Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez wrcbartek » środa, 30 gru 2015, 18:26

niestety, chyba Robert jedzie za swoje, tak to wyglada, brak nazwy zespołu, brak informacji.. czyzby to tylko jednorazowy wystep plus moze Rajd Polski???
slabo to wyglada choc jakby policzyc ze szwecje odpuszcza i potem meksyk i argentyne to tak naprawde sezon mozna zaczac dopiero od portugalii razem z Kajtem i pojechac wszystko co w Europie
A zeby sie pokazac to moze chce jechac Monte za swoje.... nie wiem tak dedukuje.......

oby bylo dobrze
wrcbartek

Postprzez Sebekrally » środa, 30 gru 2015, 20:05

Myślę że dalej będzie Lotos na aucie, na profilu Emocje do Pełna zapowiadają start Roberta w Monte, z drugiej strony mogą marketingowo doić bo umowa może być do 31.12.2015 :roll:
Sebekrally
A5

Postprzez krzysiek_aleks » środa, 30 gru 2015, 20:48

Ale w komentarzach piszą, że będą informowali o jego dalszych planach, więc kto wie.
krzysiek_aleks
N1

Postprzez iceman150 » czwartek, 31 gru 2015, 11:50

Kiedyś lotos na FB pisał, że nie zamierzają zaprzestać wspierania ani Kajetanowicza ani Kubicy. Wszystko tylko kwestia czy może nie ograniczą w pewnym stopniu tego wsparcia.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Anbarra » czwartek, 31 gru 2015, 12:00

Mysle ze zejscie do WRC2 na pare rajdow to tylko kwestia tego ze ego by tego nie lubilo, natomiast perspektywicznie RObert moglby sie "odkuc" bez presji, a w dalszym ciagu by jezdzil, trzymal forme i byl "widoczny" na scenie.

Wynikowo tez wygladaloby to lepiej, i moze dostalby gdzies fotel nawet w polowie sezonu.

Inna sprawa, ze ma swoja wlasna fieste i kto raz posmakowal WRC ten nie chce schodzic nizej :D
Anbarra
A5

Postprzez karluum » czwartek, 31 gru 2015, 12:22

Sokół pisze, że M-Sport nic nie wie o planach Kubka i kto będzie obsługiwał auto na RMC. Może ludzie Prokopa? Miałby swoje auto na testy a drugim by startował... :P
karluum
A5

Postprzez KaMiLL WRC » czwartek, 31 gru 2015, 12:35

karluum napisał(a):Sokół pisze, że M-Sport nic nie wie o planach Kubka i kto będzie obsługiwał auto na RMC. Może ludzie Prokopa? Miałby swoje auto na testy a drugim by startował... :P

http://rajdy.autoklub.pl/news/kubica-wi ... -brc,65133
KaMiLL WRC
A5

Postprzez corados » czwartek, 31 gru 2015, 12:50

Po tym jak wyglądało to z A-Style to nie wiem czy to byłaby trafna decyzja
corados
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 31 gru 2015, 14:33

A dlaczego nie? W sumie to ja nie kojarzę żeby Prokop ze swoją Fiestą miał jakieś problemy - a jesli nawet to było ich tyle że nie jestem w stanie sobie je przypomnieć - więc jego auto raczej było przygotowane TipTop - inna sprawa ile potrzeba $$$$ żeby tak przygotować auto no i jeszcze kwestia obchodzenia sie z tym autem na samym rajdzie a tu raczej Martin nie wyciągał z niego 100%
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez corados » czwartek, 31 gru 2015, 17:25

Chodziło mi o współpracę z zespołem G.Basso
corados
A6

Postprzez adamlen » wtorek, 5 sty 2016, 21:08

Może pomocne do odgadnięcia jaki serwis obsłuży Fiestę będą te fotki z aukcji kombinezonu:
Obrazek
Obrazek

Mi to wygląda raczej na indywidualny garaż tylko Kubicy, więc raczej nic więcej nie wiadomo.
Brak informacji to zła informacja, na ten moment obstawiam tylko Monte Carlo, zmiana pracodawcy przez znaczną część zeszłorocznej załogi nie wróży dobrze. Cień nadziei daje jeszcze plotka o możliwych startach z PHSport, ale jest to mało prawdopodobne posiadając własne auto w garażu innej marki.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Dani » wtorek, 5 sty 2016, 21:20

Nieźle Robert wycieniowany, normalnie pół człowieka, to chyba oznacza jedno- powrót na tor.
btw. zobaczcie w tle ile felg :shock:
Dani
N3

Postprzez nikt ważny » środa, 6 sty 2016, 02:43

duzo felg ? ....ja tyle mam do mojego IS a latam w rally sprintach :)......starty z PH z pewnością nie bo jak samego SL cytryna pogoniła to musi być tam niezly kocioł......Monte pojedzie (poleci :) ) pewnie Robert za swoje ,znowu stłucze na kilku odcinkach czołówke a pózniej w sezonie proza życia czyli rzadkie starty ...szkoda szkoda Roberta ..... obudzić sie .jak w 2014 i przczytać że Kubica po 2 OS Monte klepie Ogier 40 sec ...bezcennne :)
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Postprzez czarnyolek » środa, 6 sty 2016, 21:42

adamlen napisał(a):Może pomocne do odgadnięcia jaki serwis obsłuży Fiestę będą te fotki z aukcji kombinezonu

I kombinezon z logo LOTOS już niepotrzebny. Pewnie całkowicie prywatny start w Monte, ale szkoda by było odpuścić Szwecję, bo w zeszłym roku RK tam sobie świetnie radził.

Ładnie pojechać Monte i Szwecję, odpuścić Meksyk i Argentynę, a w tym czasie może znajdzie się opcja sponsora/zespołu, żeby wrócić na 100% od Portugalii. Od Szwecji do Portugalii są aż trzy miesiące przerwy. Dużo się może zmienić. Warunkiem są mety i dobre wyniki w Monte Carlo i Szwecji. Sądzę, że tak może wyglądać plan Kubicy na najbliższe pół roku.
czarnyolek
N3

Postprzez Dani » środa, 6 sty 2016, 22:01

Kombinezon nie potrzebny, bo może w innym stylu będzie. To, że go oddaje na WOŚP wcale nie oznacza, że kończy z Lotosem.
Dani
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne