Moderator: SebaSTI
iceman150 napisał(a):W tych wyliczeniach brakuje mi kosztów transportu całego bałaganu na poszczególne rajdy.
iceman150 napisał(a):W tych wyliczeniach brakuje mi kosztów transportu całego bałaganu na poszczególne rajdy.
gregortest napisał(a):No przepraszam bardzo ;
kopana + bez taleńcia na deskach - kolejny sezon w du pie czarnej bez wyniku..
i azoty też wdepnęły w to gó...o, gdzie jest to studnia bez dna i kasa rozchodzi się po mega działaczach :0
http://eurosport.onet.pl/zimowe/skoki-n ... sza/yytt7p
Co jeszcze ???
Byłem przez przypadek na zgrupowaniu łyżwiarzy szybkich w Spale. No mega wypas był. Nawet się nie krępowali i opowiadali jak to jestzgroza.
Ile jest takich sportów , gdzie idzie od skur...syna kasy, a wyników, nie ma i nie będzie.
Poza tym kopana to najbardziej po boksie, albo na równi - korupcyjno genny sport na świecie.
I powoli - nie liczne przypadki zerwania kontraktów - sponsorzy odwracają od wykładania mld $ na ten sport.
iceman150 napisał(a):Śmiem twierdzić że koszty logistyczne w przypadku wyliczeń dla mistrzostw Austrii będą sporo niższe o ile nie kilkukrotnie od rund rozgrywanych po za Europą. (Należy pamiętać, że takich rnud RK nie zaliczył w tym roku wiele, ale jeśli by zaliczył to koszta były na pewno niemałe)
Kajtofan napisał(a):Właśnie, że efekt marketingowy w przypadku Lotosu jako firmy petrochemicznej jest większy jeżeli sponsoring idzie w motorsport.
Mają wiele produktów, które można wiązać i promować na kanwie sukcesów w rajdach.
Pan Kowalski w dniu wczorajszym oglądał mecz w którym jego ukochana reprezentacja wygrała mecz, po każdej strzelonej bramce widział logo Lotosu na piersi swojego ulubionego zawodnika, do tego przez cały mecz owe logo przewalało się na banerach bocznych boiska, oraz na ściance w trakcie wywiadów - w drodze do pracy kończyło mu się paliwo, postanowił zatankować, mając do wyboru stacje Orlenu czy Lotosu którą z nich wybierze ?? Czy Pan Kowalski postanowi wesprzeć firmę która wspiera jego sport ?? nawet jeśli nie to wczorajszy mecz oglądało kilka milionów widzów - to tak na luźno bez zbędnego rozgrzebywania problemu - a zapomniałem Pan Helmud i Jones też oglądali ten mecz, będąc na wycieczce w Polsce postanowili się zatankować, hym... Orlen... a nie Lotos znam ich przecieżwanderer napisał(a):Może piłka nożna czy siatkówka jest częściej oglądana, ale w ich przypadku jest dużo mniejsza szansa na to, ze potencjalny widz zauważy jakieś powiązania sponsorskie z lotosem.
Oni najchętniej by tego nie robili ale firmy paliwowe na zachodzie tak robią to się nie będą wygłupiać.wanderer napisał(a):Gdyby było inaczej, to Lotos, czy Orlen nigdy nie władowałby kasę w rajdy.
Mad Max napisał(a):Oni najchętniej by tego nie robili ale firmy paliwowe na zachodzie tak robią to się nie będą wygłupiać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości