Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez czarnyolek » piątek, 8 sty 2016, 17:26

woocasch napisał(a):
czarnyolek napisał(a):
woocasch napisał(a):...dobrze że przynajmniej plotki związane z Kajto są w miarę optymistyczne i zapowiada się walka o obronę tytułu w ERC.

To mają być optymistyczne plotki? Chłopak najpierw utknął na zbyt długo w RSMP, a teraz ma się kisic w ERC, gdzie już pokazał, że nie ma dla niego rywali? A wciąż są zarzuty, że już jest w wieku kiedy powinien być na szczycie.

Napisałem w miarę optymistyczne, bo równie dobrze plotki mogłyby być pesymistyczne, czyli że Lotos kończy współpracę z KK. Nie wiem jak Ty, ale ja wolę Kajto jeżdżącego kolejny sezon w ERC Fiestą R5 niż siedzącego w domu. Przykład Chuchały z zeszłego roku pokazuje co się dzieje, gdy kończy się kasa. Oczywiście bardziej wolałbym aby KK startował w WRC2 albo w ogóle w WRC, ale z braku innych opcji niech już będzie to ERC :)

Racja, zawsze mogło by być gorzej :roll:
czarnyolek
N3

Postprzez Śmiechol » piątek, 8 sty 2016, 17:46

viper napisał(a):
Mad Max napisał(a):forma z zeszłego roku zachowana

Nie no to tylko testy nie maja żadnego wpływu na rajd ja bym sie nie przejmował i nie panikował. Moze dzieki temu ze wypadł bardziej asekuracyjnie podejdzie do tematu i dzieki temu wlasnie skonczy impreze na dobry miejscu. Pamietaj ze to rajd gdzie bardzo duzo załóg opuszcza droge w grubym śniegu i nie moze potem wrócić mimo sprawnego auta albo ponosi duze straty czasowe.
Co do oklejonego auta. Bardzo czesto na testach sa auta bez reklam. Dziwi mnie troche fakt pirelek naklejonych,male moze to wynika z umowy. Mysle ze lotos na pewno zostanie, bo w przeciwnym razie kajetanowicz z pewnoscia wystartował by w ms w co najmniej wrc 2.

Były dwie naklejki Pirelli z tyłu auta :)
Co do przygody to cóż, to tylko testy. Miejmy nadzieję że jeszcze jedne się odbędą i uda się dograć auto. Też myślę że RK się z Lotosem nie rozstał.
Pzdr
Śmiechol
N2

Postprzez DonCorrado » piątek, 8 sty 2016, 19:14

Nie tacy na testach wypadali, a tak poważnie to dobrze ze pogode miał taką, pewnie sam jest zadowolony z warunkow i wsciekly ze nie pojezdzi w takich warunkach, a moze sie uda jeszcze w koncu zima ale wiadomo ze przed MC testy nie raz byly po suchym :)
DonCorrado
A6

Postprzez Hlor » sobota, 9 sty 2016, 12:11

http://www.worldrallyisfree.com/2016/01 ... rt-kubica/ tutaj RK powiedział o współpracy z lotosem że 'zobaczymy' i że liczy na dobre wieści więc raczej potwierdza, że jeszcze nie podpisał umowy na ten rok.
Hlor
N1

Postprzez posejdon » sobota, 9 sty 2016, 17:05

Hlor napisał(a):http://www.worldrallyisfree.com/2016/01/08/interview-robert-kubica/ tutaj RK powiedział o współpracy z lotosem że 'zobaczymy' i że liczy na dobre wieści więc raczej potwierdza, że jeszcze nie podpisał umowy na ten rok.

Pewnie mu powiedzieli "dojedź wreszcie na dobrym miejscu bo jak nie to kasy nie zobaczysz" albo coś w tym stylu. W sumie to mają prawo się wcurw*ć.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez DonCorrado » sobota, 9 sty 2016, 19:01

posejdon napisał(a):
Hlor napisał(a):http://www.worldrallyisfree.com/2016/01/08/interview-robert-kubica/ tutaj RK powiedział o współpracy z lotosem że 'zobaczymy' i że liczy na dobre wieści więc raczej potwierdza, że jeszcze nie podpisał umowy na ten rok.

Pewnie mu powiedzieli "dojedź wreszcie na dobrym miejscu bo jak nie to kasy nie zobaczysz" albo coś w tym stylu. W sumie to mają prawo się wcurw*ć.

Wszystko jest możliwe, nie wiem na ile można czytać w jego wypowiedziach, ale mówi, że "chce czysto przejechać monte" oraz jak bedzie zle to "czeka nas ciekawa niespodzianka" cos jakby pojade dobrze i zalezy mi na zostaniu w WRC to mi dadza hajs z lotosu na powiedzmy europejskie rundy a jak nie to trudno juz nie mam innej drogi wyboru i ide do ... no nie wiadomo gdzie : ) Wg mnie widac po nim ze teskni za WRC, wiadomo nie tak jak za Formula ale to i tak duzo znaczy
DonCorrado
A6

Postprzez wanderer » sobota, 9 sty 2016, 19:10

posejdon napisał(a):

Gdyby rzeczywiście problemem było dojeżdżanie do mety na wysoko punktowanych miejscach, to nie trzymaliby w niepewności Kajetanowicza.

Może bardziej coś ma do tego zmiana władzy. Prezesi Orlenu i kilku innych spółek już polecieli ze stanowisk.
wanderer
A6

Postprzez Mariusz » sobota, 9 sty 2016, 23:51

wanderer napisał(a):
posejdon napisał(a):

Gdyby rzeczywiście problemem było dojeżdżanie do mety na wysoko punktowanych miejscach, to nie trzymaliby w niepewności Kajetanowicza.
Może bardziej coś ma do tego zmiana władzy. Prezesi Orlenu i kilku innych spółek już polecieli ze stanowisk.

Też myślę, że to całe czekanie ma związek ze zmianą władzy i "klimatem".
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez nikt ważny » sobota, 9 sty 2016, 23:57

Moim zdaniem Kajto ma problem podobnie jak Lotos ponieważ po co dawać KK do WRC2 jak ten tytuł zdobył Robert 3 lata temu i to już w 1 sezonie .Oczywiscie ten sukces zostal na tym forum przez wielu mocno ''uśredniony '' ( np nikt szybki nie startował ,RK mial fabryke i takie tam ) ale wątpie żeby Kajto w pierwszym starcie (przy calym dla niego szacunku bo to mega kierowca) zdobył tytuł w pierwszym sezonie . Druga sprawa to tzw. rozpoznawalność .....oprócz ''srodowiska'' Kajetan jest naprawde słabo rozpoznawalny ''na ulicy '' mimo jego wielu osiągnieciom i tytułom a nazwisko Kubica to F1 ,MISTRZ ŚWIATA , liderowanie w kilku rajdach MŚ (absolutny TOP światowy ).
Z drugiej strony Kajto to rozważna ,solidna bezwypadkowa jazda tylko pytanie na ile starczy tempo i gdzie jest granica KK a na jakim poziomie kończyło by sie w rowie ?Kubica niestety rewelacyjne czasami absolutne kosmiczne czasy na OS ( biorąc pod uwage ''prywatną Fiestę , reke dzialającą w 30 % i brak doswiadczenia )przeplata czestymi NU w tabeli ..... i tu pytanie co zrobi Lotos ..dać środki Kajto i jedziemy WRC 2 ( i próbujemy powtórzyć sukces Kubicy ) ale mamy kierowce którego niestety marketingowo ''jest słaby'' czy stawiamy na'' nazwisko Kubica'' które ma taki sam potencjał co Lewandowski czy Małysz ale ryzyko NU i liche punkty w tabeli jest jak najbardziej realne ....odpowiedzcie sobie sami ,ale jak Kubica zniknie z WRC kto Wam bedzie OS wygrywał z Ogier czy JML prywatnym złomem ? :)
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Postprzez piotrg » niedziela, 10 sty 2016, 00:35

Przecież mamy już Polaka w wrc 2, ja myślę że to Ptaszek swoim zgłoszeniem pokrzyżował plany Lotosowi :D
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez nikt ważny » poniedziałek, 11 sty 2016, 00:44

no nie wiem bo dzisiaj Ptaszek znowu auto pokiereszował ( i to konkretna rolada była) wiec z jego konsekwencją to nie wiadomo czy budżetu wystarczy :)
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Postprzez TomMaz » poniedziałek, 11 sty 2016, 09:42

Szkoda tylko że marketingowo start w WRC2 ma chyba mniejszy sens niż ERC, nawet tego za bardzo w TV nie pokazują... można się załapać na minutę w relacji jeśli się jest w trójce... Kubice w tamtym sezonie pokazywali bo to był jego powrót i do tego robił nadspodziewanie dobre wyniki... Teraz jak będzie Rzeszowski w ERC to Lotosowi moim zdaniem opłaca się tam kogoś wysłać. Do tego trzeba brać pod uwagę jak rajdy są traktowane w naszej telewizji o mistrzostwie Kajetana pojawiły się jakieś wzmianki w serwisach i tyle , nawet w plebiscytach go pominęli... Kubica ma lepiej bo czy skończy w rowie czy coś osiągnie to jest na tyle rozpoznawalny że opłaca się o nim coś wspomnieć , a jak widać nawet to nie gwarantuje utrzymania sponsorów z naszego podwórka.

Ptaszek niby rolował po awarii , nie ma co przesądzać choć na pudło w WRC2 w generalne z jego strony raczej nie liczę. Z drugiej strony biorąc pod uwagę w ilu rundach ma startować i ile jest wliczanych do generalki to ma naprawdę duże szanse bo wielu zawodników pewnie pojedzie te 7 rundy (czy ile się teraz wlicza) i na tym skończą. Fabryczna Skoda będzie nie do ruszenia, Evansowi wystarczy pewnie te kilka rund które ma jechać żeby zakręcić się koło pudła , tym bardziej że Fiesta jest obecnie raczej bezawaryjna... do tego znajdzie się na pewno jeszcze ktoś w miarę szybki i regularny.
TomMaz
N3

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 11 sty 2016, 11:43

TomMaz napisał(a):Szkoda tylko że marketingowo start w WRC2 ma chyba mniejszy sens niż ERC, nawet tego za bardzo w TV nie pokazują... można się załapać na minutę w relacji jeśli się jest w trójce... Kubice w tamtym sezonie pokazywali bo to był jego powrót i do tego robił nadspodziewanie dobre wyniki... Teraz jak będzie Rzeszowski w ERC to Lotosowi moim zdaniem opłaca się tam kogoś wysłać. Do tego trzeba brać pod uwagę jak rajdy są traktowane w naszej telewizji o mistrzostwie Kajetana pojawiły się jakieś wzmianki w serwisach i tyle , nawet w plebiscytach go pominęli... Kubica ma lepiej bo czy skończy w rowie czy coś osiągnie to jest na tyle rozpoznawalny że opłaca się o nim coś wspomnieć , a jak widać nawet to nie gwarantuje utrzymania sponsorów z naszego podwórka.
W końcu ktoś coś mądrze na ten temat napisał - zapomniałeś jeszcze tylko dodać że chłopcy z ES głośno mówili że największa oglądalność relacji z ERC jest w Polsce a dodatkowo Kajto jako aktualny Mistrze Europy będzie robił tam za gwiazdę, do tego jak na razie żadne znaczące nazwiska nie wybierają się do tej serii więc logo Lotosu może w relacjach pojawiać się nadspodziewanie często, kolejny plus to Rzeszowski w ERC i już można zacząć sobie wyobrażać ile ludzi pojedzie na ten rajd pooglądać i myślę że Lotos też się dorzuci do organizacji - mówcie co chcecie ale ale takie promocji w TV to oni nigdy nie dostaną dlatego nie zrezygnują z tej serii i niestety ale Kajto będzie w przyszłym roku tam jeździł (tak mi się wydaje biorąc powyższe) - do tego myślę że żeby też się rozwijać to w tym momencie jest "walka" o kilka dodatkowych startów dlatego jeszcze nic oficjalnie nie jest powiedziane.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez czarnyolek » poniedziałek, 11 sty 2016, 11:48

Mad Max napisał(a):W końcu ktoś coś mądrze na ten temat napisał - zapomniałeś jeszcze tylko dodać że chłopcy z ES głośno mówili że największa oglądalność relacji z ERC jest w Polsce a dodatkowo Kajto jako aktualny Mistrze Europy będzie robił tam za gwiazdę, do tego jak na razie żadne znaczące nazwiska nie wybierają się do tej serii więc logo Lotosu może w relacjach pojawiać się nadspodziewanie często, kolejny plus to Rzeszowski w ERC i już można zacząć sobie wyobrażać ile ludzi pojedzie na ten rajd pooglądać i myślę że Lotos też się dorzuci do organizacji - mówcie co chcecie ale ale takie promocji w TV to oni nigdy nie dostaną dlatego nie zrezygnują z tej serii i niestety ale Kajto będzie w przyszłym roku tam jeździł (tak mi się wydaje biorąc powyższe) - do tego myślę że żeby też się rozwijać to w tym momencie jest "walka" o kilka dodatkowych startów dlatego jeszcze nic oficjalnie nie jest powiedziane.

Przecież Rzeszowski KK może pojechać jako aktualny mistrz. Nie wyklucza to sezonu w WRC 2 ani nie zobowiązuje do startów w pełnym cyklu ERC.
czarnyolek
N3

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 11 sty 2016, 12:13

czarnyolek napisał(a):
Mad Max napisał(a):W końcu ktoś coś mądrze na ten temat napisał - zapomniałeś jeszcze tylko dodać że chłopcy z ES głośno mówili że największa oglądalność relacji z ERC jest w Polsce a dodatkowo Kajto jako aktualny Mistrze Europy będzie robił tam za gwiazdę, do tego jak na razie żadne znaczące nazwiska nie wybierają się do tej serii więc logo Lotosu może w relacjach pojawiać się nadspodziewanie często, kolejny plus to Rzeszowski w ERC i już można zacząć sobie wyobrażać ile ludzi pojedzie na ten rajd pooglądać i myślę że Lotos też się dorzuci do organizacji - mówcie co chcecie ale ale takie promocji w TV to oni nigdy nie dostaną dlatego nie zrezygnują z tej serii i niestety ale Kajto będzie w przyszłym roku tam jeździł (tak mi się wydaje biorąc powyższe) - do tego myślę że żeby też się rozwijać to w tym momencie jest "walka" o kilka dodatkowych startów dlatego jeszcze nic oficjalnie nie jest powiedziane.

Przecież Rzeszowski KK może pojechać jako aktualny mistrz. Nie wyklucza to sezonu w WRC 2 ani nie zobowiązuje do startów w pełnym cyklu ERC.
Morze jest szerokie i głębokie :wink: - tylko że w takiej sytuacji raczej wybiorą start w Polskim niż Rzeszowskim to po pierwsze, a po drugie jeśli zaangażują się w WRC2 to myślę że kasę którą przeznaczyć by trzeba było na start w Rzeszowie wykorzystali by na jakiś inny start w WRC2. Poza tym jeśli Lotos został z Kubicą (a raczej wszyscy spekulują że tak jest) to wydaje mi się że będą chcieli mieć swoich przedstawicieli w obydwu seriach - tym bardziej że nasz naród ma problem z ogarnięciem "wyścigów rajdowych" a dopiero weź tu im wytłumacz w formie marketingowej różnice w klasach :wink: - Robert Kubica dojechał 8 w klasyfikacji, natomiast Kajtanowicz był pierwszy (co z tego że winnej klasie) :lol: - choć w sumie raz już tak było :shock:
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne