Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez wanderer » niedziela, 6 lut 2011, 16:41

SebaSTI napisał(a):
Lolek744 napisał(a):Pożyczona.

ojj wypowiadal sie komentator rajdowy podajze z eurospotu, jest to prywatna Skoda Kubicy kupiona od Kopeckiego...

Fabia WRC jest od Kopeckiego a S2000 była wypożyczona.
wanderer
A6

Postprzez loocky » niedziela, 6 lut 2011, 16:57

BartekG napisał(a):Przyczyną wypadku Roberta Kubicy podczas rajdu samochodowego Ronde di Andora był mokry asfalt oraz jego wybrzuszenie z powodu wystającego korzenia drzewa - podała włoska agencja prasowa ANSA.
Kierowca Formuły 1 przechodzi operację w szpitalu w miejscowości Pietra Ligure koło Savony.
Według świadków wypadku, prowadzona przez Kubicę Skoda Fabia S2000 oderwała się od nawierzchni na zakręcie, obróciła się o 80 stopni, a następnie uderzyła lewym bokiem o barierę i przebiwszy ją wpadła na mur kościoła.
Samochód został skonfiskowany przez policję w celu ustalenia dokładnej przyczyny wypadku.

Dla mnie to śmiech na sali. Takie rzeczy są w opisie trasy. Więc albo złe zapoznanie i zarazem zły opis albo to nie jest przyczyna.
loocky
N2

Postprzez anetkap » niedziela, 6 lut 2011, 16:59

15:48 "Robert Kubica doznał wielomiejscowych złamań prawej ręki i nogi oraz uszkodzenia kości dłoni" - poinformowało oficjalnie Lotus Renault GP. Zespół Kubicy podał także, że o 16:30 przed szpitalem z dziennikarzami spotka się menadżer Polaka Daniel Morelli.

15:39 Leszek Kuzaj w rozmowie z TVN 24 powiedział, że obecnie "nie ma tych najgorszych informacji, nie mówi się o żadnej amputacji". Kuzaj informacje posiada od pilota Kubicy Jakuba Gerbera. - Bądźmy wszyscy dobrej nadziei. Po tych informacjach jakie uzyskałem głęboko wierzę w to, że uda się poskładać Roberta. Jest wiele pozytywów. Nie ma tych najgorszych informacji, nie mówi się o żadnej amputacji. Ja w to głęboko wierzę. Apeluję o spokój i nie rozsiewanie dramatycznych informacji. Z moich informacji, samochód w ułamku sekundy zrobił się bardzo nadsterowny, obrócił się przy prędkości ponad 100 km/h i uderzył w barierę, która wbiła się w przód samochodu. To wielki pech Roberta, bo gdyby ta bariera nie pękła, to Robert i Jakub wyszliby z rozbitego samochodu - stwierdził Kuzaj.
anetkap
N2

Postprzez SebaSTI » niedziela, 6 lut 2011, 17:18

Potwierdzja sie doniesienia o dojazdówce...co mu odbiło jechac tak szybko przed osdcinkiem...jasna ch....lera
SebaSTI
A6

Postprzez adamlen » niedziela, 6 lut 2011, 17:23

SebaSTI napisał(a):Potwierdzja sie doniesienia o dojazdówce...co mu odbiło jechac tak szybko przed osdcinkiem...jasna ch....lera

Gdzie tak napisane że dojazdówka? Skoro tu jest wypowiedź załogi która wysatrtowała do odcinka 1 minutę za Kubicą?

http://rajdy.autoklub.pl/news/jechali-za-robertem,34299

Po prostu ogromny, niesamowity pech. Gdyby nie barierka wyszli by bez szwanku.
Ostatnio edytowano niedziela, 6 lut 2011, 17:26 przez adamlen, łącznie edytowano 1 raz
adamlen
A6

Postprzez allelisiorr1 » niedziela, 6 lut 2011, 17:24

SebaSTI napisał(a):Potwierdzja sie doniesienia o dojazdówce...co mu odbiło jechac tak szybko przed osdcinkiem...jasna ch....lera

to co oznacza ta informacja?!
http://rajdy.autoklub.pl/news/jechali-za-robertem,34299
"...dodaję gazu, bo za szczytem może być prosta..." -Janusz Kulig [*]

Kubicuje!!!
allelisiorr1
N3

Postprzez anetkap » niedziela, 6 lut 2011, 17:24

Potwierdzja sie doniesienia o dojazdówce...co mu odbiło jechac tak szybko przed osdcinkiem...jasna ch....lera

to dlaczego zaloga jada za nimi podczas odcinka specjalnego udzielala im pomocy oraz wezwala pomoc medyczna
anetkap
N2

Postprzez speedyzxz » niedziela, 6 lut 2011, 17:27

Przecie to OS był.

I jak brzmiała wypowiedz Senny na temat startu Kubicy w rajdzie, bo już w paru miejscach spotkałem się z stwierdzeniem że wykrakał.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez darek90r » niedziela, 6 lut 2011, 17:35

speedyzxz napisał(a):
I jak brzmiała wypowiedz Senny na temat startu Kubicy w rajdzie, bo już w paru miejscach spotkałem się z stwierdzeniem że wykrakał.

Chodziło bardziej o to że kiedy Senna wsiądzie do bolidu a nie na temat rajdu. "Pojadę jak Kubica złamie nogę "
darek90r
N2

Postprzez TurboWiewior » niedziela, 6 lut 2011, 17:38

anetkap napisał(a):

to dlaczego zaloga jada za nimi podczas odcinka specjalnego udzielala im pomocy oraz wezwala pomoc medyczna

Mnie zastanawia, jak inni zawodnicy mogli jechać na OSie skoro w takich przypadkach obowiązuje procedura wypadkowa. Coś mi się wydaje, że to mogła być jednak dojazdówka.
TurboWiewior

Postprzez tomson » niedziela, 6 lut 2011, 17:42

...
Ostatnio edytowano niedziela, 20 lut 2011, 11:22 przez tomson, łącznie edytowano 3 razy
tomson
N2

Postprzez kremer » niedziela, 6 lut 2011, 17:43

Senna moze mowic co chce. To byly żarty. Poskładają go, to moze za pare miesiecy wroci. Trzeba czytac oficjalne informacje. Zreszta włoskie agencje to zrobia wszsytko, zeby napiecie stworzyc (Berlusconi i jego harem).
kremer
S2000

Postprzez Zajcev » niedziela, 6 lut 2011, 17:44

TurboWiewior napisał(a):
anetkap napisał(a):

Mnie zastanawia, jak inni zawodnicy mogli jechać na OSie skoro w takich przypadkach obowiązuje procedura wypadkowa. Coś mi się wydaje, że to mogła być jednak dojazdówka.

juz nie przesadzajcie... przed chwila byla w TV wypowiedz safeciarza ktory byl na miejscu ...plus przytaczana juz tutaj kilka razy wypowiedz innego zawodnika:

Robert Kubica w niedzielę miał poważny wypadek we Włoszech. Mauro Moreno i Corrado Bonato startowali minutę za Polakiem. Zawodnicy są oburzeni zachowaniem pozostałych uczestników rajdu - czytamy w serwisie autoklub.pl.

Na drodze leżały rozrzucone kawałki rozbitego samochodu i widać było, że sytuacja jest poważna, tymczasem następne załogi nawet nie zwolniły.

- To nie jest moja wizja sportu. Czuję się chory, zdegustowany i przyłożyłbym paru kierowcom - powiedział Moreno.

skad Wy w ogole bierzecie takie informacje ze to dojazdowka?
lepiej trzymajcie kciuki za Roberta a nie stukajcie bez sensu w klawiature

(podobno w okolicach 5km po starcie)
Zajcev
N4

Postprzez sas » niedziela, 6 lut 2011, 17:50

Pn Julian Obrocki dla TV24 powiedział mniej więcej coś takiego, że profesjonalizm wymaga od Kubicy aby nie startował w rajdach, bo kilka godzin po zakończeniu rajdu miał lecieć do Walencji na testy, gdzie czeka na niego 100 osób. :shock:
Ostatnio edytowano niedziela, 6 lut 2011, 17:50 przez sas, łącznie edytowano 1 raz
sas
N2

Postprzez TurboWiewior » niedziela, 6 lut 2011, 17:50

juz nie przesadzajcie... przed chwila byla w TV wypowiedz safeciarza ktory byl na miejscu ...plus przytaczana juz tutaj kilka razy wypowiedz innego zawodnika:

Robert Kubica w niedzielę miał poważny wypadek we Włoszech. Mauro Moreno i Corrado Bonato startowali minutę za Polakiem. Zawodnicy są oburzeni zachowaniem pozostałych uczestników rajdu - czytamy w serwisie autoklub.pl.

Na drodze leżały rozrzucone kawałki rozbitego samochodu i widać było, że sytuacja jest poważna, tymczasem następne załogi nawet nie zwolniły.

- To nie jest moja wizja sportu. Czuję się chory, zdegustowany i przyłożyłbym paru kierowcom - powiedział Moreno.

skad Wy w ogole bierzecie takie informacje ze to dojazdowka?
lepiej trzymajcie kciuki za Roberta a nie stukajcie bez sensu w klawiature

(podobno w okolicach 5km po starcie)[/quote]

Przecież ja nie oskarżam Roberta, tylko się zastanawiam dlaczego nie było procedury???
TurboWiewior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne