Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez Mad Max » środa, 20 sty 2016, 19:45

hbo napisał(a):Jak ktoś uważa, że nie ma go w fabryce, bo w tamtych latach dzwonił to niech lepiej zajmie się komentowaniem piłki nożnej.
To może oświeć wszystkich i powiedz dlaczego po Mistrzostwie WRC2 dostał propozycje na starty w fabrycznym Citroenie którą odrzucił i tak propozycja już nigdy się nie powtórzyła ?? (mówię również o innych fabrykach)
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez viper » środa, 20 sty 2016, 19:55

Mad Max napisał(a):
hbo napisał(a):Jak ktoś uważa, że nie ma go w fabryce, bo w tamtych latach dzwonił to niech lepiej zajmie się komentowaniem piłki nożnej.
To może oświeć wszystkich i powiedz dlaczego po Mistrzostwie WRC2 dostał propozycje na starty w fabrycznym Citroenie którą odrzucił i tak propozycja już nigdy się nie powtórzyła ?? (mówię również o innych fabrykach)

Dokładnie. Złożyli mu propozycje jak był na piedestale. Dzisiaj jest w zupełnie innym miejscu w dodatku po tym sezonie starszy o 4 lata..
viper
S2000

Postprzez hbo » środa, 20 sty 2016, 21:09

Ja się zastanawiam dlaczego dostał propozycję właśnie wtedy, gdy miał zerowe doświadczenie w WRC. Bo po sezonie 2015 gdzie błędów własnych było dużo mniej, tempo rewelacyjne, doświadczenie większe a jednak propozycji nie było... Tak jak mówiłem, trudno zrozumieć tamten świat. Podejrzewam, że gdyby usiadł tu z nami i kilka rzeczy wytłumaczył, to bylibyśmy nieźle zdziwieni jak to tam wszystko wygląda.
hbo

Postprzez DonCorrado » środa, 20 sty 2016, 21:42

DonCorrado
A6

Postprzez szirer205xs » środa, 20 sty 2016, 22:08

Tak na żywo jak się słucha tych wypowiedzi to zupełnie inne mam odczucia niż po przeczytaniu tego wywiadu :) ciekawy jestem jaką propozycje Robert dostał że dla niej jest w stanie zniknąć z motorsportu czynnego na pół roku :) jedyne co mi do głowy przychodzi (choć to pewnie bardziej marzenie) to jakaś operacja i być może współpraca z wracającym w tym sezonie do F1 renault :) wygląda na to że w żadne półśrodki w WRC Robert nie chce już się bawić
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez Kajtofan » środa, 20 sty 2016, 22:34

A może Robcio chce się w końcu ożenić? :D
Do tej pory nie miał na to czasu.
Kajtofan
N3

Postprzez Shaitan » środa, 20 sty 2016, 22:59

Przychodzi mi do głowy jakiś zabieg albo posada testowego w fabryce (Citroen/Toyota).
Shaitan
N3

Postprzez viper » środa, 20 sty 2016, 23:13

hbo napisał(a):Ja się zastanawiam dlaczego dostał propozycję właśnie wtedy, gdy miał zerowe doświadczenie w WRC. Bo po sezonie 2015 gdzie błędów własnych było dużo mniej, tempo rewelacyjne, doświadczenie większe a jednak propozycji nie było... Tak jak mówiłem, trudno zrozumieć tamten świat. Podejrzewam, że gdyby usiadł tu z nami i kilka rzeczy wytłumaczył, to bylibyśmy nieźle zdziwieni jak to tam wszystko wygląda.

Zobacz jakie wyniki robił w 2013 a jakie w 2014 i 15 wiec nie wiem nad czym sie tu zastanawiasz. Nikogo nie interesują bledy własne cudze czy kosmate. Kazdy stara sie wybielić a na koniec i tak kazdy zdrowo rozsądkowy ocenia wyniki. To nie jeden rajd ze gosc wygrywa i mu sie auto psuje a wtedy wszyscy sie zastanawiają co by było. W cigu 25 rajdow z ostatnich dwoch lat mozna wyciągać wnioski a fabryki na pewno to robia. Ba wiedza 10 razy wiecej niz my tu.
viper
S2000

Postprzez woocasch » czwartek, 21 sty 2016, 09:18

Kajtofan napisał(a):A może Robcio chce się w końcu ożenić? :D
Do tej pory nie miał na to czasu.

A to już tego nie zrobił? :)

Szczerze to ten wywiad niby ciekawy, ale na koniec pozostaje więcej pytań i niedomówień niż twardych faktów. Robert jak nikt inny potrafi być tajemniczy i lubi bawić się w niedopowiedzenia, jednak mam wrażenie że coraz częściej źle na tym wychodzi. Ale to tylko takie moje odczucie między wierszami :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 21 sty 2016, 11:45

woocasch napisał(a):Szczerze to ten wywiad niby ciekawy, ale na koniec pozostaje więcej pytań i niedomówień niż twardych faktów. Robert jak nikt inny potrafi być tajemniczy i lubi bawić się w niedopowiedzenia, jednak mam wrażenie że coraz częściej źle na tym wychodzi. Ale to tylko takie moje odczucie między wierszami :)
Zacząłem oglądać ten wywiad z wielkim zainteresowaniem ale koło 5min miałem już go ochotę wyłączyć, jakoś dotrwałem do końca i generalnie pożałowałem że go nie wyłączyłem w 5min - dalej lanie wody i żadnych konkretów, styl wypowiedzi Roberta dalej z F1 czyli żeby coś powiedzieć ale tak naprawdę nic nie powiedzieć, a pytanie dlaczego serwis nie mógł tak wyglądać w zeszłym roku jak w tym bardzo profesjonalne.

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kuba.es » czwartek, 21 sty 2016, 11:47

woocasch napisał(a):Szczerze to ten wywiad niby ciekawy, ale na koniec pozostaje więcej pytań i niedomówień niż twardych faktów. Robert jak nikt inny potrafi być tajemniczy i lubi bawić się w niedopowiedzenia, jednak mam wrażenie że coraz częściej źle na tym wychodzi. Ale to tylko takie moje odczucie między wierszami

Mam podobne odczucia. Wywiad niby ciekawy a wnosi niewiele, zupełnie jak Gutowski jako dziennikarz. :) Strasznie żenujący człowiek.
Gdyby Robertowi nudziło się kiedyś w życiu na sportowej emeryturze, mógłby rozważyć grę w pokera - jestem przekonany, że radziłby sobie wyśmienicie. Poker face do końca :)
Tylko jedno jest pewne - niezależnie od tego co postanowi, nadal będzie nas wszystkich zadziwiał, zarówno decyzjami jak i tempem.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez gregortest » czwartek, 21 sty 2016, 11:55

Tylko jedno jest pewne - niezależnie od tego co postanowi, nadal będzie nas wszystkich zadziwiał, zarówno decyzjami jak i tempem.

Słusznie :mrgreen:
A ja mam swoją koncepcję- Toyota :)
gregortest
A5

Postprzez kuba.es » czwartek, 21 sty 2016, 11:57

gregortest napisał(a):A ja mam swoją koncepcję- Toyota

Ja również bardzo chcę w to wierzyć :)
Suche fakty mówią "dlaczego nie?" - przecież Robert szuka fabryki, a Toyota szybkiego drivera zdolnego pomóc w rozwoju. Na dodatek ekipa Makkinena dostała ostatnio "kosza" od kilku szybkich panów, więc grono kandydatów co raz węższe. Wszystkie elementy układanki pasują, tylko pytanie jakie to może mieć przełożenie na rzeczywistość.
Ostatnio edytowano czwartek, 21 sty 2016, 12:07 przez kuba.es, łącznie edytowano 1 raz
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Mad Max » czwartek, 21 sty 2016, 12:00

hbo napisał(a):Ja się zastanawiam dlaczego dostał propozycję właśnie wtedy, gdy miał zerowe doświadczenie w WRC. Bo po sezonie 2015 gdzie błędów własnych było dużo mniej, tempo rewelacyjne, doświadczenie większe a jednak propozycji nie było... Tak jak mówiłem, trudno zrozumieć tamten świat. Podejrzewam, że gdyby usiadł tu z nami i kilka rzeczy wytłumaczył, to bylibyśmy nieźle zdziwieni jak to tam wszystko wygląda.
To nie chodzi o jego doświadczenie tylko to co zaprezentował w WRC2 - bo tak naprawdę przychodzi gość "znikąd" i z marszu wygrywa WRC2 wiec naturalną koleją rzeczy budzi zainteresowanie, dlatego Citroen postanowił taką ofertę mu złożyć - zresztą nie jest to odosobniony przypadek że zawodnicy którzy wygrali WRC2 (czy wcześniej JWRC) są w kręgu zainteresowań zespołów fabrycznych. Idąc dalej to tak jak już kilka razy była debata na ten temat moim zdaniem nie dostał żadnej propozycji ponieważ pomimo że prezentował znakomite tempo oraz jego doświadczenie znacznie wzrosło to jednak było również bardzo dużo różnych błędów które nie pozwalały kończyć rajdów na wysokich pozycjach co w przypadku fabryk nie dawało by żadnych punktów do klasyfikacji producenckich i tak jak już wcześniej pisałem jeśli w tym sezonie zacznie dojeżdżać regularnie nawet na pozycjach 6-7 to fabryki się nim zainteresują bo są świadome że prywatną Fiestą bez podejmowania zbędnego ryzyka o lepsze wyniki będzie bardzo ciężko i myślę też że błędy i awarie jednak był spowodowane tym ze Robert niedobory sprzętowe próbował nadganiać własnymi umiejętnościami i jazdą na 110% więc o błędy nie trudno a i sprzęt mógł nie wytrzymywać takiego traktowania.

gregortest napisał(a):A ja mam swoją koncepcję- Toyota :)
Moja koncepcja jest taka sama :wink: i po wywiadzie stwierdzam że jednak w dalszej częsci sezonu skupi się na testach ich nowej broni niż na startach w rajdach.

kuba.es napisał(a):Gdyby Robertowi nudziło się kiedyś w życiu na sportowej emeryturze, mógłby rozważyć grę w pokera - jestem przekonany, że radziłby sobie wyśmienicie. Poker face do końca :)
Z tego co wiem to gra w Pokera i wychodzi mu to bardzo dobrze
kuba.es napisał(a):Tylko jedno jest pewne - niezależnie od tego co postanowi, nadal będzie nas wszystkich zadziwiał, zarówno decyzjami jak i tempem.
Amen

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez jacko » czwartek, 21 sty 2016, 12:53

kuba.es napisał(a):(...)Mam podobne odczucia. Wywiad niby ciekawy a wnosi niewiele, zupełnie jak Gutowski jako dziennikarz. :) Strasznie żenujący człowiek.

napisz prosze co jest takiego zenujacego w Gutowskim ? jest to w zasadzie jedyny polski dziennikarz, ktory jest na wiekszosci rajdow WRC i przekazuje najnowsze informacje, bywa czasami lekko tendencyjny jak np post anty-ostbergowy gdy ten wykrzykiwał kubicy, ale to zrozumiale jest Polakiem i napisal to na swoim prywatnym fb, wybacz ale to takie ataki bez pokrycia wydaja sie bardziej zenujace,

mam nadzieje ze ta przerwa to operacja niezbedna aby wrocic tam gdzie zawsze chcial..
jacko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne