Rajdowe gadżety

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez gabrally » środa, 26 gru 2007, 21:00

Witajcie :)

Święta w domu, choinka w pokoju, śnieg (gdzie nie gdzie) na polu, poczta nieczynna :(... Postanowiłem napisać tego newsa o tym, jak zaczynać zbieranie pocztówek i gadżetów rajdowych. Dużo osób do mnie pisze i prosi o wytłumaczenie, więc napiszę to wszystko tu.

1. Jeśli chcesz zacząć zbierać, to musisz sobie ustalić, co i jak. Czy pocztówki, czy naklejki (np. tablice rajdowe). Bo potem jak nie wiesz co i jak robi sie "syf". Jak już sobie wybierzesz (w moim przypadku pocztówki rajdowe, czasem coś z wyścigów :P) to zaczynamy zbieranie.
2. W czym chcesz trzymać. Większość osób trzyma luzem kartki. Ja sam tego nie polecam - pogną sie, jeszcze sie podrą i co będzie z tego. Polecam kupno albo albumu na zdjęcia (najlepiej z miejscami o różnych rozmiarach) bądź segregator z koszulkami.
3. Jeśli to Cię nie znechęciło, to lecimy dalej. Najlepiej na początku wymyśleć formę zbierania kartek - czy będzie to wysyłanie maili (gotowy mail idzie do teamów, kierowców rajdowych itp.) wysyłanie listów z prośbą, znaczkiem i kopertą zwrotną (to sprawdza się w 90%, maile tylko w 30-40%) czy zbieranie pocztówek i autografów na rajdzie. Ja wybrałem pierwsze i ostatnie.
4. Jak szukać adresy? To pytanie zadaje wiele osób. Najlepiej szukać ich w takich wyszukiwarkach jak np. www.google.com. Wpisując dajmy na to "www.kocham-rajdy.blog.onet.pl Rally Team" znajdujesz stronę, na której w 99% jest podany adres maila bądź instytucji.
5. W listach i mailach nie zapomnij podać:
- prośbę o te gadżety,
- imienia, nazwiska i adresu,
- jeśli masz stronę rajdową o np. pocztówkach, napisz jej adres,
6. Polecam założenie strony czy bloga o swojej kolekcji - pomoże to w powiększaniu kolekcji. Napewno poprzez stronę odezwą się do Ciebie chętni wymiany.
7. Jeśli wysyłasz maile i listy, pozostaje Ci uzbroić się w cierpliowość i czekać. Pocztówki najczęściej przychodzą w okresie około 2 tygodni. Ale nieraz przychodzą wcześniej bądź później - w zależności od np. poczty.

Mam nadzieję, że się przyda.

Jesli macie jeszcze jakieś pytania, piszcie w komentarzach :)
Życzę powodzenia i powiększania kolekcji,
Gabrally
www.kocham-rajdy.blog.onet.pl
;)

PS. Licze na to, że w przyszłym roku moja kolekcja będzie się coraz bardziej powiększała poprzez wymiany z nowymi kolekcjonerami... :))
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Anonymous » środa, 26 gru 2007, 21:14

Co do Pkt 3 . Wysyłałem dużo listów a w Nich koperta znaczek oraz zdjęcie do podpisu , wysyłałem do Ludzi z którymi meilowałem czy też rozmawiałem na gg i tu sie zawiodłem wiele osób nie odsyłało mi danych zdjęć na gg ani na maila nie odpisują :) Ja już zbieram coraz mniej mam około 225 pocztówek .

Pozdro
Anonymous

Postprzez gabrally » środa, 26 gru 2007, 21:27

Bartek Cieszyn napisał(a):Co do Pkt 3 . Wysyłałem dużo listów a w Nich koperta znaczek oraz zdjęcie do podpisu , wysyłałem do Ludzi z którymi meilowałem czy też rozmawiałem na gg i tu sie zawiodłem wiele osób nie odsyłało mi danych zdjęć na gg ani na maila nie odpisują :) Ja już zbieram coraz mniej mam około 225 pocztówek .

Pozdro

Ja jeszcze nie próbowalem tak :) A na dzisiaj stan mojej kolekcji to 176 pocztówek :)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Anonymous » piątek, 28 gru 2007, 15:10

Dziś od Szymona Ruty mały drobiazg pod choinke , o to on :
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Anonymous

Postprzez WojtassWRC » piątek, 28 gru 2007, 15:35

Dziś list od Rogera Feghali a w nim 2 zdjęcia
WojtassWRC
N2

Postprzez Banan » piątek, 28 gru 2007, 17:34

http://www.allegro.pl/item287262945_jed ... _2007.html - Chyba gosc troszeczke przekolorowal. :roll:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez WojtassWRC » piątek, 28 gru 2007, 18:44

Banan napisał(a):http://www.allegro.pl/item287262945_jedyna_taka_czapka_na_allegro_rajd_orlen_2007.html - Chyba gosc troszeczke przekolorowal. :roll:
nom ostatnio gadalismy o tym z Gabrally, ktos ladna cene zawolal za ta czapeczke :P
WojtassWRC
N2

Postprzez gabrally » sobota, 29 gru 2007, 18:22

Dobrze. Czas napisać - z tego co wywnioskowałem, to pierwsza polska strona o pocztówkach rajdowych dzisiaj wystartowała:

http://www.rallycards.dbv.pl

Zapraszam i zachęcam do rejestrowania się, pisania na forum i zostawienia po sobie ślad w księdze gości!

Pozdro :)
gabrally
N4

Postprzez WojtassWRC » niedziela, 30 gru 2007, 15:27

Dostalem list od Romana Kresty a w nim :
z 2007 : plakat, kartka, 2 naklejki

z 2006 : 2 kartki

Zapraszam do FAN CLUBU Tomasza Kuchara ! www.kucharfans.dbv.pl
Ostatnio edytowano niedziela, 30 gru 2007, 15:31 przez WojtassWRC, łącznie edytowano 1 raz
WojtassWRC
N2

Postprzez SuN » niedziela, 30 gru 2007, 15:29

ja dzisiaj postaram sie spisac to co posiadam, moze ktos bedzie zainteresowany wymiana :wink:
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez Anonymous » niedziela, 30 gru 2007, 15:40

WojtassWRC - mam pytanko :) U Ciebie poczta chodzi w niedziele :lol: :?: Bo w piątek coś pisałeś że dostałeś :wink: Chyba że w sobotę u Ciebie chodzą z listami u Mnie niestety nie :x
Anonymous

Postprzez WojtassWRC » niedziela, 30 gru 2007, 16:00

Wczoraj przyszło poleconym, nie mialem czasu to napisałem posta dzisiaj ;p
www.kucharfans.dbv.pl
WojtassWRC
N2

Postprzez Anonymous » poniedziałek, 31 gru 2007, 20:28

Postanowiłem iż wystawie Kubek Szymona na aukcji .
Zapraszam do licytacji :)

http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=148607
Anonymous

Postprzez WojtassWRC » środa, 2 sty 2008, 19:20

Dzisiejszy list :

Obrazek
www.kucharfans.dbv.pl
WojtassWRC
N2

Postprzez mortonrally » środa, 2 sty 2008, 21:43

WojtassWRC napisał(a):Dzisiejszy list :

Obrazek

identyczny zestaw dostałem przed chwilą
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne