Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez sas » niedziela, 6 lut 2011, 19:25

sas
N2

Postprzez Adammm28 » niedziela, 6 lut 2011, 19:43

Adammm28
N1

Postprzez rafiwrc » niedziela, 6 lut 2011, 20:04

18:53 - Menedżer Kubicy: "Lekarze przywrócili już krążenie w dłoni oraz ustawili złamane kości. Teraz trwa walka o to, by wszystkie mięśnie i ścięgna działały jak należy"
rafiwrc

Postprzez DonCorrado » niedziela, 6 lut 2011, 20:25

OBY ROBERT WROCIL do zdrowia, pewnie do sportu wroci, ale kiedy? Przypuszczam, ze ten sezon ma juz za soba.
DonCorrado
A6

Postprzez Qbek » niedziela, 6 lut 2011, 20:28

Ja myślę, że w maju/czerwcu już powinien się pojawić na wyścigach.
Ale to się w najbliższych dniach okaże kiedy wróci, bo chyba nikt nie podejrzewa, że mogłoby być inaczej.
Qbek
N3

Postprzez CZUCZU » niedziela, 6 lut 2011, 20:29

Mam nadzieje że robert dojdzie do siebie i w 2012 go zobaczymy.

A terz co mnie wkurza, ogladałem tvn i polsat i widziałem:
- hołka
- kuchara
- kajetanowicza
- kuzaja
- rzeźnika
i ogólnie w innych mediach mase innych rajdowców i niestety czemu nie mogą ich pokazywac bez wypadku... Jakos trafili pod wpływem sensacji to mogliby i popromować rajdy
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez micz » niedziela, 6 lut 2011, 20:31

sas napisał(a):Pn Julian Obrocki dla TV24 powiedział mniej więcej coś takiego, że profesjonalizm wymaga od Kubicy aby nie startował w rajdach, bo kilka godzin po zakończeniu rajdu miał lecieć do Walencji na testy, gdzie czeka na niego 100 osób. :shock:
juz jak dwa lata temy bylismy na san remo to bylo widac,ze obrockiemu,za przeproszeniem, jebie w dekiel. a ta wypowiedzia ostatecznie to potwierdzil.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez schwepes » niedziela, 6 lut 2011, 20:33

CZUCZU napisał(a):Mam nadzieje że robert dojdzie do siebie i w 2012 go zobaczymy.

A terz co mnie wkurza, ogladałem tvn i polsat i widziałem:
- hołka
- kuchara
- kajetanowicza
- kuzaja
- rzeźnika
i ogólnie w innych mediach mase innych rajdowców i niestety czemu nie mogą ich pokazywac bez wypadku... Jakos trafili pod wpływem sensacji to mogliby i popromować rajdy

Po pierwsze, nazwiska się pisze z dużej litery. Po drugie, zaproszony gość nie tworzy formuły programu, tylko odpowiada na pytania. Po trzecie promowanie rajdów w takiej sytuacji? Skutek byłby pewnie odwrotny.
schwepes
A6

Postprzez DonCorrado » niedziela, 6 lut 2011, 20:48

Generalnie teraz zdrowie najwazniejsze, ale Robert jest wspanialym sportowcem i ogladamy F1 w duzej mierze z jego powodu. Mowiac nie ladnie dzis go poskladaja, tzn. reke, ale jak znam zycie pewne poprawki beda potrzebne, kolejne zabiegi, a to czas, gojenie, rehabilitacja bo miesnie raz dwa zanikna, trzeba wierzyc i trzymac kciuki, ja wierze, ze jeszcze nie raz przyniesie nam radosc.
DonCorrado
A6

Postprzez buczu » niedziela, 6 lut 2011, 20:50

micz napisał(a):
sas napisał(a):Pn Julian Obrocki dla TV24 powiedział mniej więcej coś takiego, że profesjonalizm wymaga od Kubicy aby nie startował w rajdach, bo kilka godzin po zakończeniu rajdu miał lecieć do Walencji na testy, gdzie czeka na niego 100 osób. :shock:
juz jak dwa lata temy bylismy na san remo to bylo widac,ze obrockiemu,za przeproszeniem, jebie w dekiel. a ta wypowiedzia ostatecznie to potwierdzil.

Ale ma racje. Rajd to hobby, a F1 praca. To na Kubicy spoczywa odpowiedzialność za rozwój bolidu, większość zdobywanych punktów. Za to dostaje pieniądze, więc mógł sobie odpuścić start w tak newralgicznym momencie przygotowań do sezonu.
buczu
N1

Postprzez DonCorrado » niedziela, 6 lut 2011, 20:53

buczu napisał(a):
micz napisał(a):

Ale ma racje. Rajd to hobby, a F1 praca. To na Kubicy spoczywa odpowiedzialność za rozwój bolidu, większość zdobywanych punktów. Za to dostaje pieniądze, więc mógł sobie odpuścić start w tak newralgicznym momencie przygotowań do sezonu.

:lol: HIT
Robert na pewno wiedzial ze sie rozwali, ale i tak stwierdzil co mi tam, jade, to moja pasja :lol:

Kubica nie jest konstruktorem, On ma wsiasc i jechac, a caly sztab wokol ma inne zadania, jeden buduje bolid, drugi zmienia kolo, trzeci trzyma parasol przed startem.

Nie no HIT stary :lol:
DonCorrado
A6

Postprzez RaQ » niedziela, 6 lut 2011, 20:56

micz napisał(a):

Wypowiedział się "dziennikarz" tvn turbo, tfu. Potwierdzasz tym samym swoją fachowość i rzetelność.

Obrocki powiedział swoje zdanie na ten temat, zabrzmiało to być może niefortunnie, ale to nie powód żeby go opluwać, bo myślę, że ty "dziennikarzu" możesz mu póki co jeszcze buty czyścić.
Wole słuchać Obrockiego, nawet jeśli się z nim nie zgadzam, niż czytać takie chamstwo na publicznym forum gościa, który obnosi się swoim tvn-ostwem. Pomyśl człowieku, że wypowiadasz się publicznie i firmujesz w ten sposób swoją wiarygodność, a bardziej swojej stacji.

Lepiej milcz prosty człowieku. Tyle ode mnie.

Za Roberta trzymam kciuki najmocniej jak umiem i wierzę jak my wszyscy, że z tego wyjdzie w jednym kawałku.
RaQ
A5

Postprzez wojo02 » niedziela, 6 lut 2011, 21:13

Gerber, który w porannym wypadku nie doznał poważniejszych obrażeń, czeka w poczekalni szpitala w Pietra Ligure na zakończenie trwającej już kilka godzin operacji polskiego kierowcy Formuły 1.

Jego relację z wypadku zacytowała włoska agencja prasowa ANSA: "Pokonaliśmy cztery kilometry pierwszego odcinka specjalnego. Ja patrzyłem na notatki i nie zauważyłem momentu, w którym samochodem zarzuciło. Dopiero w chwili uderzenia zobaczyłem, że Robert trzymał się za rękę i po chwili stracił przytomność".

Gerber sprecyzował tym samym wcześniejsze informacje, co do miejsca wypadku. Niektóre media poinformowały, że doszło do niego jeszcze przed startem.
wojo02
N2

Postprzez luks » niedziela, 6 lut 2011, 22:13

jeśli faktycznie Obrocki wypowiedział się w ten sposób, to chyba doskwiera mu wiek albo jest niedonformowany... przykład niedaleki - Sebastian Loeb... przeleciałęm kilkak starych newsów, z których wynika jak gość jest eksploatowany.....

"Zespół spędził trzy dni pod Arzacheną w prowincji Sassari na Costa Smeralda. (...) Pierwszego dnia jeździł Sebastien Loeb, który następnie odleciał do Le Mans."

"Sebastien Loeb nie ma wolnej chwili - wprost z Salou odleciał do Le Castellet na testy prototypu Pescarolo C60, a jeszcze w tym tygodniu ma wznowić jazdy testowe Citroenem C4 WRC."

"Sebastien Loeb nie otrzymał wolnego po sukcesie w Donegal Rally - od poniedziałku mistrz świata testuje C4-kę przed Neste Oil Rally Finland. " rajd zakończył się w niedzielę po południu..

"Zajęty w Grecji, Sebastien Loeb opuścił testy w Le Mans, dzisiaj wsiada do C4-ki, a w poniedziałek pojawi się na Circuit de la Sarthe."

oraz 2 newsy warte przeczytania w całości...
http://wyscigi.autoklub.pl/news/powietr ... loeba,8390
http://wyscigi.autoklub.pl/news/mecza-sebastiena,8061

prawda jest taka że profesjonalni kierowcy rajdowi/ wyścigowi żyją w takim tempie.. po drodze mają pełno eventów do zaliczenia, na które muszą lecieć w różne części świata i to jest ' taka praca'....
a Obrocki jako autorytet się wypowiada w takim tonie, czy równieć Loebowi można zarzucić brak profesjonalizmu? może od razu całej czołówce... oto Polska, powinie ci się noga a my cię już skopiemy...

przepraszam jeśli wyszedł OT.
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez Glaniu » niedziela, 6 lut 2011, 22:32

Julian Obrocki w przeciwienstwie do niektorych tutaj ma z tym sportem doswiadczenie praktyczne jak i teoretyczne i siedzial w tym temacie jak jeszcze wielu tutaj nie bylo na swiecie

Niektore zespoly zabraniaja jazdy na nartach to i dlaczego nie w rajdach.
to jest sport wysokiego ryzyka i takie rzeczy sie zdazaja

niestety nikt wlacznie z robertem nie bral takiego scenariusza pod uwage.
To jest sport tu nie ma pewnikow, a pewnosc siebie tylko pomaga, a nie daje gwarancji na sukces

Pozdro
Glaniu
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne