Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Glaca » poniedziałek, 16 lut 2004, 20:43

W "Uwadze " na TVN teraz ma być coś o Januszu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Glaca
N1

Postprzez lukebe » poniedziałek, 16 lut 2004, 21:17

Właśnie obejrzałem wspomnienie Janusza na TVN-ie. Piękny reportaż... Nie to co olewactwo innych stacji z TVP na czele...
lukebe

Postprzez Marcin K » poniedziałek, 16 lut 2004, 21:42

Wtedy gdy się najmniej spodziewasz
Nagła wiadomość pchnie cię nożem
Tępy, znajomy ból
Znów stare blizny się otworzą

Nocą przy małym tranzystorze
Mróz mi pokąsał mózg i dłonie
Spikera chłodny głos
Sprawił, że wiem już, jak się tonie...

Cienki lód
Kruche szkło
Kruchy lód
Cienkie szkło
Janusz K , Bartek S
Marian B itd

Słuchaj, to jest zwyczajne świństwo
Tak się nie mówi "do widzenia"
Nie można wyjść ot, tak
W połowie snu i w pół marzenia
Jeszcze wiruje Twoja płyta
Jeszcze się Tobą ekran pali
Pod zimnym światłem gwiazd
Jak ciężko żyć tym, co zostali...

Cienki lód
Kruche szkło
Janusz K., Marian B
Bartek S i.t.d
Kruchy lód
Cienkie szkło
Janusz K , Bartek S
Marian B itd
Martwy film
Martwy blues
Kruche szkło
Cienki lód
Czas ołowiu.

(na podstawie słów R.Lipko)

Nie jestem w stanie napisać nic konstruktywnego...
Klip autorstwa Co-Drive oraz galeria poświęcona Januszowi
www.RallyFoto.pl

Niestety już tylko tyle mogę zrobić...czemu
[/b][/i]

W moim sercu będeziesz żył wiecznie.
Janusz Kulig 1969-2004
www.RallyFoto.pl
Marcin K

Postprzez **FanKuzaja** » poniedziałek, 16 lut 2004, 22:03

Czytałem właśnie o uczeniu śmierci Janusza Kuliga na ww.kkr.org.pl.

I tak Nurtuje mnie pomysł by też może W warszawie Krakowie i innych wiekszych miastach zorganizować takie przejazdy . W ten sposub pokażemy Ludzią ... Kim Był dla nas Janusz Kulig.

Co wy na to. To taki mój mały pomysł tlący się w głowie by w jak największym procencie uczcić śmierć Janusza Kuliga.

Wiem że to niesprawi że wruci do życia naszego... Ale Kulig napewno będzie zadowolony.... i patrzył na nas z Niebios.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Phornax » poniedziałek, 16 lut 2004, 22:13

**FanKuzaja** napisał(a): I tak Nurtuje mnie pomysł by też może W warszawie Krakowie i innych wiekszych miastach zorganizować takie przejazdy . W ten sposub pokażemy Ludzią ... Kim Był dla nas Janusz Kulig.

Ja jestem za.Jesli chodzi o Krakow to napewno zbierze sie ludzi.
Janusz Kulig
19.X.1969-13.II.2004
Phornax

Postprzez subi » poniedziałek, 16 lut 2004, 22:17

z tego co wiem .. w Warszawie tez jest takie cos juz zaplanowane...
subi

Postprzez +RAFAŁ+ » poniedziałek, 16 lut 2004, 22:35

Ciągle to uczucie smutku i przygnebienia... I ciagle powracajace pytanie. Dlaczego?
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

własnie oglądałem program UWAGA

Postprzez akolo » poniedziałek, 16 lut 2004, 23:11

Właśnie oglądałem program "UWAGA" na TVN i do tej pory nie moge jakoś uwierzyc że to sie stało.
Ciągle sobie tłumacze, a gdyby jechał szybciej, a gdyby wolniej, itp....
Wydaje mi się że nikt go nie zastąpi, nigdy juz nie będzie jak wtedy....

Od godziny 7 jak byłem w pracy do godziny 17 (jakoś mi sie nie spieszylo do domu) ciągle o tym myślałem.
Zastanawiałem sie jakie to życie jest okrutne.... i czy warto tak za wszystkim gonić.

Może uda mi się dojechac na pogrzeb co bym bardzo chciał........ jestem z Sosnowca ( okolice Katowic) bede jak cos jechał przez Olkusz - o ile dostane dzien urlopu........

---------------
GG: 201114
Ostatnio edytowano wtorek, 17 lut 2004, 00:03 przez akolo, łącznie edytowano 1 raz
akolo

Postprzez *fly* » poniedziałek, 16 lut 2004, 23:24

nie wiecie kiedy bedzie powtorka tego programu UWAGA?? :(
*fly*
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » poniedziałek, 16 lut 2004, 23:48

Rambis napisał(a):Stała się tragedia. Nie wiem czy ktoś z Was czytał komentarze do dzisiejszej wiadomości na Onecie, o jedynym świadku tego tragicznego zdarzenia :evil: . Jeśli nie czytaliście to lepiej tego nie róbcie, szkoda nerwów, złości i zastanawiania się nad debilizmem niektórych ludzi piszących komentarze.

Debilizmu się nie uleczy,on zostaje do końca życia...... :evil: :(
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez RaQ » poniedziałek, 16 lut 2004, 23:55

Ja właśnie też nie obejrzałem tego reportażu :cry: i z tego co wiem programu UWAGA chyba nie powtarzają :cry: ale może to ktoś ma zgrane czy coś :?:
RaQ
A5

Kibice z Jeleniej Góry i okolic...

Postprzez rajdowa_kobitka » poniedziałek, 16 lut 2004, 23:58

Kibice z Jeleniej Góry i okolic ! Jeżeli z jakichkolwiek powodów nie możecie osobiście uczestniczyć w ceremonii pogrzebowej Janusza Kuliga , która odbędzie się w Jego rodzinnym mieście - Łapanowie możecie przyłączyć się do nas. Ja i paru moich przyjaciół postanowiliśmy się spotkać w środę 18 lutego br. o godz. 17.00 na słynnym nawrocie Rajdu Karkonoskiego (Płoszczynka), gdzie Janusz Kulig pokazywał nam CO POTRAFI ! Przynieście ze sobą symboliczne znicze. Uczcimy pamięć Janusza minutą ciszy... Go ! foto-video SPOTKAJMY SIĘ 18.02.2004r.
O GODZINIE 1700
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez polmOS » wtorek, 17 lut 2004, 00:50

Nie wytrzymałem i udało mi się uzyskać informacje z pierwszej ręki czyli od człowieka PKP - maszynisty, który niejednokrotnie podróżował tą trasą.

Jak się okazuje przy każdej stacji z zaporami powinien znajdować się semafor, który nadaje sygnał STOP dla pociągu gdy przy najbliższym przejeździe są podniesione zapory w górę.W miejscowości Rzezawa też kiedyś było to urządzenie, jednak znajduje się w nim tyle elektroniki i miedzi że nasi kochani złodzieje dali mu radę i PKP montuje teraz semafory tylko wtedy gdy jest pewna ze na danym terenie nic mu nie brakuje.

Druga sprawa rzekome znaki i sygnały dawane przez maszynistę. Kto był na miejscu tragedii to wie, że maszynista nie bardzo mógł widzieć zbliżający się pojazd. Według wewnętrznych przepisów PKP każdy pociąg zblizając się do przejazdu ma obowiązek użyć sygnału dźwiękowego i świetlnego w celu zaalarmowania swego zbliżania, w praktyce maszyniści odstępują w godzinach wieczornych od tych przepisów, ponieważ zdarzało się iż mieszkańcy wielekrotnie obrzucali cały skład kamieniami za naruszanie ciszy wieczornej.

W przypadku gdy awarii ulega mechanizm rogatek, każda rogatka ma możliwość ręcznego opuszczenia za pomocą "korbki" gdy i to zawodzi, wystawia się znak "rogatka uszkodzona" i dróżnik ma obowiązek chorągiekwami wsztrzymać ruch pojazdów, oprócz tego w każdej budce dróżnika znajduje się radio z bezpośrednim połączeniem z maszynistą pociągu, który powiadomiony o uszkodzonej rogatce zbliżając się do przejazdu ma obowiązek zmniejszyć prędkość do max 20km/h, dopiero gdy cały skład minie przejazd może przyspieszyć.

Tak samo gdyby dróżnik nie odebrał telefonu ze stacji z której odjeżdżał pociąg, maszynista jest powiadamiany że coś jest nie tak i zostają podjęte środki takie jak wyżej czyli wyhamowanie pociągu do max. 20km/h.

Inspiracją do napisania tego były komentarze ludzi, którzy usilnie nie chcieli uwierzyć w winę dóżniczki która jest ewidentna. Prokuratura wiedziała co robi stosując areszta bo byłoby zapewne ciężko z tą kobietą... :evil: Błąd popełnił człowiek i musi ponieś karę, chcoć karą samą w sobie będzie już życie ze świadomością niedopilnowania swoich obowiązków przez co zginął człowiek nasz przyjaciel,idol - Janusz.
Bartłomiej Szydłowski vel polmOS
www.kuzaj.eu
www.g4.com.pl
J.Kulig: "wielekrotnie odpędzał śmierć na odcinkach, jednak ona nie dała o sobie zapomnieć i przyszła w najmniej oczekiwanym momencie"
polmOS

Postprzez krs-1 » wtorek, 17 lut 2004, 01:10

Zamieszczam program Uwaga poświęcony Ś.P. Panu Januszowi Kuligowi.
W dwóch plikach bo podczas nagrywanie nie do końca kontrolowałem swoje emocje....

www.icpnet.pl/~bratos/J.Kulig-Uwaga1.avi
www.icpnet.pl/~bratos/J.Kulig-Uwaga2.avi

:( :( :(
krs-1
N1

Postprzez Jump » wtorek, 17 lut 2004, 01:59

Dzis tak samo jak i wczoraj byłem na Karowej pod wiaduktem popatrzec na zdjecia Janusza, zapalic znicz... :( w sobote moj kumpel, jak duza czesc kibicow, zostawil tam fotografie Kuliga z Rajdu Warszawskiego 2001 w duzym formacie, w koszulce. Dzis juz tej fotografi nie bylo ! Nie sadze zeby zdjecie "wywialo sie" samo. Nie wiem co sie stalo z ta fotka, ale najprawdopodobniej ktos ja zawinał.
Zastanawia mnie fakt jakim trzeba byc debilem zeby zrobic cos takiego, takie ...wa cuda tylko w Polsce sie dzieja. Wszyscy w tym miejscu chca oddac hołd zmarłemu kierowcy, mozna powspominac itd Jednak to co dzis zobaczylismy maksymalnie mnie juz dobilo, brak mi słów, mam nadzieje, że nie stało sie tak jak napisałem, ale ciezko mi w to uwierzyc :( :( :(
Jump
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne