Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kris_WRC » wtorek, 17 lut 2004, 10:53

...
Kris_WRC
A6

Czy wy czujecie to samo ??

Postprzez akolo » wtorek, 17 lut 2004, 12:06

Minelo od piatku troche czasu..... jednak nie wiem może jestem jakiś inny ale nie moge przestać o tym myśleć...
Jestem w pracy od rana ale nie mam ochoty na nic....
Dziś już wtorek ..........

Właśnie szedłem z jednego budynku firmy do drugiego.
Mam taką pracę iż muszę sie pomiędzy nimi czasami przemieszczać...
Są kawałek od siebie.
Pomiędzy nimi leci linia kolejowa, ale jest to linia którą przywożą do firmy stal i złom pociągi towarowe...pociągi z innych miast Polski.
Linia kolejowa, która schodzi do firmy.....wiecie o co chodzi.
Przechodziłem przez tory gdy własnie jechały takie wagony.
Były kilkanaście metrów ode mnie ale przeląkłem się jak sobie pomyślałem o Januszu....
Mnie ogarnął strach gdy widziałem te wagony jadące na mnie.Coprawda nie były kilka ale kilkanaście metrów od mnie.
Szedłem zamyślony i od razu postawiło mnie to na nogi......

To nie sprawiedliwe że dopadła go tak okrutna śmierć
Obok na osobnych torach stoją lokomotywy.
Patrzyłem tak na nie i sobie tak myślałem tylko.......

Teraz siedze przy PC a z okna mam widok na linie kolejową która leci na Kraków.
Jeżdża tam różne pociągi i towarowe i osobowe.... ciągle mam te myśli.

Nie wiem jak Wam ale ta osoba nie była ani do mnie rodziną ani kimś z kim na codzień bym się widywał a jednak zostawiła po sobie coś co kręci mi łezkę w oku....
Był bardzo sympatyczną osobą, osobą z poczuciem chumoru, zawsze gdy odnosił się do innych można było wyczuć w nim ciepło do drugiej osoby...
zawsze dażył szacunkiem innych, był osobą spokojną opanowaną.
Wczoraj do 1 w nocy oglądałem zdjęcia, filmy, na których to widać.
Te rajdy już nie będą tym czym były....... zawsze będzie mi brakować tego pędzącego samochodu wzbudzającego zachwyt miłośników motoryzacji.....

Nie wiem dlaczego ciągle o tym myśle i nie daje mi to spokoju....ciągle zadaje sobie pytanie - "Dlaczego akurat On i dlaczego w tak okrutny sposób...."
Przecież on widział ten pociąg.......... jadący pociąg który był już kilka metrów obok niego....... sam świadek wydarzenia powiedział iż gdy podszedł do samochodu Janusz był blady...... myśle że blady bo zobaczył coś czego nikt z nas nie chciałby zobaczyć.......

Postać tej osoby na zawsze będzie u mnie w pamięci.

Tak się teraz zastanawiam.......... nikt nie wie co go spotka jutro, za godzinę a nawet za chwilę...... czy warto tak gonić za wszystkim ???

Każdy powinien życ tak aby pozostawić po sobie właśnie taki wizerunek jak Janusz Kulig, wizerunek i wzór, bo dla mnie nim właśnie był.......

Być może tak nie odbieracie, ale gdy giną inni jakoś nie przejmuję się tym tak jak losem Janusza..........

Sam urodziłem się 13 ( 13 maj 79) i jak na razie data wydaje mi się bynajmniej dla mnie szczęsliwa... jednak zaczynam się nad nią zastanawiać....

Pozdrawiam Was szanowni klubowicze
Artur K.
Jutro może uda nam się zobaczyć......
-----------------------
GG: 201114
mail: akolo@op.pl
akolo

Postprzez eSWu » wtorek, 17 lut 2004, 12:26

Czy klubowicze chcący jutro pożegnać Janusza w Łapanowie, planują jakieś spotkanie, wspólną zbiórkę ???
Moje fotki lotnicze.

http://www.airliners.net/search/photo.search?pid=34090 moje airliners.net
http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=20927 moje jetphotos.net
eSWu
N3

Postprzez RaQ » wtorek, 17 lut 2004, 13:27

Ostatnio siedząc tak i oglądając zdjęcia z Januszem doszedłem do wniosku, że rajdy to jedna wielka układanka. W piątek odpadł jeden z największych i najważniejszych elementów....co z tego, że na jego miejsce przyjdzie 10 nowych, które będą próbowały go zastąpić jak to już NIGDY nie będzie ten oryginalny element...choć może z czasem zapełnimy tą dziurę, ale co z tego jak ta układanka już nie będzie kompletna....

Gdy się dowiedziałem o śmierci Janusza miałem rózne myśli....Zastanawiałęm się dlaczego zainteresowałem się tą dziedziną sportu, czy nie mogłem sobie wybrać czegoś innego...zastanawiałem się czy jest sens dalej w tym siedzieć, rzucić to znaleźć sobie inne zajęcie....lecz po długich godzinach zadumy i refleksji napewno tego nie zrobie...może to źle zabrzmi, ale śmierść Janusza jeszcze bardziej zmotywowała mnie do tego żebym zaznaczył swój wkład w tym sporcie...Janusz napewno by nie chciał abyśmy go opłakiwali...chciałby żeby kontunuować jego dzieło i zamierzam to robić....

Janusz na zawsze w naszych sercach....
RaQ
A5

Postprzez Kubus » wtorek, 17 lut 2004, 14:04

www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez Kubus » wtorek, 17 lut 2004, 14:11

Dla wszystkich którzy jadna na pogrzeb z Krakowa samochodami!!!Zbieramy sie jutro o 9:00 na parkingu pod dawnym hitem,obecnie tesco.(tak jak sie ejdzie na wieliczke)Krakusy beda wiedziec
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez Maciek.J » wtorek, 17 lut 2004, 14:39

Nie wiem czy wczoraj ktoś oglądał na TVN Turbo o Januszu.
Super relacja od początku jego startów i on sam jeszcze to komentuje... poprostu wzruszające :cry:
FLOKOWANIE - deski boczki itp oraz naprawa desek po wystrzale AIRBAG
SPAWANIE PLASTIKU - naprawa zderzaków itp

608362284 lub rs.wrc@interia.pl
Maciek.J
N3

Postprzez whisky » piątek, 20 lut 2004, 02:21

Znakomity program.. oglądałem już kilka razy.. i ten wstęp.. "To nie tak miał wyglądać ten program.."
Powiem więcej to wszystko miało wyglądać nie tak..
whisky
N3

Postprzez subi » piątek, 20 lut 2004, 02:45

To wszystko nie musiało sie tak potoczyc...do tej pory nie moge dojsc jak to mozliwe dlaczego on , dlaczego sie to stało choc decydowały ułamki sekund..., dlaczego ten pieprzony szlaban byl niezamkniety... , dlaczego Janusz nie widział tego pociagu... Ja wiem ze on wieczny optymista patrzy na nas z góry i mówi... bedzie dobrze , kiedys sie znów zobaczymy...

Odszedł chyba w najmniej oczekiwanym momęcie, byl jednym z najepszych kierowców Europy, w reku nowy kontrak..., nowy dom, i upragniony syn w drodze ..za 4 miesiace miał mu sie urodzic syn ...niestety...nie doczekał teh chwili , ... Zabrano go rodzinie , przyjaciołom kibica i ja sie z tym nigdy nie pogodze..:(

ŻEGNAJ MISTRZU...

Ta piosenka nie wiem czemu ale zawsze bedzie mi sie kojarzyła z jego pozegnaniem

Evanescence_-_My_Immortal
subi

Postprzez akolo » piątek, 20 lut 2004, 08:40

Zgadzam sie z poprzednikami.
Tez o tym ciagle mysle....
Tydzien temu Janusz o tej porze zyl............ rozpoczynal dzien.....

Najgorsze bo 1 z klubowizow pisze iz zona byla w ciazy..... ponoc synek..... szkoda ze nie zobaczy tatusia

Jutro mam przerabanego kolosa na uczelni - chyba kolos ostateczny......... i jak myslicie, umiem cos? Nic!!!!!! Kompletnie nic sie nie uczylem, nie moge sie skupic.
Probuje zajac sie czym aby zapomniec ale jak tylko mam wolna chwile robi mi sie zal i smutek mnie zalewa.
Mysle iz Ci co go cenili i dla tych dla ktorych byl wzorem na zawsze beda mieli smutek.
Rany po stracie sie z czasem beda goiły ale...... żal pozostanie......

Ostatnio sie zastanawiam dlaczego tak mlodzi ludzie i w dodatku tak dobrzy ludzie musza odchodzic..........

Wiele by tu pisac, podejzewam ze bedziemy jeszcze tu dlugo o nim pisac.

Na pewno Janusz patrzy na nas i jest zadowolony ze dla tak wielkiego grona ludzi byl wzorem......szkoda ze tylko my nie widzimy jego......

Bede konczyl........ do pracy sie trzeba zabrac bo zaraz bedzie 8
Dzis ok. godziny 17:55 pomyslmy o nim i o tym co bylo tydzien temu......

akolo
kom. 606-715-614
akolo

Postprzez whisky » piątek, 20 lut 2004, 10:07

:( ..niezbadane są wyroki Boskie i niezbadane są nasze drogi oraz naszego losu koleje.. przykład Janusza nam to pokazuje.. :(
Wczoraj rozmawiałem z moją koleżanką , która okazała się kuzynką Janusza.. oni wszyscy nie mają pojęcia dlaczego jechał przez Rzezawę.. to wie tylko Janusz.. Widocznie tak miało być.. Choć ja się z tym nie mogę pogodzić..

Dziś wracam do domu.. będę jechał przez Rzezawę.. nie wiem jak wytrzymam.. :(

Janusz na zawsze będzie naszym mistrzem!!
whisky
N3

Postprzez TSRALLY » piątek, 20 lut 2004, 12:37

Czy ktos z was nagrał na kompa OES z KULIGIEM jesli tak to prosze o namiary, barfdzo zalezy mi na obejrzeniu tego materialu, a w kablowce nie mam tvn turbo
TSRALLY
N3

Postprzez subi » piątek, 20 lut 2004, 14:09

Ogładałem i tez chciałem sobie sciagnac znalazłem takie cos na emulu

ed2k://|file|Janusz.Kulig-Wspanialy.czl ... 54E178D2|/

Ale nie moge sciuagnac ktokolwiek to ma prosze udostepnic na emulu...
subi

Postprzez Yaro » piątek, 20 lut 2004, 15:47

Ogladalem OES z Januszem juz 4 razy, za chwile pewnie bede ogladal kolejny raz...
Piosenke "We are the champions" uwielbialem od zawsze, ale teraz chyba juz nigdy nie bedzie wywolywac we mnie radosci, ale przypominac srode 18 lutego i przywracac smutek... :cry: Kto byl na pogrzebie wie dlaczego...
JANUSZ KULIG 19.10.1969-13.02.2004

"Znicze się wypalą, kwiaty zwiędną a pamięć o Nim zostanie" Maciej Wisławski
Yaro
N3

Postprzez akolo » piątek, 20 lut 2004, 15:55

Ma ktos OES Kuliga na PC ?
Jak tak prosze dac linka do sciagniecia... dzieki

Nie moge sie dalej pozbierac........juz prawie godz.15, tydzien temu Janusz zyl o tej porze i cieszyl sie zyciem :(

akolo
kom. 606-715-614
akolo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne