencje kierowcy odnośnie rozdziału napędu, no i... szczęście.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez Anbarra » niedziela, 24 sty 2016, 16:46

Takie dokrecenie to moze byc juz ostatni krzyk rozpaczy, cos jak kontra pozegnalna tyle ze w druga strone. Widzisz juz ze lecisz no i w zasadzie jestes juz pogodzony ze swoim losem, ale twoje cialo jeszcze ma ochote sie pobawic chociaz umysl wie ze to juz i tak koniec.

A viper, gosciu, skonczy powtarzac w kolko i to samo. Rajdy potrzebuja odrodzenia, a nie "kibicow" ktorzy marudza ze inne sporty maja wieksze szanse na popularnosc. Ktos kto kocha dany sport/rzecz bedzie kminic co zrobic zeby popularnosc wzrosla, a nie pozwoli pasji zgnic w krzakach (nawet piszac takie "smutne" posty siejesz juz pewien kiepski tok myslenia)... Mysle ze gdyby powstalo wiecej reklam do TV w ktorych sponsorzy rajdowi uzywaja swoich zalog jako glowny motyw, a lecialyby np. przed sportem o 20 to popularnosc skoczyla by od razu w gore. PZM moglby tez dorzucic sie do takiego czegos, zeby pomoc RSMP, gdyby nie betony w zarzadzie, ale moze kiedys ktos przeczyta mojego posta i sie skruszy :D

Trzeba pamietac, ze rajdy byly popularne jako motorsport, poniewaz samochody byly najpopularniejsza technologia ktora przecietny kowalski uzywa samodzielnia zarowno do tanca jak i do rozanca. Obecnie jednak cala motoryzacja jest demonizowana. Po prostu kazdy mial odniesienie do tego sportu, widzial w tym kawalek siebie. W dodatku rajdy przyjezdzaja prosto pod domy wiekszosci potelcjalnych fanow, nakrecaja gospodarke w mniejszych regionach itp. Bo co jak co nagle sporo ludzi wiecej je, spi, tankuje, etc. Trzeba umiec to wykorzystac. Kibicow troche bardziej zintegrowac w zabawe rajdowa niz proba sil na linii kibic-safety, odpychanie od drogi czy wysylanie na parking 5km od oesu a reszte idz pan z buta... Tym bardziej widze to tak, ze extremalne odepchniecie fanow od drogi zmniejsza tylko liczbe fanow, a nie bezpieczenstwo. Jesli nikt nie ginie na evencie na ktorym prawie nikogo nie ma to jest robienie statystyk w inna strone. Umiera wtedy co innego, za to ozywa coraz szersza motywacja by cos sie w koncu zmienilo.

Pozdro, i sorry ze nie bylo nic o RK w jego topicu, ale narazie zostawmy go w spokoju :D
Anbarra
A5

Postprzez viper » niedziela, 24 sty 2016, 22:29

Anbarra napisał(a):A viper, gosciu, skonczy powtarzac w kolko i to samo. Rajdy potrzebuja odrodzenia, a nie "kibicow" ktorzy marudza ze inne sporty maja wieksze szanse na popularnosc. Ktos kto kocha dany sport/rzecz bedzie kminic co zrobic zeby popularnosc wzrosla, a nie pozwoli pasji zgnic w krzakach (nawet piszac takie "smutne" posty siejesz juz pewien kiepski tok myslenia)... Mysle ze gdyby powstalo wiecej reklam do TV w ktorych sponsorzy rajdowi uzywaja swoich zalog jako glowny motyw, a lecialyby np. przed sportem o 20 to popularnosc skoczyla by od razu w gore. PZM moglby tez dorzucic sie do takiego czegos, zeby pomoc RSMP, gdyby nie betony w zarzadzie, ale moze kiedys ktos przeczyta mojego posta i sie skruszy :D

Ja powtarzam moze i w kolko tylko ty robisz dokładnie to samo, a to ze zdania sa rożnie nie rozumiem dlaczego ty bedziesz swoja teorie mogl klepać, a ja nie.
3 lata Kubica w wrc i uwazasz ze cos sie zmieniło ? Nie zmieniło i nie zmieni bo powiedzialem juz ze wspieranie indywidualne zawodnika nieczego dobrego dla rajdow w Polsce nie wniesie. Dzisiaj nie ma ani Kubicy ani kasy, a rajdy jak leżały tak lezą. Rajdy potrzebują odrodzenia w postaci innej filozofi, a nie pompowania kasy w jednego zawodnika. Nie powstanie wiecej kupowanych reklam bo trzeba byc idiota zeby kupować reklamy jak mozna ta samo kase przeznaczyć na piłkę ręczna czy skoczków i byc w tv bez łachy kogo kolwiek. Nawet lotos to zrozumiał po ilus latach pompowania w motorsport.
viper
S2000

Postprzez DonCorrado » niedziela, 24 sty 2016, 22:56

viper napisał(a):Ja powtarzam moze i w kolko tylko ty robisz dokładnie to samo, a to ze zdania sa rożnie nie rozumiem dlaczego ty bedziesz swoja teorie mogl klepać, a ja nie.
3 lata Kubica w wrc i uwazasz ze cos sie zmieniło ? Nie zmieniło i nie zmieni bo powiedzialem juz ze wspieranie indywidualne zawodnika nieczego dobrego dla rajdow w Polsce nie wniesie. Dzisiaj nie ma ani Kubicy ani kasy, a rajdy jak leżały tak lezą. Rajdy potrzebują odrodzenia w postaci innej filozofi, a nie pompowania kasy w jednego zawodnika. Nie powstanie wiecej kupowanych reklam bo trzeba byc idiota zeby kupować reklamy jak mozna ta samo kase przeznaczy na piłkę ręczna czy skoczków i byc w tv bez łachy kogo kolwiek. Nawet lotos to zrozumiał po ilus lat h pompowania w motorsport.

1. To Ty Viper zawsze odwracasz kota ogonem.
2. Kubica w WRC jezdzil niepelne 2 lata, a nie 3(niepelne sezony), wiec juz nie naciagaj na swoje bo potem znowu napiszesz ze to ktos przekreca kota ogonem, kiedy znowu to sam robisz.
3. Nie wiem jak Ty sobie wyobrazasz odrodzenie rajdow, myslisz ze nagle z budzetu Panstwa ktos postawi wszystko na rajdy? Rajdy to sport niszowy, tak samo jak kiedys skoki, biegi itp, sukcesy Malysza, Kowalczyk wywindowaly te sporty do poziomu, ze zaczeto sie nimi interesowac, w sensie chciano sie reklamowac przy nich, dzieki czemu poprawila sie infrastruktura itp dlatego tez chetnych mlodych jest wiecej, ale nie mysl sobie teraz ze pol warszawy, zakopanego i gdanska bierze narty i biega - to nie tak funkcjonuje zebys sobie czasem nie wyobrazal nie wiadomo czego bo zaraz znowu dopiszesz mega teorie. Kubica starty w WRC i WRC 2 zawdzięcza w glownej mierze sobie, bo to on jako mlodziak wyjechal do Wloch i tam upalal i zrobil kariere jaka zrobil, to ze Lotos postawil na niego to jego zasluga, tak samo Kosciuszko nie jezdzil za Twoje ale za starego kase + inne, nikomu tego nie ukradl, jezeli jestes lepszy anizeli nasi byli rajdowcy co tylko ladnie gadaja to idz i nagabywuj ludzi co pociagaja za wajchy zeby wykladali kase na tych co ty chcesz, a nie jojc i lamentuj jak byli polscy "miszczowie" ze sytuacja jest ch****, tak samo nie mysl sobie ze programy wspierania za granica wybitnie wspieraja najbiedniejsze wielkie talenty :lol: W obecnej sytuacji wg mnie rajdy z upadku moze podwindowac troche tylko wielki sukces w MS albo w rajdzie Polski w cyklu MS i zrobi to jedno nazwisko a nie kilka, i tak jak pisalem wczesniej o skokach tak i tu na bazie sukcesu zrobi sie goraco i zainteresowanie bedzie nie tylko rajdami ale i tym burdelem w warszawie wiec moze bedzie i zmiana warty.

Małysz, Kubica, Kowalczyk, Radwańska ... i wiele innych to przykłady samodzielnej orki, nikt z dupy nie wylozy paru baniek na 5 letnia mala tenisistke czy urwisa ktory lubi jezdzic gokartem. Sytuacja nie dotyczy tylko Polski.

Ja wielkim specem od rajdów nie jestem, nie kryje sie z tym, interesowalem sie pobieznie, ale jak Kubica zaczal jezdzic to od nowa jak dawniej zaczalem dogladac dokladniej, takich osob jest wiecej, ale i kompletnych laikow, uwazam ze to i tak maly sukces, to samo zreszta bylo z F1, a i ze skokami podobnie kiedys ludzie tak tlumnie nie ogladali. Nie wiem jaka Ty masz wizje, nie wiem jak oczekujesz ze nagle tlumy staną przy OESach.

Skoro kasa z Lotosu poszla w bloto, to co z Hyundaiem? Drugie auto juz zbudowali, ile kasy poszlo w bloto, nie ma sukcesu, kasy tez nie ma, i dalej pompuja, z takim podejsciem nie mysl sobie ze to Ciebie Capito wezmie zamiast siebie bo wyraznie mowil ze to musi byc sprawdzony i pewny zarzadca.

4. W lotosie walne nie dlugo, ale od razu pewnie sie nic nie wyjasni.
DonCorrado
A6

Postprzez viper » niedziela, 24 sty 2016, 23:32

DonCorrado napisał(a):
viper napisał(a):Ja powtarzam moze i w kolko tylko ty robisz dokładnie to samo, a to ze zdania sa rożnie nie rozumiem dlaczego ty bedziesz swoja teorie mogl klepać, a ja nie.
3 lata Kubica w wrc i uwazasz ze cos sie zmieniło ? Nie zmieniło i nie zmieni bo powiedzialem juz ze wspieranie indywidualne zawodnika nieczego dobrego dla rajdow w Polsce nie wniesie. Dzisiaj nie ma ani Kubicy ani kasy, a rajdy jak leżały tak lezą. Rajdy potrzebują odrodzenia w postaci innej filozofi, a nie pompowania kasy w jednego zawodnika. Nie powstanie wiecej kupowanych reklam bo trzeba byc idiota zeby kupować reklamy jak mozna ta samo kase przeznaczy na piłkę ręczna czy skoczków i byc w tv bez łachy kogo kolwiek. Nawet lotos to zrozumiał po ilus lat h pompowania w motorsport.

1. To Ty Viper zawsze odwracasz kota ogonem.
2. Kubica w WRC jezdzil niepelne 2 lata, a nie 3(niepelne sezony), wiec juz nie naciagaj na swoje bo potem znowu napiszesz ze to ktos przekreca kota ogonem, kiedy znowu to sam robisz.
3. Nie wiem jak Ty sobie wyobrazasz odrodzenie rajdow, myslisz ze nagle z budzetu Panstwa ktos postawi wszystko na rajdy? Rajdy to sport niszowy, tak samo jak kiedys skoki, biegi itp, sukcesy Malysza, Kowalczyk wywindowaly te sporty do poziomu, ze zaczeto sie nimi interesowac, w sensie chciano sie reklamowac przy nich, dzieki czemu poprawila sie infrastruktura itp dlatego tez chetnych mlodych jest wiecej, ale nie mysl sobie teraz ze pol warszawy, zakopanego i gdanska bierze narty i biega - to nie tak funkcjonuje zebys sobie czasem nie wyobrazal nie wiadomo czego bo zaraz znowu dopiszesz mega teorie. Kubica starty w WRC i WRC 2 zawdzięcza w glownej mierze sobie, bo to on jako mlodziak wyjechal do Wloch i tam upalal i zrobil kariere jaka zrobil, to ze Lotos postawil na niego to jego zasluga, tak samo Kosciuszko nie jezdzil za Twoje ale za starego kase + inne, nikomu tego nie ukradl, jezeli jestes lepszy anizeli nasi byli rajdowcy co tylko ladnie gadaja to idz i nagabywuj ludzi co pociagaja za wajchy zeby wykladali kase na tych co ty chcesz, a nie jojc i lamentuj jak byli polscy "miszczowie" ze sytuacja jest ch****, tak samo nie mysl sobie ze programy wspierania za granica wybitnie wspieraja najbiedniejsze wielkie talenty :lol: W obecnej sytuacji wg mnie rajdy z upadku moze podwindowac troche tylko wielki sukces w MS albo w rajdzie Polski w cyklu MS i zrobi to jedno nazwisko a nie kilka, i tak jak pisalem wczesniej o skokach tak i tu na bazie sukcesu zrobi sie goraco i zainteresowanie bedzie nie tylko rajdami ale i tym burdelem w warszawie wiec moze bedzie i zmiana warty.

Małysz, Kubica, Kowalczyk, Radwańska ... i wiele innych to przykłady samodzielnej orki, nikt z dupy nie wylozy paru baniek na 5 letnia mala tenisistke czy urwisa ktory lubi jezdzic gokartem. Sytuacja nie dotyczy tylko Polski.

Ja wielkim specem od rajdów nie jestem, nie kryje sie z tym, interesowalem sie pobieznie, ale jak Kubica zaczal jezdzic to od nowa jak dawniej zaczalem dogladac dokladniej, takich osob jest wiecej, ale i kompletnych laikow, uwazam ze to i tak maly sukces, to samo zreszta bylo z F1, a i ze skokami podobnie kiedys ludzie tak tlumnie nie ogladali. Nie wiem jaka Ty masz wizje, nie wiem jak oczekujesz ze nagle tlumy staną przy OESach.

Skoro kasa z Lotosu poszla w bloto, to co z Hyundaiem? Drugie auto juz zbudowali, ile kasy poszlo w bloto, nie ma sukcesu, kasy tez nie ma, i dalej pompuja, z takim podejsciem nie mysl sobie ze to Ciebie Capito wezmie zamiast siebie bo wyraznie mowil ze to musi byc sprawdzony i pewny zarzadca.

4. W lotosie walne nie dlugo, ale od razu pewnie sie nic nie wyjasni.

Ad.1 a w wrc2 to co mistrzostwa regionalne :)
Ad2. Nie porównuj innych dyscyplin bo to nie ma racji bytu w motorsporcie. Kubica nawet jak był w F1 na tobie to karting i tak leżał.
Ad.3 a co mało kasy lotos wywalił na kubice zeby go nie stac było zapłacić na promocje w rsmp w płacz ie z płatnymi relacjami live na pewno by starczyło. Co to widowiskowości to sie nie martw. Odpowiednio ustawiona próba i show nawet na czas wiec nie mow mi ze sie nieda. Zawsze daje przykład karowej.
Natomiast Hyundaj to inna bajka nie ma nic wspolnego z lotosem bo lotos przy hyundaju dysponuje drobnymi, ale w skali kraju i krajowych mistrzostw to z pewnoscia kwota ktora ruszyła by połknie rajdy nie tylko u nas ale przyszłościowo. Mowisz ze jak Kubica jezdzil i zacząłeś ogladac no i fajnie,male to nie przełożylo sie na dobro krajowych rajdow. Z reszta jak tak dalej pojdzie znowu nie bedziesz miał co ogladac bo byc moze Kubicy nie bedzie w rajdach.
Ad.4 wlasnie sie wyjaśnia. Orlen juz dał sobie spokoj z rajdami szosowymi i ma kolejny układ z TVN, bo tak to działa. Lotos dzisiaj mial z Polsat a do nie dawna z TVP, ale niestety to droga do nikad. Motorsport da sie sprzedac tylko trzeba wiedziec jak to zrobic. Zobacz rajdy w Czechach albo nascar ( niby w kółko jezdza ) . Wszystko da sie sprzedac tylko do tego potrzebni sa odpowiedni ludzie. Z reszta telelemarketerzy albo domokrążcy potrafią sprzedac najwiekszy chłam tylko wiedza jak to zrobic. Tutaj obowiązuje taka sama zasada. Jedno jest pewne. Wspieranie indywidualne to nie droga do sukcesu w motorsporcie i to nie jest kwestia Kubicy kajetanowicza czy kosciuszki. To tylko jednostki ktore dzisiaj cos znaczą a jutro ich kariera sie konczy i tak jak powiedZiales na swoim przykładzie kibice odejdą, bo Jurek czy Czesiek tez odejdzie, dlatego to droga do nikad. nie sztuka zbudować kolosa na glinianych nogach, a sztuka jest zbudować kolosa na stabilnym fundamencie.
viper
S2000

Postprzez żółtodziób » niedziela, 24 sty 2016, 23:58

Panowie - sami wiecie skąd w tej chwili moja interwencja. Albo gadajcie normalnie albo wcale.
żółtodziób
A8

Postprzez DonCorrado » poniedziałek, 25 sty 2016, 00:01

1. WRC a WRC 2 to wg samego Ciebie ! wielka różnica, bo sam powtarzasz jak mantre ze za wczesnie wskoczyl do WRC, tylko teraz sie nie migaj, ani nie mow ze nawet na WRC 2 bylo za wczesniej, bo wybronil sie mistrzostwem. Dlatego specjalnie Cie tu zlapalem za slowko. Zreszta taka prawda.

2. Trudno mi sobie skojrzyć rzesze sportowcow indywidualnych ktorzy zawdzieczaja sukces Państwu i jego pieniądzom we wczesnym etapie startów.
Nikt nie wyłozy kasy na rajdowca, skoczka, czy goscia ktory cala zime musi zjezdzac po stokach w alpach zeby potem byc jak Ebenharter, Bode MIller itp.
Kazdej dyscyplinie potrzeba sukcesu do rozwoju. Sam wiesz, ze teraz to biznes, nikt nie wpompuje milionow w błoto, więc pozostaje liczyć na indywidualny sukces z nikąd.

Co do Orlenu, nie wiem jak się promują bo w zasadzie TV nie włącza, a co dopiero TVN czy pewnie jakieś Turbo, trzymają się cross country, czy to takie popularne? Jakie tam mieli sukcesy? Jedne i te same twarze + od roku czy dwóch ktoś nowy na motocyklu, reszta przyspawana do stołków, jadą i jadą jak Prokop i nic poza tym.

3. F1 ogladałem bo Kubica, jednak nudne to jak flaki z olejem, w zasadzie normą było to, ze oglądałem start, potem ucinałem komara i pobudka tuż przed końcem, znam osoby które miały podobnie, w dodatku sytuacja zrobiła się taka jak w skokach, nawprowadzali udziwnien ... Rajdy to inna bajka, jak sie juz czlowiek odnalazl to bedzie sledzil i bez Kubicy, ale niestety juz nie z takimi nadziejami i wypiekami na twarzy.

Jezeli chodzi o samo wykladanie kasy to troche racji masz, rajdy a PN to przepasc, zreszta wszystko idzie od Skarbu Panstwa wiec to jest takie ... jakby nie to to chyba pies z kulawa noga by na wiele dyscyplin nie wylozyl pieniedzy, nie wchodzać w liczby to z mojej strony uwazam ze dobrze by bylo zeby Kajto dalej mial szanse jechac dalej, Kubica jeszcze ten sezon zeby mial szanse i drobniaki na jakis jeden samochod w Polsce, ale to biznes wiec zrobia co beda chcieli w dodatku nie ze swoimi pieniedzmi.
Nadal jednak nie rozumiem jak Ty widzisz odrozenie rajdow w Polsce ...

Co do Nascar, w zaden sposob nie porównuj Polski, a nawet Europy do USA, tam na marketingu ludzie zęby zjadają, jakby Oni się wzięli za WRC to moze promocja by byla lepsza, ale byly by tez durniejsze pomysly od tych jakie mial niejaki Oliver Ciesla

(zoltodziob post polecial jak Ty wyslales swojego) - moze odbiegamy od tematu ale bez wojenki :wink:
DonCorrado
A6

Postprzez viper » poniedziałek, 25 sty 2016, 00:22

Ad1. Nie chodzi o rodzaj klasy tylko o cykl. Jezeli jedziesz wrc czy r2 to bierzesz udzial w tych samych zawodach, a wiec jezdzi 3 lata w rajdach wrc. Oczywiscie mozna sie drobiazgowo sprzeczać o ilosc rajdow ale to nadal cykl MŚ
Ad2. Na tym polega patologia sportu w Polsce, ze jest on tak skonstruowany ze prywatne firmy maja ten sport w nosie i to trzeba zmienic, dlatego sponsorowanie jednego czy drugiego za granica niczego nie wniesie. Firmy w Polsce zaczną sponsorować zawodnikow jezeli reklama bedzie z polskich rajdow w polskiej telewizji.
Ad3. No a o czym ja mowie z zatrudniem kogos kto na marketingu zjadł zeby. Dzisiaj zatrudniony jest " beton" to i efekty sa betonowe.
viper
S2000

Postprzez DonCorrado » poniedziałek, 25 sty 2016, 00:23

DonCorrado
A6

Postprzez Kajtofan » poniedziałek, 25 sty 2016, 01:37

jaczylibodzio napisał(a):
Shaitan napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=_6OLRjBtzWs&feature=youtu.be

W przypadku RK to była podsterowność, tutaj masz nadsterowność.

W pierwszej części zakrętu była taka sama podsterowność jak u Roberta tyle, że Neuville zachował zimna krew, na moment podciął się ręcznym, a potem trakcja tylnych kół w śniegu na poboczu wyciągnęła auto.

Robert za to pojechał jak ostatnia ciapa, na dodatek dokręcił jeszcze kierownicę, co już kompletnie przekreśliło szanse na odzyskanie przyczepności przez przód.

Robert jeździ pięknie, ma idealne wyczucie prędkości w zakrętach, punktów hamowania, toru jazdy itd.
Problem jest jak pojawia się niespodziewana podsterowność na wolnych zakrętach. Nie pierwszy raz wyrżnął w podobny sposób. Wielu kierowców wybroniło się z tej sytuacji, a wjechali z taka samą prędkością.
Kajtofan
N3

Postprzez Jersey » poniedziałek, 25 sty 2016, 09:12

R.Kubica: "Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert odpowiedział pośrednio na nietóre posty znafcuff rajdowych.
Jersey
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne