Chciałem wszystkich powitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum
Niestety LASSE ma rację, co potwierdza również info na głownej stronie autoklubu. to co widziałem wczoraj to jakaś totalna żenada.... może po prostu wkleję wam list, kóry wysłałem do redakcji. Dla tych co nie widzieli-tam znajdziecie parę szczegółów tego co dane mi było wczoraj obejrzeć:
Witam szanowną redakcję. Jestem miłośnikiem jednej z najbardziej popularnych dyscyplin sportowych w naszym kraju, czyli rajdów samochodowych. Z przyjemnością oglądam również inne związane z rajdami dyscypliny, np. rallycross czy wyścigi górskie. Z bólem przyjąłem zniknięcie z państwa ramówki jedynego rzetelnego i pożądnego programu dotyczącego tego pięknego sportu - magazynu "Oes". Ku mej radości pojawił się on pownownie na państwa antenie, być może z powodu akcji podobnych do mnie kibiców, którzy planowali zalać państwa listami w sprawie reaktywacji programu. Jednakże z zadziwieniem oglądałem to, co ukazało się moim oczom. Gdzie podział się wręcz natłok informacji dotyczący pokazywanej imprezy? Gdzie chociażby synchronizacja tekstu z wyświetlanym obrazem? Słuszna jest idea prezentowania nowinek technicznych, lecz dlaczego obejmują one technikę wyścigów, a nie rajdów (w dodatku prezentowany materiał był lekko "nieświeży" - pragniemy państwu przypomnieć, iż utytułowany Mika Hakinen nie startuje już trzeci sezon...a od czasu zakończenia przezeń kariery, naprawdę wieeele się zmieniło...)? Podoba mi się również pomysł przypominania widzom legend sportów samochodowych, ale dlaczego prezentujecie nie te, które jeździły po OESACH??!! Myślę, iż Peugeot, Lancia, Ford, Opel,FIAT, BMW nawet kojarzone bardziej z wyścigami Porsche są bardziej godne uwagi, niż Jaguar.
Cieszymy się, że w ogóle idea pokazywania rajdów w jedynej polskiej telewizji motoryzacyjnej - nie umarła. Jednak dla dobra programu, jego jakości i poprawy zdrowia psychicznego kibiców, którym nie w smak słuchanie muzyczki zamiast pieknego dźwięku silnika, bądź oglądania przejazdu Volkswagena Golfa, gdy lektor opowiada nam o kierowcy w Citroenie Saxo, radzimy państwu obejrzeć archwialne odcinki "Oesu" pod redakcją SPECJALISTÓW z portalu autoklub.pl. Uważam że warto rónież popatrzeć, jak robią to nasi sąsiedzi z południa, czyli Czesi. W tym celu polecamy państwu program "Svět motorů ", który nadawany jest na CT 1 we wtorki o godzinie 19:00, w porze najlepszej oglądalności...Może telewizja Polsat zgodzi się państwu udostępnić archiwalne odcinki legendarnych już "Motowiadomości"?
Do mego listu dopisuje się m.in. mój ojciec, który pokazał mi pierwszy rajd, gdy miałem 4 latka, a sam ogląda je od lat '70, czyli już ponad 30 lat.
z poważaniem