Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Martin_B » niedziela, 6 lut 2011, 17:57

sas napisał(a):Pn Julian Obrocki dla TV24 powiedział mniej więcej coś takiego, że profesjonalizm wymaga od Kubicy aby nie startował w rajdach, bo kilka godzin po zakończeniu rajdu miał lecieć do Walencji na testy, gdzie czeka na niego 100 osób. :shock:

nie rozumiem o czym tu dyskutować skoro jego pracodawca to akceptował. Przecież nie robił tego wbrew nikomu. A że się stało tak jak się stało... cóż, życie.
Martin_B
N2

Postprzez sas » niedziela, 6 lut 2011, 18:05

chyba nie wyłapałeś sedna.
Jakie testy opon w Walencji za kilka godzin? Jakie 100 osób które na niego czekają. Ekspert? Bulwersuje mnie fakt, że ktoś ma czelność wypowiadać się (w mediach, bo do komentarzy to już się przyzwyczaiłem) co może robić RK a czego nie w swoim wolnym czasie.
Nie jest on czyjąś własnością, ani jakimś dobrem narodowym do którego każdy ma prawo, o czym Pan Obrocki zdawał się zapomnieć.
Ostatnio edytowano niedziela, 6 lut 2011, 18:09 przez sas, łącznie edytowano 1 raz
sas
N2

Postprzez Mroowa » niedziela, 6 lut 2011, 18:06

Teraz to będą negować że jeździł. Ale jak jeździł i nic się nie działo to chwalili go... Dziwię się Panu Obrockiemu, bo przecież wypadek mógł mieć również idąc ulicą czy jadąc samochodem i najechałoby coś na niego.

Trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze !
Mroowa
S2000

Postprzez tomson » niedziela, 6 lut 2011, 18:06

...
Ostatnio edytowano niedziela, 20 lut 2011, 11:22 przez tomson, łącznie edytowano 3 razy
tomson
N2

Postprzez rafiwrc » niedziela, 6 lut 2011, 18:06

Najnowsze doniesienia: nie ma zagrożenia życia, nie ma krwotoku wewnętrznego, nie powinno być amputacji, lekarza starają się przywrócić wszystkie funkcje kości. Operacja jest dopiero w początkowej fazie i zakończy się o 20. Dopiero wtedy lekarze przeprowadzą konferencję.
rafiwrc

Postprzez TommiCrazy » niedziela, 6 lut 2011, 18:18

w Złych sytuacjach czasem trzeba znalesc powod do pozytywnego myslenia.

Kubica robi to co lubi, zna ryzyko, wielu ludzi lubi patrzec na efekty jakie przynosi ryzykowna jazda, bez ryzyka niema zwycięstw.

Plus z tego taki ze gdyby nie postępy techniki bezpieczenstwa to Kubicy by juz moglo z nami niebyc pare lat temu.

Ja sie kurde ciesze ze on zyje.

trzymam za niego kciuki bo wiem ze ten człowiek sie nie podda i nadal bedzie robić to co lubi.
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 6 lut 2011, 18:26

Ja też trzymam kciuki za Roberta.
Jarek55511
S1600

Postprzez denzel » niedziela, 6 lut 2011, 18:28

17:15 Świetne informacje przekazał menadżer naszego kierowcy Daniele Morelli. "Nie będzie amputacji dłoni" - napisał na portalu Twitter

W końcu jakaś pewna i pozytywna wiadomość
denzel
N3

Postprzez krupson » niedziela, 6 lut 2011, 18:37

Obrazek

o ile mnie wzrok nie myli to chyba fotka zrobiona idealnie na osi cięcia przez barierę
www.motosp.pl
krupson
N1

Postprzez tomson » niedziela, 6 lut 2011, 18:39

Najistotniejsze, aby Robert odzyskał jak najwięcej sprawności w dłoni.
Ostatnio edytowano wtorek, 8 lut 2011, 17:56 przez tomson, łącznie edytowano 1 raz
tomson
N2

Postprzez allelisiorr1 » niedziela, 6 lut 2011, 18:47

"...dodaję gazu, bo za szczytem może być prosta..." -Janusz Kulig [*]

Kubicuje!!!
allelisiorr1
N3

Postprzez MarcinRally » niedziela, 6 lut 2011, 18:48

Byłem na rajdzie dziś(KJS) i po prostu nie mieści mi się w głowie jak ludzie pierd*olą, jeden facet: Aj szkoda że już nie będzie polskiego akcentu w F1 , drugi: ah szkoda , bo dobry bolid robili itd. 90% komentarzy kibiców. Ludzie teraz to raczej rajdy i F1 na drugi plan, ważne aby odzyskał pełną sprawność i zdrowie. Jest dobry w tym co robi, ale większa częsć ludzi którzy o tym wiedzą mówią : no to już koniec formuły 1. :x
MarcinRally
A5

Postprzez Albert(Zambrów) » niedziela, 6 lut 2011, 19:05

Mnie strasznie wkur*ia jak ludzie gadają oby gadać. Nikt nic nie wie konkretnego a nagle każdy wielce mądry i od razu stał się specjalistą.

Jak było wie tylko załoga i tylko oni mogą mówić co było przyczyną wypadku. Wielkie teorie o Skodzie, nierównej drodze czy wodzie można o kant dupy potłuc ! Rajdy są takim sportem gdzie wypadki się zdarzają, tak samo było dziś rano, był wypadek. Jak kierowca dojdzie do siebie, wszyscy się dowiemy dlaczego ten wypadek miał miejsce.

Robert może i jest w ciężkim stanie, ale zamiast wypisywać herezję może warto poczekać na oficjalne informacje!

Informacją do dobrych nie należy, ale po co tak pier*olić? Ja jestem zdania, że Robert jest kozakiem i że wszystko będzie dobrze. Wszystkim pseudo znawcom tematu polecam robic to samo i nie wypisywać bzdur!
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez d-z rallyfans » niedziela, 6 lut 2011, 19:09

krupson napisał(a):Obrazek

o ile mnie wzrok nie myli to chyba fotka zrobiona idealnie na osi cięcia przez barierę

Patrząc na to zdjęcie muszę stwierdzić że Robert miał bardzo bardzo dużo szczęścia, mogło się to skończyć tragicznie.
Robert wracaj szybko do zdrowia :!:
d-z rallyfans
A5

Postprzez tomlodz » niedziela, 6 lut 2011, 19:15

d-z rallyfans napisał(a):
Patrząc na to zdjęcie muszę stwierdzić że Robert miał bardzo bardzo dużo szczęścia, mogło się to skończyć tragicznie.
Robert wracaj szybko do zdrowia :!:

Dużo szczęścia że tak się skończyło, ale dużego pecha ze tak ta bariera rozcięła Skodę. Ile jest takich przypadków na rajdach :evil: MAŁO
tomlodz
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne