Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gucio » środa, 14 cze 2006, 00:27

Każdy z Was się nastawił na kozacka relację i teraz bedzie stękanie przez kilka stron jaka to TVP jest ble...ale tak naprawde dziękujcie im, że cokolwiek pokazali w porównaniu z poprzednimi latam...
Co do godziny...
Było wałkowane przez kilka postów, że są niejasności co do godziny emisji rajdu więc mogliście założyć, że jednak będzie jakiś poślizg w realu i faktycznie był, ale nikt z Was nie wpadł na to żeby zasiąść przed TV ciut wcześniej skoro siedzieliscie w domu wtedy by nie było tych nażekań...ciągłych z resztą.
Tyle :!:
Dzięki TVP i Panie Madej :)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Picias » środa, 14 cze 2006, 00:32

Relacja jakoś wcześniej się zaczęła, miało być 23.15. Ogólnie jakaś krutka fajne ujęcia ale mało jak na taką imprezę. Przeskoczyli na szybkości i tylę. Trochę więcej się spodziewałem, tymbardziej teraz jak dostali nagrodę o PZMOT. A dowiedziałem się, żę basso pierwszy raz startował punto S2000 spoko.
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez bialazzz » środa, 14 cze 2006, 00:40

maciekd trochę przesadzasz. Z twojej relacji wynika ze to co pokazało TVP to totalny badziew. Najlepsze było z ujęciami rajdówek z helikoptera :D. Wiec tak:
- była pokazana dosyć spora ilość załóg (jak na taki czas antenowy)
- nie było tylko kuzaja czy kogoś (choć była tylko czołówka ale to naturalne)
- były ciekawe ujęcia (np. onboard Basso był całkiem ciekawy)
- fajnie widać jak jedzie Meeke Kris a jak "kościelny"
Ogólnie troszeczkę się działo. Oczywiście było za dużo Hołka, niefortunne komentarze narratora i oczywiście ZA KRÓTKO!!! juz lepiej ;>
Podsumowując relacja GORSZA niż ta z elmotu ale nie było to totalne dno.

Maciekd nie oczekuj, że będziesz miał ujęcia z helikopterów. Lepiej napisać, że kibice oczekują dłuższych relacji, bardziej profesjonalnych ale żeby odraz helikoptery :)

Jakby co mam nagrane i jutro zapodam na jakiś serwer.
Ostatnio edytowano środa, 14 cze 2006, 14:29 przez bialazzz, łącznie edytowano 1 raz
bialazzz
N1

Postprzez PawelRally » środa, 14 cze 2006, 08:10

Picias napisał(a):A dowiedziałem się, żę basso pierwszy raz startował punto S2000 spoko.

Nie tak! Powiedzieli że Basso pierwszy raz startował punto S2000 w Polsce :)

Ogólnie relacja była jaka była ale ważne że była. Mi się podobała. Kilka onboarów, ciekawych ujęć (dzwony). Tylko tak dalej a napewno będzie lepiej.

P.S
bialazzz napisał(a): ZA KRUTKO!!!

Ale gryzie w oczy ja jebie :roll:
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez HołekFan » środa, 14 cze 2006, 09:58

Wywiad z Basso był chyba źle przetłumaczony , bo to właśnie w nim [tym tłumaczeniu] można było usłyszeć ,że to jego pierwszy start Punto 2000.

Co do tego , że za dużo Hołka , to Hołek to wizytówka polskich rajdów i jak powiedział kiedyś Sołowow , że jeden start Hołka pozwala nieraz zabrać budżet na cały sezon dla innych teamów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
HołekFan

Postprzez RajducH » środa, 14 cze 2006, 12:48

HołekFan napisał(a):Wywiad z Basso był chyba źle przetłumaczony , bo to właśnie w nim [tym tłumaczeniu] można było usłyszeć ,że to jego pierwszy start Punto 2000.

Co do tego , że za dużo Hołka , to Hołek to wizytówka polskich rajdów i jak powiedział kiedyś Sołowow , że jeden start Hołka pozwala nieraz zabrać budżet na cały sezon dla innych teamów.

1. fakt, rzeczywiscie przetlumaczyli ze dla Basso to pierwszy start autem S2000
2. ja tez uwazam ze dali za duzo Holka, w tym czasie mogli pokazac wiecej ujec z trasy innych zalog
3.ciekawi mnie w jaki sposob jeden start Holka wzbogaca budzety innych teamow :wink:
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Superleggera » środa, 14 cze 2006, 12:58

jak zwykle musialem zapomniec :evil: szlag by to trafil, nagral ktos moze??Prosze o wrzucenie!!
SZYMON OGNIA!!!
Obrazek Zapraszam na swój fanpage: https://www.facebook.com/pages/SnopkowskiArt/190517284345841
Superleggera
A5

Postprzez MSG Racing » środa, 14 cze 2006, 14:14

Nie dziwię się że zapomniałeś bo ja też prawie zapomniałem. Obejżałem tylko jakieś 5 ostatnich minut.
gdyby to było lepiej ogłoszone i w gazetach podane (choć nie wiem bi nie widuję TV magazynów) eeeh .
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez szeler » środa, 14 cze 2006, 16:04

MSG Racing napisał(a):gdyby to było lepiej ogłoszone i w gazetach podane (choć nie wiem bi nie widuję TV magazynów) eeeh .

Naprzykład w programie telewizyjnym dołączonym do Dziennika, była całkiem spora zmianka co do tej relacji w telewizji, z byczym zdjeciem Hołka, które od razu przykuwało uwage czytelnika :) co do reszty gazet nie mam pojecia, jak wygladała reklama relacji, ale byłem pozytywnie zaskoczony tym artykułem w "Dzienniku".
Co do samej relacji. Wydaje mi sie, że czas 15 minut został wykorzystany w 100 % - ciekawe ujecia m.in dzwony, ciekawe on-boardy, krótkie wywiady z czołowymi załogami. Pokusze sie o przyznanie 4 z małym minusem :P
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez killer wrc » środa, 14 cze 2006, 16:58

Ktos kto broni tej relacji jest poprostu śmieszny.Zle podany czas,amatorka i lipa!!Precz z TVP!!!
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez maciekd » środa, 14 cze 2006, 18:13

bialazzz napisał(a):maciekd trochę przesadzasz. Z twojej relacji wynika ze to co pokazało TVP to totalny badziew. Najlepsze było z ujęciami rajdówek z helikoptera :D

Może gdybyś był na trasie rajdu, to wiedziałbyś, że nad odcinkami latały 2 helikoptery. W drugi dzień jeden latał za Kuzajem. Czy to jakiś problem zabrać kamerę do helikoptera? W relacjach z WRC to jest podstawa. Mam nadzieje, że jednak w helikopterach były kamery i któryś z producentów posiada takie zdjęcia. Może ISC faktycznie było?
Problemem niektórych z was jest niestety to, że przywykliście do mizerii i myślicie, że tak już zawsze musi być. Jeśli człowiek nie wyznacza sobie ambitnych celów, to lepiej od razu niech się położy. Jeśli to miała być ważna impreza sportowa w Polsce, a przynajmniej moim zdaniem taką powinno się z niej uczynić, to zarówno organizatorzy jak i media nie stanęli na wysokości zadania. Przeciętny Polak nie zauważył, że był taki rajd, a telewizyjna relacja miała mniejszą pompę, niż doroczny Bieg Piastów. Totalna żenada... :? :roll:
maciekd
A6

Postprzez MaciekRally » środa, 14 cze 2006, 18:29

A ty myślisz, że ten helikopter to tak sobie latał? To właśnie była ekipa ISC. Oni nagrywają te kawałki z helikoptera do własnych relacji i wątpię, że można od nich dostać ten materiał.
http://www.rajdowy.bialystok.pl Obrazek
MaciekRally

Postprzez bialazzz » środa, 14 cze 2006, 19:04

maciekd napisał(a):
Problemem niektórych z was jest niestety to, że przywykliście do mizerii i myślicie, że tak już zawsze musi być. Jeśli człowiek nie wyznacza sobie ambitnych celów, to lepiej od razu niech się położy. Jeśli to miała być ważna impreza sportowa w Polsce, a przynajmniej moim zdaniem taką powinno się z niej uczynić, to zarówno organizatorzy jak i media nie stanęli na wysokości zadania. Przeciętny Polak nie zauważył, że był taki rajd, a telewizyjna relacja miała mniejszą pompę, niż doroczny Bieg Piastów. Totalna żenada... :? :roll:

To, że nie krytykuje ślepo wszystkiego co zrobi TVP to nie oznacza, że jestem przyzwyczajony do mizerii i mi to nie przeszkadza. Ale Twój mail ze słowami krytyki wysłany do TVP jest przesadzony i na pewno nie zmobilizujesz tych ludzi do lepszej pracy słowami "Kpina! Słabizna! Amatorszczyzna!" czy "Amatorka, nic więcej". Oczywiście nie mówię abyś ich głaskał po głowie i chwalił. Powstrzymaj swoje emocje na wodzy i skup się na konstruktywnej krytyce. To tyle z mojej strony
Pozdro
bialazzz
N1

Postprzez lordpix » środa, 14 cze 2006, 19:29

bialazzz napisał(a):
maciekd napisał(a):

To, że nie krytykuje ślepo wszystkiego co zrobi TVP to nie oznacza, że jestem przyzwyczajony do mizerii i mi to nie przeszkadza. Ale Twój mail ze słowami krytyki wysłany do TVP jest przesadzony i na pewno nie zmobilizujesz tych ludzi do lepszej pracy słowami "Kpina! Słabizna! Amatorszczyzna!" czy "Amatorka, nic więcej". Oczywiście nie mówię abyś ich głaskał po głowie i chwalił. Powstrzymaj swoje emocje na wodzy i skup się na konstruktywnej krytyce. To tyle z mojej strony
Pozdro

skoro uważa, ze relacja była aż tak słaba to ma prawo tak pisać. mail do TVP o treści "relacja mnie nie zadowoliła, zróbcie trochę lepszą" będzie zbyt łagodny i TVP znowu zrobi kiche. a dla tych co bronia relacji powiem tyle: skoro rajd ma konkurować z rajdami WRC to relacja tez powinna. a jak dalego jej do produkkcji ISC każdy widział...
gg: 3984793
https://picasaweb.google.com/lordpix moje zdjęcia
lordpix
N3

Postprzez bialazzz » środa, 14 cze 2006, 20:12

ale popadasz w skrajność. Przecież nie napisałem żeby poklepał TVP po główce ale też troszeczke stonował swoją wypowiedz. Tylko o to mi chodzi
a po 2 ja nie jestem obrońcą tej relacji. Gdzie napisałem, że jest świetna czy "nie czepiajcie sie, nie możecie jej nic zażucić"
Myśle, że nasza dyskusja dobiegła końca a każda strona sie czegoś dowiedziała i przemyślała. Pozdro
bialazzz
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne