TVN TURBO

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez michal_wrc » wtorek, 23 gru 2003, 17:06

TVN Turbo nie jest kodowany, a nie ma go w takiej kablówce jak UPC(i najbliższym czasie raczej nie będzie) mimo ze jest tvn24 i tvn meteo. Skandal!
Chyba musze zmienić kablowke.
michal_wrc
A5

TVN Turbo

Postprzez Kamińsky » poniedziałek, 29 gru 2003, 15:16

TVN Turbo jest już na Polsacie Cyfrowym bo sąsiad mi pokazywał że jest więc ja pędzę do dystrybutora kupić ten dekoder :D
Kamińsky
N3

Postprzez sumo » środa, 31 gru 2003, 09:43

TVN Turbo ma byc podoo na UPC.. trwaja rozmowy.
Michal nie wiem czy pamietasz ale TVN24 tez od razu nie pojawil sie na kablowce ;) Badzmy dobrej mysli !
sumo
N4

Postprzez gms » środa, 31 gru 2003, 14:14

Oglądaliście wczoraj wieczorem program o Audi RS 4 (chyba Motor Vision z DSF)? Parę cytatów: "Dzięki zawieszeniu na 4 koła, samochód prowadzi się niezawodnie". "Ogromna moc powoduje duże naprężenia na cięgnach napędowych". Ale teksty. Aż trudno skomentować. To tylko 2 cytaty które zapamiętałem. Było więcej podobnych rzeczy.
Ktoś z was chyba pisał już o tym że wg TVN Turbo pilotem GL Galliego będzie Kristian Sohlberg. Też na to zwróciłem uwagę. No cóż, niezła mina...
Ale poza tym, nie narzekajmy, dobrze że TVN Turbo jest. Miejmy nadzieję że po pokonaniu problemów wieku dziecięcego będzie jeszcze lepiej. Ale tłumacza mogliby zmienić czym prędzej.
gms

Postprzez !ADI! » środa, 31 gru 2003, 14:29

To o czym napisał gms, zauważyłem o wiele wcześniej, zapewna jak każdy z was. Bo każdzego z użytkowników na pewno takie texty drażnią.

Wydaje mi się, że jest to wynikiem złych tłumaczy. Bo oni zwykle nie mają z samochodamio nic wspólnego, a tłumaczenie dosłowne fachowych textów NIE MA SENSU.

Powinni zapłacić np. Borowczykowi za samo prxetłumaczenie.

Sam się naciąłem w szkole na angielskim, jak napisałem o aferze dopinngowej na kormoranie. Gravel, event - to słowa znane ze zwykłego kontekstu dla anglistów lub germanistów. A nie z motoryzacyjnego. I w tym tkwi problem.

ALE NIE NAŻEKAM!!!! BO I TAK NIE MA LEPSZEGO KANAŁU! A takie kieprawy nie są tylko na TVN, tylko WSZĘDZIE nawet na DISCOVERY [race = RAJD :?: ]. Dlatego czasami wolę nie ufać różnym naukowym programom, bo można dowiedzieć się tam wielu źle przetłumaczonych faktów.
!ADI!
S1600

Postprzez RaQ » środa, 31 gru 2003, 18:12

Uważam, że program jest całkiem niezły chociaż trochę inaczej go sobie wyobrażałem. Relacje z rajdów są obszernę i myślę, że bardzo dobrze zrobione. Szkoda tylko, że zamiast pokazywać każdego zawodnika przykładowo z grupy N gdzie starujue ich kilkunastu można pokazać rywalizajcę w niższych klasach.
Pozdrawiam
RaQ
A5

Postprzez GregHGT » środa, 31 gru 2003, 22:09

Relacje z rajdow w TVN Turbo wg mnie sa delikatnie mowiac kiepskie. Ledwo atrakcyjne dla ludzi interesujacych sie rajdami, nie sadze aby byly w stanie zainteresowac osoby wczesniej nie majace z tym sportem stycznosci. Chodzi mi tu glownie o monotonny komentarz, ktory usypia... Zdjecia - caly czas te same ujecia, caly czas jakby nie patrzec "samochody jadace po drodze". Czy mozna w relacji pokazac co innego? Mozna - patrz Eurosport.
Pozostaje miec nadzieje, ze kolejne relacje beda bardziej tworcze zamiast powielania tych samych schematow. Wiecej kamer, jakies fajne ujecia, !!ciekawe!! wywiady, pokazcie rajdy tak aby zaciekawily laikow.
GregHGT
N2

Postprzez micz » środa, 31 gru 2003, 22:14

Dla eurosportu robi Richards
Dla turbo-autoklub. Podejżewam, że w jednym wurcu jest kamer za taką kasę, że można by 10 razy kupic to czym dysponują w autoklubie. I oni na rajdzie maja pewnie ze 3 kamery. A w wurcu jest po 5 na samochód.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Kuba M. » czwartek, 1 sty 2004, 19:32

Co do błędów, to powinien zostać zatrudniony po prostu ktoś, kto będzie sprawował jakiś nadzór merytoryczny. A jak nie, to jesteśmy skazani na czekanie aż aktualni tłumacze wkręcą się w temat...
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez krzychd » środa, 7 sty 2004, 01:30

Oglądał ktoś z was program "Czas na Tuning". czy jakoś podobnie?

Ostatnio pokazywali Corvette, co była 4 w Modlinie, a wcześniej była Toyota Supra co chyba była 2.

Ogólnie program fajny, ale nie podobało mi się BMW 3 przerobione przez jakiegoś Francuza. Z zewnątrz to nadawało się do WT, a o silniku nic nie powiedzieli.
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez Kuba M. » środa, 7 sty 2004, 15:35

To Bmw było naprawdę brzydkie. Dwa skrzydła, nie wiadomo po co, czarne szyby, z przodu spojler i sprzęt audio o mocy tysiąca iluśtam watów. Beznadzieja.

W programie Top Gear testowano ostatnio Astona DB7 GT z 6 cylindrowym silnikiem V12. Czy tłumacz i czytacz to jacyś ignoranci?
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez krzychd » środa, 7 sty 2004, 23:13

Też to oglądałem i nie widziałem do końca o co chodzi.....

A co oni zrobili z tym Jaguarem, że tak bokami jeździł?
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez golden » środa, 7 sty 2004, 23:20

monster garage jest najlepszy 8)
golden
A6

Postprzez Kuba M. » środa, 7 sty 2004, 23:32

krzychd napisał(a):A co oni zrobili z tym Jaguarem, że tak bokami jeździł?

W sumie nic, Stig sobie jaja robił :)
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez krzychd » czwartek, 8 sty 2004, 01:34

golden napisał(a):monster garage jest najlepszy 8)

Fajny program. ale zawsze tak zawody ustawią, że wygrywa ich pojazd.

Do tej pory widziałem, kosiarkę, śmieciarkę, i kawałek odcinka z wozem strażacim, no i garbusa w roli ślizgacza. Było coś jeszcze?
KRzychd
krzychd
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne