hbo napisał(a):Ja się zastanawiam dlaczego dostał propozycję właśnie wtedy, gdy miał zerowe doświadczenie w WRC. Bo po sezonie 2015 gdzie błędów własnych było dużo mniej, tempo rewelacyjne, doświadczenie większe a jednak propozycji nie było... Tak jak mówiłem, trudno zrozumieć tamten świat. Podejrzewam, że gdyby usiadł tu z nami i kilka rzeczy wytłumaczył, to bylibyśmy nieźle zdziwieni jak to tam wszystko wygląda.
To nie chodzi o jego doświadczenie tylko to co zaprezentował w WRC2 - bo tak naprawdę przychodzi gość "znikąd" i z marszu wygrywa WRC2 wiec naturalną koleją rzeczy budzi zainteresowanie, dlatego Citroen postanowił taką ofertę mu złożyć - zresztą nie jest to odosobniony przypadek że zawodnicy którzy wygrali WRC2 (czy wcześniej JWRC) są w kręgu zainteresowań zespołów fabrycznych. Idąc dalej to tak jak już kilka razy była debata na ten temat moim zdaniem nie dostał żadnej propozycji ponieważ pomimo że prezentował znakomite tempo oraz jego doświadczenie znacznie wzrosło to jednak było również bardzo dużo różnych błędów które nie pozwalały kończyć rajdów na wysokich pozycjach co w przypadku fabryk nie dawało by żadnych punktów do klasyfikacji producenckich i tak jak już wcześniej pisałem jeśli w tym sezonie zacznie dojeżdżać regularnie nawet na pozycjach 6-7 to fabryki się nim zainteresują bo są świadome że prywatną Fiestą bez podejmowania zbędnego ryzyka o lepsze wyniki będzie bardzo ciężko i myślę też że błędy i awarie jednak był spowodowane tym ze Robert niedobory sprzętowe próbował nadganiać własnymi umiejętnościami i jazdą na 110% więc o błędy nie trudno a i sprzęt mógł nie wytrzymywać takiego traktowania.
gregortest napisał(a):A ja mam swoją koncepcję- Toyota

Moja koncepcja jest taka sama

i po wywiadzie stwierdzam że jednak w dalszej częsci sezonu skupi się na testach ich nowej broni niż na startach w rajdach.
kuba.es napisał(a):Gdyby Robertowi nudziło się kiedyś w życiu na sportowej emeryturze, mógłby rozważyć grę w pokera - jestem przekonany, że radziłby sobie wyśmienicie. Poker face do końca

Z tego co wiem to gra w Pokera i wychodzi mu to bardzo dobrze
kuba.es napisał(a):Tylko jedno jest pewne - niezależnie od tego co postanowi, nadal będzie nas wszystkich zadziwiał, zarówno decyzjami jak i tempem.
Amen