Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Rajdy w TV

Postprzez piotrg » sobota, 24 sty 2015, 00:44

Obejrzałem właśnie relacje polsatowską - podsumowaniie z II dnia. Wszystko spoko tylko że miała trwać jeszcze tydzień temu 1h potem zmienili na 40 min a w sumie to było 30 min z czego 12 minut to to co wczoraj live a 3 min to reklamy. Także właściwej relacji z II dnia to było około 15 minut, trochę mało z 6 odcinków uśredniając każdy po około 20km, jestem trochę rozczarowany.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Pałka » niedziela, 25 sty 2015, 01:07

Panowie czy da radę coś obejrzeć jeszcze z 2 dnia? Pamietam czasy jak 10 lat temu leciały po nocy na eurosporcie jednak nie widzę zeby planowali cos pokazać poza emocjonującym tenisem... Cos gdzies jakos? Jak nie dzisiaj, to kiedy?
http://www.scr.civ.pl/ Obrazek
Pałka
N3

Postprzez seal » niedziela, 25 sty 2015, 09:53

Pałka napisał(a):Panowie czy da radę coś obejrzeć jeszcze z 2 dnia? Pamietam czasy jak 10 lat temu leciały po nocy na eurosporcie jednak nie widzę zeby planowali cos pokazać poza emocjonującym tenisem... Cos gdzies jakos? Jak nie dzisiaj, to kiedy?

Na Euro nie obejrzysz, nie mają praw transmisyjnych. W Polsce tylko Polsat Sport (Extra). Dostęp do archiwum relacji masz na portalu WRC+.
Nie wiem jak jest z motowizją, bo w tamtym roku szły skróty z WRC.
seal
A5

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 25 sty 2015, 13:44

No a Bt Sport czy sky też już nie robią relacji live? Bo patrzyłem i o 17.ma coś być:(
Jarek55511
S1600

Postprzez iceman150 » niedziela, 25 sty 2015, 21:44

Ja pozwolę sobie podsumować relacje polsatowskie.

Mam wrażenie, że najważniejszym wydarzeniem całego rajdu to było wożenie vipów w przeddzień rajdu bo pokazywali to w każdej relacji (beznadzieja) potem jakieś powtórki migawki, a sama relacja z dnia bardzo okrojona. Cóż szału to nie robiło. Głównie VW i trochę citroen, fordy i prywaciarze to prawie nic nie pokazywali. Same relacje były wg mnie nieco haotyczne i kiedyś w godzinnej relacji całego rajdu na TV4 jakoś to lepiej wyglądało i łatwiej było się połapać. Tutaj szczerze przyznam że nie ogarniałem który odcinek akurat pokazują.

Na plus na pewno relacje na live, choć i brakowało wychwycenia jakiś przygód choćby jak sordo na 1 oesie odwalił numer (nagranie z on-board).

P.S. Wie ktoś jak zrezygnować z pakietu sport na ipli bo jakoś nie mogę znaleźć tego guzika.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Mateos » niedziela, 25 sty 2015, 22:09

iceman150 napisał(a):Ja pozwolę sobie podsumować relacje polsatowskie.

Mam wrażenie, że najważniejszym wydarzeniem całego rajdu to było wożenie vipów w przeddzień rajdu bo pokazywali to w każdej relacji (beznadzieja) potem jakieś powtórki migawki, a sama relacja z dnia bardzo okrojona. Cóż szału to nie robiło. Głównie VW i trochę citroen, fordy i prywaciarze to prawie nic nie pokazywali. Same relacje były wg mnie nieco haotyczne i kiedyś w godzinnej relacji całego rajdu na TV4 jakoś to lepiej wyglądało i łatwiej było się połapać. Tutaj szczerze przyznam że nie ogarniałem który odcinek akurat pokazują.

Na plus na pewno relacje na live, choć i brakowało wychwycenia jakiś przygód choćby jak sordo na 1 oesie odwalił numer (nagranie z on-board).

P.S. Wie ktoś jak zrezygnować z pakietu sport na ipli bo jakoś nie mogę znaleźć tego guzika.

Ja jestem podobnie jak kolega bardzo zawiedziony tymi relacjami :?

Chcąc wyłączyć pakiet wchodzisz na swój profil -> moje pakiety -> szczegóły pakietu sport -> rezygnuj z subskrypcji
Mateos
N2

Postprzez kremer » niedziela, 25 sty 2015, 22:13

Co to za standardy, że w tym roku nie ma wywiadów z kierowcami po oesach ? Wożenie vipów i pokazywane tego 3 dni było irytujące ;/
Poziom idzie w dół bardzo.
Ostatnio edytowano niedziela, 25 sty 2015, 22:29 przez kremer, łącznie edytowano 1 raz
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez iceman150 » niedziela, 25 sty 2015, 22:23

Mateos napisał(a):

Ja jestem podobnie jak kolega bardzo zawiedziony tymi relacjami :?

Chcąc wyłączyć pakiet wchodzisz na swój profil -> moje pakiety -> szczegóły pakietu sport -> rezygnuj z subskrypcji

Hmm po wejściu w moje pakiety nie mam czegoś takiego jak szczegóły pakietu sport. Mam tylko opcję "Przedłuż" lub "Zawartość pakietu" więcej opcji nie widzę.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez piotrg » poniedziałek, 26 sty 2015, 00:09

Jak by ktoś nie zauważył, ja dopiero dziś zauważyłem to na Motors tv nadal lecą relacje jak w tamtym roku. Byłem pewien że jak Polsat wziął to tam nie będzie. 30 minut z każdego dnia, teraz było 22.30 day IV i powtórka za trochę o 23.50
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 26 sty 2015, 12:30

kremer napisał(a):Co to za standardy, że w tym roku nie ma wywiadów z kierowcami po oesach ? Wożenie vipów i pokazywane tego 3 dni było irytujące ;/
Poziom idzie w dół bardzo.
Owszem są, z kierowcami VW i Citroena, przynajmniej tak było w trakcie pierwszego niedzielnego odcinka. A widzieliście kto tam sobie stał koło Ogiera na mecie ostatniego odcinka, olbrzymia maskotka Michelina... resztę można sobie dopisać... mam nadzieję że na innych rajdach gdzie Michały nie będą sponsorem będzie to inaczej wyglądało.
Może ktoś coś napisać jak wyglądało komentowanie pierwszego dnia ??
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Banan » poniedziałek, 26 sty 2015, 13:12

Mad Max napisał(a): A widzieliście kto tam sobie stał koło Ogiera na mecie ostatniego odcinka, olbrzymia maskotka Michelina... resztę można sobie dopisać... mam nadzieję że na innych rajdach gdzie Michały nie będą sponsorem będzie to inaczej wyglądało.

Michelin jest sponsorem/partnerem całego cyklu WRC, nie tylko Monte Carlo.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 26 sty 2015, 13:25

Banan napisał(a):
Mad Max napisał(a): A widzieliście kto tam sobie stał koło Ogiera na mecie ostatniego odcinka, olbrzymia maskotka Michelina... resztę można sobie dopisać... mam nadzieję że na innych rajdach gdzie Michały nie będą sponsorem będzie to inaczej wyglądało.
Michelin jest sponsorem/partnerem całego cyklu WRC, nie tylko Monte Carlo.
Więc teraz wiadomo dlaczego załogi na Pirelli były olewane, więc można sądzić że dalej tak bedzię, na osłodę pokażą Kubice ze śmigłowca tak jak podczas os13 na MC... bajka normalnie :roll:
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez TomMaz » poniedziałek, 26 sty 2015, 13:47

Tak to ciągłe pokazywanie VIPów to jakaś komedia i to tyle relacji zapychało... Natomiast sama dlugość podsumowań dnia to taka sama bieda jak rok temu na WRC+, ktoś jeszcze fajnie zauważył żę jak pokazywali Ogiera i jego super wynik to pojawiał się znaczek Michelina nad nazwiskiem, a jak Tanak dzwonił to znaczek cudownie zniknął. Jak pokazali RK idącego na zwolnionym tempie bokiem to też na tle wielkiego baneru Michelina :D W sieci jest tyle świetnych materiałów i kamery WRC na pewno też takie rejestrują, szkoda że nikt tego potem nie pokazuje. Największy plus to odcinki na żywo, pamiętam że w zeszlym roku chyba Power Stage na Sardynii był świetny, w sumie wszystko na żywo trzyma niezły poziom

https://www.youtube.com/watch?v=ZWCLYmj1RQU
TomMaz
N3

Postprzez filantrop » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:24

Gabat napisał(a):Promotorzy WRC powinni zatrudnić ekipę pokroju Oesrecords i Maxxsporta wtedy by te relacje w TV jakoś wyglądały... Miejscami wieje nudą.

Tylko nie oesrecords...rally news albo maxx sport spoko ale moto i oes records to nie są relacje. może jakaś petycja do polsatu żeby zdjeli borowczyka ???
filantrop
N2

Postprzez Domson » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:26

Imo dopóki nie pojawił się VW w WRC to jakoś te relacje wyglądały sensownie. z 2011 czy 2012 relacje z WRC to bajka. Teraz pokazują tylko VW głównie. Taka prawda niestety.
Domson
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne