Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Martin_B » wtorek, 8 lut 2011, 15:03

Martin_B
N2

Postprzez micz » wtorek, 8 lut 2011, 15:51

oooooo gruuuubo :D

luks napisał(a):SebaSti trochę merytorycznej dyskusji a mniej pyskówki...

polecam artykuł 81 prawa autorskiego i koniec z mojej strony. wiem że popiszesz się jakąś odzywką jak szereg poprzednich, ale dalsza dyskusja z tobą nei ma sensu..

jakbysmy chcieli byc tak bardzo zgodni z prawem to połowa postów tutaj nadaje się do sadu
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Zajcev » wtorek, 8 lut 2011, 16:49

Zajcev
N4

Postprzez oldtimer » wtorek, 8 lut 2011, 18:39

Bardzo dobry komentarz Marcina Biernackiego na temat tego co dzieje wokół Roberta Kubicy.Mam dość tych pseudofachowych komentarzy naszych znawców którzy dotychczas "grzali się przy ognisku rozpalonym przez Roberta".Wszystko co dotychczas osiągnął zawdzięcza sobie a gdyby swoją karierę wiązał z tym grajdołkiem byłby przeciętnym kierowcą a że uciekł z tego piekiełka jest kimś.Część tych dziennikarzy martwi się co będzie gdy Robert nie będzie startował,przecież żadna redakcja nie wyśle ich na żaden wyścig,odpadną atrakcyjne wyjazdy i zarobek.Polsat też umoczy trochę kasy bo kto będzie oglądał F1 bez Roberta.
oldtimer
N3

Postprzez DonCorrado » wtorek, 8 lut 2011, 19:01

Nie trzeba czytac tekstu Biernackiego zeby to wiedziec ...
To sa media, od dawna ich nie slucham, tv ogladam sporadycznie, wole nawet sluchac zagranicznego komentarza do meczu, bo albo nic nie rozumiem, albo kapuje polowicznie, ale to lepsze jak polski dziennikarz
DonCorrado
A6

Postprzez MaxiA7 » wtorek, 8 lut 2011, 19:06

Zajcev napisał(a):tak dla porównania:

http://www.youtube.com/watch?v=wZaKdFFSAMM

Myślisz że WRC są mocniejsze od S2000? J.Gerber ma racje mówiąc że FIA powinna pomyśleć nad bezpieczeństwem kokpitu, z jednej strony ewentualnie chroni silnik ale skrzynie są niżej odsłaniając "przypadkowe wejście" jakiegoś przedmiotu do kabiny
MaxiA7
N2

Postprzez Siadły » wtorek, 8 lut 2011, 19:12

Myślę, że tu bariera trafiła w silnik i tyle.
Siadły
N2

Postprzez Mad Max » wtorek, 8 lut 2011, 19:48

Siadły napisał(a):

Myślę, że tu bariera trafiła w silnik i tyle.

Zgadzam się z tym, Focus Sainza przyjął tą barierę centralnie na silnik no i podłoże było chyba bardziej miękkie - patrząc na zdjęcia rozbitej Skody widać że tam bariera trafiła mniej więcej w miejscu gdzie silnik łączy się z nadwoziem dlatego zrobiła taką "demolkę" no i podłoże jej mocowania jest znacznie twardsze.
Poza całą ta sytuacją najbardziej wku... mnie to jak media pokazują w taj całej otoczce rajdy i zawodników (szczególnie TVP sobie to upodobała) jak sport dla szaleńców i samobójców którzy nie dość że sami chcą się zabić to jeszcze narażają życie drugiego człowieka (czyt. pilota)
Zresztą tekst Marcina Biernackiego najlepiej wszystko opisuje - nic tylko wydrukować i wysłać tam gdzie wyścig i rajd to jedno i to samo oraz gdzie są nieprzygotowane odpowiednio "tory rajdowe"

Robert trzymaj się i zdrowiej - jesteśmy z Tobą.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez sas » wtorek, 8 lut 2011, 20:24

Cieszę, się, że ktoś w końcu ładnie ubrał w słowa to wszystko co my wszyscy myślimy.
Mnie wczoraj dopadł wkurw ja to zobaczyłem.
http://www.youtube.com/watch?v=v8SxIdfZMqA
sas
N2

Postprzez jasne » wtorek, 8 lut 2011, 20:47

sas no co no, kolejny polski ekspert :D
jasne
N1

Postprzez greqgp » wtorek, 8 lut 2011, 22:29

Mad Max napisał(a):Poza całą ta sytuacją najbardziej wku... mnie to jak media pokazują w taj całej otoczce rajdy i zawodników (szczególnie TVP sobie to upodobała) jak sport dla szaleńców i samobójców którzy nie dość że sami chcą się zabić to jeszcze narażają życie drugiego człowieka (czyt. pilota)

Mad Max a dziwisz się, taką politykę obrali bo dzięki takiej polityce zdobywają coraz większą oglądalność a dlaczego? a dlatego, że trafiają w myśli milionów zwykłych ludzi dla których te wszystkie rajdy, wyśćigi nie róznią się od zwykłej ściganiny na publicznych drogach. Nie pisałbym tego jakbym nie zauważył jak moja mama zareagowała na komentarze w TVP i jeszcze mi przygadała "...zobacz, tak właśnie jest jak jeździcie jak opetani, tyle wypadków na drogach, nie ma innych sportów tylko tymi samochodami szaleć..." i nawet nie mam co tłumaczyć jej o co tak naprawdę w rajdach chodzi, na czym to polega, że to jest sport a nie szczeniackie igraszki na drogach publicznych. Takich osób jest miliony, a szczególnie tak reagują ludzie których bliscy stracili życie bądź odniesli jakiś uszczerbek na zdrowiu w jakimś wypadku drogowym oraz nie znają sie w ogóle na tym sporcie ale dokładają swoje 3 grosze. Telewizji o to chodzi (choć nie powinno) bo trafiają w myśli wielu milionów odbiorców.

Życze Robertowi jak najszybszego powrotu do zdrowia i do wyścigów.
Ostatnio edytowano wtorek, 8 lut 2011, 22:48 przez greqgp, łącznie edytowano 1 raz
greqgp

Postprzez oldtimer » wtorek, 8 lut 2011, 22:39

Trochę w tym winy pseudokibiców.Zauważyliście co dzieje się na terenie gdzie rozgrywany jest rajd tuz po jego zakończeniu.Z racji wieku pamiętam jak Bublewicz jadąc cywilnym samochodem na rozdanie nagród był wyprzedzany przez lokalnych "mistrzów".Bublewicz w swoim wozie miał więcej koni niż w sumie pięciu mijających go "rajdowców' a potrafił jechać zgodnie z przepisami.To też tworzy niezdrowy klimat wokół rajdów.
oldtimer
N3

Postprzez młody_FFRT » wtorek, 8 lut 2011, 22:49

Mamy powtórkę tego co było po wypadku Leszka Kuzaja w Pradze, tym razem postanowiłem się nie włączać ale powiem krótko wszystko co się dzieje medialnie wokół tego wypadku jest......... żałosne !!!

Jak dla mnie Robert i tak jest najlepszy i z pewnością będzie mistrzem F1 jak również i w jakimś cyklu rajdowym a wtedy te wszystkie mediane mendy będą sobie pluć w twarz.....

ROBERT OGIEŃŃŃ!!!
www.sport-klatka.pl
http://www.youtube.com/user/JimmyWRC
młody_FFRT
N2

Postprzez Sejol » wtorek, 8 lut 2011, 23:11

Temat dotyczy startu Roberta w rajdach i mam wielką nadzieję że wróci w pełni sprawny.

Jeśli już został poruszony wątek wizerunku to wg mnie można się był spodziewać o wiele gorszego przedstawienia rajdów. Niekiedy da się wyczuć nawet podziw.

Jest np. boks - sport brutalny i jest piłka nożna czyli bijatyki, sprzedane mecze i niski poziom albo ile było połamanych na żużlu a mimo tego wizerunek tych dyscyplin nie jest taki zły dlatego że ktoś dba o ten wizerunek, niestety rajdy są pozostawione same sobie.

Bardzo podobała mi się wypowiedź Adama Kornackiego w TVN 24 jak był razem z Możdżyńskim, przedstawił rajdy bardzo pozytywnie.
Sejol
N3

Postprzez DonCorrado » wtorek, 8 lut 2011, 23:26

Kornacki sie sciga, wiec wspiera rajdy ile moze, generalnie sport motorowy.
DonCorrado
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne