Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez Cendra » poniedziałek, 18 sty 2016, 19:46

Thomas napisał(a):ciekawy filmik z testów z udziałem naszej załogi:
https://www.facebook.com/KubicaOfficial ... 214131007/

Chyba po raz pierwszy widać załogę (chociaż przez chwilę), jeżeli chodzi o ruchy ręka to nie wyglądają źle. Sam fakt, że takie ujęcia są kręcone to już postęp.
Cendra
A6

Postprzez adamlen » poniedziałek, 18 sty 2016, 21:39

Nowe stanowisko serwisowe. Namiot, parawany itd inne niż w poprzednim roku.
Już kolejny raz je zmieniają, ciekawe co robią ze starymi :)
Obrazek
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez viper » wtorek, 19 sty 2016, 20:35

Oo czyżby sie okazało ze Robert w ostatnim wywiadzie sie ze mna zgadza odnośnie drogi do wrc :).
viper
S2000

Postprzez Mariusz » wtorek, 19 sty 2016, 21:25

viper napisał(a):Oo czyżby sie okazało ze Robert w ostatnim wywiadzie sie ze mna zgadza odnośnie drogi do wrc :).

No tak, napisał nawet na fejsie, że się zgadza z Tobą, ale szybko usunął wpis, bo nie chciał Ci psuć klimatu przed oficjalnym zatrudnieniem na szefa VW ;)
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez viper » wtorek, 19 sty 2016, 21:32

Mariusz napisał(a):
viper napisał(a):Oo czyżby sie okazało ze Robert w ostatnim wywiadzie sie ze mna zgadza odnośnie drogi do wrc :).

No tak, napisał nawet na fejsie, że się zgadza z Tobą, ale szybko usunął wpis, bo nie chciał Ci psuć klimatu przed oficjalnym zatrudnieniem na szefa VW ;)

Ha ha jak pisałem że za szybko poszedł do wrc to mnie wielu krytykowało, ze jak to ja hejter itd a to geniusz musi jedzic w wrc. Powiedzialem ze w rajdach doswiadczenia nie da sie oszukać. Lepiej jezdzic wolniejszym autem i uczyć sie opisu warunkow jak sie zmieniają itd. Samochod dla Kubicy nigdy nie był problemem . Teraz obracasz to niby w żart :).
viper
S2000

Postprzez Mariusz » wtorek, 19 sty 2016, 21:44

Ale jaki żart? Hm, to ty nie jesteś teraz szefem zespołu rajdowego? Zdaję sobie sprawę, że szef VW to dość wysoka ustawiona poprzeczka, ale nie każdy przecież wie, że doświadczenia w rajdach nie da się oszukać. Ja na Twoim miejscu śmiało bym startował do tego VW, może nie jest za późno ;) A te posty na tym forum w których nie miałeś racji jakoś się wytnie :)
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez viper » wtorek, 19 sty 2016, 21:57

Mariusz napisał(a):Ale jaki żart? Hm, to ty nie jesteś teraz szefem zespołu rajdowego? Zdaję sobie sprawę, że szef VW to dość wysoka ustawiona poprzeczka, ale nie każdy przecież wie, że doświadczenia w rajdach nie da się oszukać. Ja na Twoim miejscu śmiało bym startował do tego VW, może nie jest za późno ;) A te posty na tym forum w których nie miałeś racji jakoś się wytnie :)

Ha ha gadaj sobie a i tak wiesz o czym mowie :lol: Kubica jasno dał do zrozumienia w wywiadzie ze poszedł zła drogą w wrc, a to były na tym forum wielkie kłótnie. Mozesz teraz sobie gadac co chcesz o vw szefostwie ( śmiech przez łzy )itd. Dobrze wiesz czyje jest na wierzchu :lol: . Teraz tylko zobaczymy czy zmieni taktykę w MC na taką żeby raczej go
dowiozła do mety na przyzwoitym miejscy przy odrobinie szczescia czy bedzie nadal chciał wygrywac pojedyncze oesy ktore nic nie daja kosztem ryzyka odpadnięcia.
viper
S2000

Postprzez DonCorrado » wtorek, 19 sty 2016, 22:47

Kiedy Matton zmieni taktyke i wywali Meeke a wezmie Prokopa?

Nie wiem czy pisales czy Kubica za szybko wszedł w WRC, ale pamiętam, że pisałes ze "glupotą" bylo ze od razu po WRC 2 nie poszedl do fabryki Citroena a miał taka oferte. Czyli nie powinien wchodzic do WRC, ale do fabryki powinien isc, za kogo? Nacinacza opon? Wirtualny etat?
DonCorrado
A6

Postprzez viper » wtorek, 19 sty 2016, 23:09

DonCorrado napisał(a):Kiedy Matton zmieni taktyke i wywali Meeke a wezmie Prokopa?

Nie wiem czy pisales czy Kubica za szybko wszedł w WRC, ale pamiętam, że pisałes ze "glupotą" bylo ze od razu po WRC 2 nie poszedl do fabryki Citroena a miał taka oferte. Czyli nie powinien wchodzic do WRC, ale do fabryki powinien isc, za kogo? Nacinacza opon? Wirtualny etat?

To był inny temat. O tym o czym ja mowie to padały teksty szydercze w stylu " a moze ma jeszcze jezdzic fiesta r2 itp. Ja mowilem wtedy nawet o sezonie w cytrynie r3 t takim jak Chmielewski jezdzi, a ze wolniejsze to fakt ale w MS, bo wolniejsze auto łatwiej opanować , a notaki przydadzą sie na kolejne lata i uczyć sie wszystkiego.

Natomiast jak juz dostał ofertę to oczywiscie powinien z niej skorzystać, zeby miec czysta głowę do scigania, ale podobno to on nie chciał bo nie czół sie na siłach i chciał byc perfekcyjny czy jakos tak. Gdzies w którymś wywiadzie to było ze nie chodziło o lotos konkurencje dla totala. Mysle ze sie przeliczył, ze takie oferty po pierwszym sezonie w aucie wrc beda spływać jak gruszki z nieba. Nie przypuszczał tylko ze to tak inny swiat jak wrc 2. mogło tez chodzić o kase za kontrakt w citroenie. Jezeli utrzymał by ten poziom w wrc co w wrc2 i taki pozytywny szok to kazdy zespol fabryczny dał by mu taka kase jaka by sobie zarządał.
Ostatnio edytowano wtorek, 19 sty 2016, 23:28 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez posejdon » wtorek, 19 sty 2016, 23:22

DonCorrado napisał(a):Nacinacza opon?

Chyba nie bo opon w WRC nacinać nie wolno.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez DonCorrado » środa, 20 sty 2016, 00:16

Wiem Posejdon, dlatego dopisałem wirtualna posada.

Viper, napisałem dośc dlugi wpis komentujacy Twój, ale w ostatecznosci go wycofalem, bo wiem jak to sie skonczy tak czy siak, juz nie raz to przerabialem, uznalem ze lepiej bedzie to skomentowac jednym zdaniem, a mianowicie, gdybys byl takim ekspertem, znawca i przewidywaczem za jakiego sie podajesz, nie siedzial bys na tym forum, tak samo jak wszyscy Ci eksperci, doradcy i specjalisci sprzedazy lub bankierzy wypowiadajacy sie w gazetach, reklamach lub studio TV nie kłapali by jęzorem przed kamerą tylko gdzies z tylu odcinali kupony.
DonCorrado
A6

Postprzez karluum » środa, 20 sty 2016, 00:18

Patrząc na to jak wygląda stanowisko serwisowe, że jest nowe malowanie, kombinezon oraz dalsza współpraca z Pirelli to odnoszę takie wrażenie, że RMC to jest sprawdzian po którym nastąpi decyzja o dalszym programie w WRC przy udziale zespołu BRC. Jeżeli Lotos ma dalej wykładać kasę to nie może być tyle awarii co w roku poprzednim. Teraz już nie ma wytłumaczeń, 4 start w MC zobowiązuje...
karluum
A5

Postprzez toydols » środa, 20 sty 2016, 00:53

Co do Lotosu, to trochę się boję o to, że Ci co decydują o budżecie reklamowym, boją się, że mogą zostać bez pracy, bo przyjdzie "dobra zmiana"...
toydols
N2

Postprzez DonCorrado » środa, 20 sty 2016, 01:05

toydols napisał(a):Co do Lotosu, to trochę się boję o to, że Ci co decydują o budżecie reklamowym, boją się, że mogą zostać bez pracy, bo przyjdzie "dobra zmiana"...

Odnoszę wrażenie, że sam jestes przyspawany do stołka :lol:
Juz kilka stron był wałkowany temat "utrzymywania" się na Państwowym cycku
DonCorrado
A6

Postprzez viper » środa, 20 sty 2016, 08:32

DonCorrado napisał(a):Wiem Posejdon, dlatego dopisałem wirtualna posada.

Viper, napisałem dośc dlugi wpis komentujacy Twój, ale w ostatecznosci go wycofalem, bo wiem jak to sie skonczy tak czy siak, juz nie raz to przerabialem, uznalem ze lepiej bedzie to skomentowac jednym zdaniem, a mianowicie, gdybys byl takim ekspertem, znawca i przewidywaczem za jakiego sie podajesz, nie siedzial bys na tym forum, tak samo jak wszyscy Ci eksperci, doradcy i specjalisci sprzedazy lub bankierzy wypowiadajacy sie w gazetach, reklamach lub studio TV nie kłapali by jęzorem przed kamerą tylko gdzies z tylu odcinali kupony.

A widzisz bo najtrudniej przyznac komus racje, ale oczywiscie krytykować za nim sie historia potoczyła to wiele pomyj na mnie wylano jak mowilem ' ze nie tedy droga ". Dzisiaj sam Kubica to stwierdził, ale to nadal mało zeby w tej kwestii powiedziec " viper cos w tym było co mówiłeś " Komus kto jako jedyny miał inne zdanie, a suma sumarum okazało sie ze miał racje, ale nic sie nie mart ja sie obrazam, bo takie sa fora. Co do twojego stwierdzenia nie do konca tak jest. Wiele młodych talentów w roznych dziedzinach siedzi w domu a nawet nie powącha nigdy startu w zwykłym rajdzie, bo takie jest zycie. Nie to zebym był "talentem" jakims w tej dziedzinie, ale to tylko przykład ze zycie jest inne niz czesto chcielibyśmy zeby było. Nawet eksperci sie myła jak to mowisz bo to nie wstyd, ale na pewno maja wieksza wiedze w swoje branży niz przeciętny Kowalski.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne