Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez Dani » środa, 20 sty 2016, 09:45

karluum napisał(a):Patrząc na to jak wygląda stanowisko serwisowe, że jest nowe malowanie, kombinezon oraz dalsza współpraca z Pirelli to odnoszę takie wrażenie, że RMC to jest sprawdzian po którym nastąpi decyzja o dalszym programie w WRC przy udziale zespołu BRC. Jeżeli Lotos ma dalej wykładać kasę to nie może być tyle awarii co w roku poprzednim. Teraz już nie ma wytłumaczeń, 4 start w MC zobowiązuje...

Trzeci. :)
Dani
N3

Postprzez TomMaz » środa, 20 sty 2016, 09:55

Dani napisał(a):
karluum napisał(a):Patrząc na to jak wygląda stanowisko serwisowe, że jest nowe malowanie, kombinezon oraz dalsza współpraca z Pirelli to odnoszę takie wrażenie, że RMC to jest sprawdzian po którym nastąpi decyzja o dalszym programie w WRC przy udziale zespołu BRC. Jeżeli Lotos ma dalej wykładać kasę to nie może być tyle awarii co w roku poprzednim. Teraz już nie ma wytłumaczeń, 4 start w MC zobowiązuje...

Neuville dopiero przy 5 podejściu ukończył :P Chociaż jak wliczyć zapoznanie przejechane przed startem Clio, które się rozkraczyło przed startem, to będzie czwarte podejście Kubicy.
TomMaz
N3

Postprzez karluum » środa, 20 sty 2016, 10:20

Dani napisał(a):

4ty.
Pierwszy raz startował Clio w 2010 ale przejechał 3 czy 4 km pierwszego Oesu :)
karluum
A5

Postprzez Kajtofan » środa, 20 sty 2016, 13:00

karluum napisał(a):Pierwszy raz startował Clio w 2010 ale przejechał 3 czy 4 km pierwszego Oesu :)

To skoro po 3 kilometrach wybuchł silnik, to jakie doświadczenie ma z tego rajdu? ŻADNE, oprócz zrobienia zapoznania.

Tak naprawdę Robert ma doświadczenie tylko z DWÓCH poprzednich rajdów.

Mam nadzieję, że w tym roku Robert podejdzie do tematu nieco spokojniej. Miejsce na mecie w TOP 5-6 to i tak będzie niebywały sukces.
Kajtofan
N3

Postprzez Mad Max » środa, 20 sty 2016, 13:22

Kajtofan napisał(a):Mam nadzieję, że w tym roku Robert podejdzie do tematu nieco spokojniej. Miejsce na mecie w TOP 5-6 to i tak będzie niebywały sukces.
A cóż to za zmiana podejścia?? a to już wygrane oesy nie są najważniejsze?? Ja za takie stwierdzenia przez ostatnie lata dostawałem po uszach (łagodnie rzecz ujmując)
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez posejdon » środa, 20 sty 2016, 13:33

Powiem jedno. Bardzo wiele chyba zależy od tego startu. Jeżeli jakikolwiek element układanki zawiedzie to czuję, że dupa z dalszych startów. A już na pewno nie w takim zakresie jak w poprzednich trzech sezonach. Ciekawe co czuje teraz Robert. Trochę kijowe to Monte na taki "egzamin".
Trzymam mocno kciuki. Niech mu się wiedzie. Liczę na metę bez większych przygód. Jeśli tak będzie to w piątce powinien się zmieścić bo raczej wielu takich nie będzie, którzy czegoś nie nawywijają.
Ciekaw jestem co pokaże M-Sport. Coś mi mówi, że ten Camilli może coś pokazać ciekawego (cokolwiek to będzie - dobra jazda albo nie daj Boże konkretny dzwon).
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez okun911 » środa, 20 sty 2016, 13:49

Kajtofan napisał(a):Mam nadzieję, że w tym roku Robert podejdzie do tematu nieco spokojniej. Miejsce na mecie w TOP 5-6 to i tak będzie niebywały sukces.

Daj spokój ma się wieźć żeby kibice się śmiali. Miejsce na podium to będzie sukces a nie TOP 5-6.
Ja mam nadzieje że pojedzie swoje, bez przygód, awarii, kapci i trafi z oponami.
okun911
N2

Postprzez gregortest » środa, 20 sty 2016, 13:49

To jeden z ważniejszych celów Kubicy - meta.
Miejsce samo przyjdzie.
jakieś typowania ?
gregortest
A5

Postprzez Mad Max » środa, 20 sty 2016, 13:54

okun911 napisał(a):Daj spokój ma się wieźć żeby kibice się śmiali. Miejsce na podium to będzie sukces a nie TOP 5-6.
Śmiać to się będą jak po raz kolejny nie ukończy
okun911 napisał(a):Ja mam nadzieje że pojedzie swoje, bez przygód, awarii, kapci i trafi z oponami.
Jak pojedzie swoje to na TOP5 się załapie

gregortest napisał(a):To jeden z ważniejszych celów Kubicy - meta.
Miejsce samo przyjdzie.
Dokładnie tak.
gregortest napisał(a):jakieś typowania ?

1) Ogier
2) Mikkelsen
3) Latvala
4) Sordo
5) Kubica
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Loeb1987 » środa, 20 sty 2016, 14:14

gregortest napisał(a):jakieś typowania ?

Zmienna pogoda i ciężkie warunki ;) Wtedy jest szansa na ciekawy rajd. W innym wypadku to pudło dla VW.
Loeb1987
A6

Postprzez viper » środa, 20 sty 2016, 14:59

okun911 napisał(a):

Daj spokój ma się wieźć żeby kibice się śmiali. Miejsce na podium to będzie sukces a nie TOP 5-6.
Ja mam nadzieje że pojedzie swoje, bez przygód, awarii, kapci i trafi z oponami.

Nie no nie przesadzaj. 5-6 to powinna byc taka norma jezeli chce zainteresować swoja osoba fabryki. Natomiast sukces to bedzie od 4 wzyż.
No wlasnie niech nie jedzie swojego tylko niech zmieni podejscie. Jak pojedzie swoje to na MC na bank wypadnie. Jezeli bedzie zajmował systematycznie miejsce na oesach miedzy 6-9 to bedzie min 4-5 na koniec i to byłby sukces.
viper
S2000

Postprzez adamlen » środa, 20 sty 2016, 15:33

Jak już się bawimy w typowo wirtualne typowania to nie miałbym nic przeciwko takiej kolejności:
1. Ogier -- raczej nie popełni błędu i to mu da wygraną
2. Sordo -- jeśli Hyundai będzie lepszy niż w zeszłym roku
3. Meeke -- Zawsze szybki, jeśli chce ukończyć to maks co może powalczyć
4. Kubica -- Pobiłby swój rekord
5. Latvala -- Będzie walczył o podium, ale jakto Latvala;)
6. Neuville -- To samo jw.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez DonCorrado » środa, 20 sty 2016, 16:57

viper napisał(a):A widzisz bo najtrudniej przyznac komus racje, ale oczywiscie krytykować za nim sie historia potoczyła to wiele pomyj na mnie wylano jak mowilem ' ze nie tedy droga ". Dzisiaj sam Kubica to stwierdził, ale to nadal mało zeby w tej kwestii powiedziec " viper cos w tym było co mówiłeś " Komus kto jako jedyny miał inne zdanie, a suma sumarum okazało sie ze miał racje, ale nic sie nie mart ja sie obrazam, bo takie sa fora. Co do twojego stwierdzenia nie do konca tak jest. Wiele młodych talentów w roznych dziedzinach siedzi w domu a nawet nie powącha nigdy startu w zwykłym rajdzie, bo takie jest zycie. Nie to zebym był "talentem" jakims w tej dziedzinie, ale to tylko przykład ze zycie jest inne niz czesto chcielibyśmy zeby było. Nawet eksperci sie myła jak to mowisz bo to nie wstyd, ale na pewno maja wieksza wiedze w swoje branży niz przeciętny Kowalski.

Viper, co bym nie napisał, Twój komentarz byłby w podobnym tonie, dlatego wolałem się ograniczyć do trzech zdań tak jak pisałem wyzej. Mozesz sobie twierdzić ze przewidziales wszystko i miales racje, ja w Twoich analizach za grosz nie widze sensu, ani racji(zazwyczaj), potrafisz komuś kto sobie pierdną zarzucic próbe konstrukcji bomby atomowej, tak to widze momentami, czasem chce cos z Toba podyskutować ale to sie prawie zawsze tak samo konczy.

Fajnie jakby bylo sucho, i auto bylo sprawne, włosi się dość prężą, może spięli pośladki, choć jakiś limit sobie dają bo mówili, że mieli nie wiele czasu na pełne ogarnięcie startu w MC
DonCorrado
A6

Postprzez hbo » środa, 20 sty 2016, 17:52

RK: "Polak podkreśla, że jego przyszłość w WRC nie zależy od wyników z Monte Carlo"
My tu myślimy, coś sobie wyobrażamy, a tamten świat jest zupełnie inny.
Viper tez myśli, że dobrze zrozumiał co Kubica powiedział w wywiadzie. A tak naprawdę mogę się założyć, że nie o to chodziło w tych słowach. Bo to, że nie był gotowy na WRC jest jasne(tak samo jak ni ebył gotowy na WRC2 ), bo jak można być gotowym po roku rajdowania....? Ale talent Roberta zrobił robotę i nie wypadł źle przez te lata, biorąc pod uwagę jakie ma cele, czyli przyśpieszony kurs rajdowania. Jak ktoś uważa, że nie ma go w fabryce, bo w tamtych latach dzwonił to niech lepiej zajmie się komentowaniem piłki nożnej.
hbo

Postprzez viper » środa, 20 sty 2016, 18:57

DonCorrado napisał(a):
viper napisał(a):A widzisz bo najtrudniej przyznac komus racje, ale oczywiscie krytykować za nim sie historia potoczyła to wiele pomyj na mnie wylano jak mowilem ' ze nie tedy droga ". Dzisiaj sam Kubica to stwierdził, ale to nadal mało zeby w tej kwestii powiedziec " viper cos w tym było co mówiłeś " Komus kto jako jedyny miał inne zdanie, a suma sumarum okazało sie ze miał racje, ale nic sie nie mart ja sie obrazam, bo takie sa fora. Co do twojego stwierdzenia nie do konca tak jest. Wiele młodych talentów w roznych dziedzinach siedzi w domu a nawet nie powącha nigdy startu w zwykłym rajdzie, bo takie jest zycie. Nie to zebym był "talentem" jakims w tej dziedzinie, ale to tylko przykład ze zycie jest inne niz czesto chcielibyśmy zeby było. Nawet eksperci sie myła jak to mowisz bo to nie wstyd, ale na pewno maja wieksza wiedze w swoje branży niz przeciętny Kowalski.

Viper, co bym nie napisał, Twój komentarz byłby w podobnym tonie, dlatego wolałem się ograniczyć do trzech zdań tak jak pisałem wyzej. Mozesz sobie twierdzić ze przewidziales wszystko i miales racje, ja w Twoich analizach za grosz nie widze sensu, ani racji(zazwyczaj), potrafisz komuś kto sobie pierdną zarzucic próbe konstrukcji bomby atomowej, tak to widze momentami, czasem chce cos z Toba podyskutować ale to sie prawie zawsze tak samo konczy.

Fajnie jakby bylo sucho, i auto bylo sprawne, włosi się dość prężą, może spięli pośladki, choć jakiś limit sobie dają bo mówili, że mieli nie wiele czasu na pełne ogarnięcie startu w MC

Nie no jasne zawsze przeciez mozna odwrocić kota ogonem, zeby komus racji nie przyznac. Według ciebie nie ma sensu a według mnie sa. Kubica jasno stwierdził ze poszedł w zła strone. Oczywiscie mozna polemizować z moja propozycja, bo dróg do celu moze byc kilka, ale jedno jest pewne. Kubica sam podkreślił ze troche za wczesnie wyładował w wrc. Czego tutaj sie doszukiwać.
Tzn. Jak sie konczy. Mi dyskusja nie przeszkadza syfu nie ma krzyku tez itd. Ja po prostu jak ktos ma racje to mu powiem ze ma i tyle. Nie szukam dziury wcalym. Ty rozdrabniasz temat tylko po to zeby nie powiedziec tego co ja " po czesci przewidziałem "

To samo hbo
No nie był gotowy ale polazł. To tak jak z pływaniem. Jak pójdziesz za wczesnie na głęboka to sie utopisz. Kubica postąpił podobnie i teraz walczy o przetrwanie, wiec czegos tutaj nie rozumiem. Mozna było owszem dyskutowac na poczatku jego drogi, ale teraz powiedział co powiedział,ma moze to po prostu z jego strony gra w otwarte karty tzn. Lepiej sie przyznac do bledu, a nóż dostanę następna szanse. Jest wiele opcji jak zaczniemy wymyśla ,male fakt jest fakt odnosnie bledu do ktorego sie przyznał.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne