Wiem, że trochę odgrzeję kotleta w sprawie WRC, ale tak jakoś od dawna chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami...
Zauważyliście może, że bardzo po macoszemu WRC obchodzi się z zawodnikami trzecioligowymi? "relacje" z rajdów trzecioligowych są krótsze ( i jest ich mniej) niż z imprez typu KJS albo sprint, brak jakichkolwiek ciekawych zdjęć z zawodów 3L... Brak też informacji na temat zawodników, którzy jechali poza pomiarem czasu na końcu stawki. Może warto byłoby pokusić się o jakieś zdjęcia i krótkie podsumowanie? Bo mimo głupiej nalepki z przekreślonym zegarkiem my też szliśmy grubo
Szkoda, że WRC zapomina o faktycznych zawodnikach, którzy już idą po rajdowej ścieżce i mogą potrzebować sponsorów, oraz jakiejkolwiek (nawet znikomej) medialności, a w zamian za to rozpisuje się kto wygrał KJS w Bielsko-Białej, a kto w Koziej Wólce, a kto w Krypiczkowicach Dolnych...
Mnie to osobiście denerwowało w zeszłym trzecioligowym sezonie...

Może zmieni się to teraz...? Choć mnie to już w niczym nie pomoże, ale dobrze byłoby promować zawodników, którzy są dużo bliżej wielkiego rajdowania niż KJSowcy? Podobne spostrzeżenia mam co do rubryki "10 minut z..." - głównie można tam natrafić na gwiazdy lokalnych sprintów i KJS...
Pozdrawiam,
Zoe