Czasopisma motoryzacyjne

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez krist » poniedziałek, 1 lut 2010, 17:50

MatiWrc napisał(a):
Ohlins napisał(a):Nie przesadzajcie bo w następnym numerze artykuł o fryzurach kierowców zapowiada się arcyciekawie !!

Akurat to wyszło nawet spoko, widać ze gość ma poczucie humoru :wink:

OK tylko te proporcje, 4 strony o fryzurach, 1 1/2 strony bardzo ciekawego artykułu o początkach i pierwszych rajdówkach Kuzaja.
krist
N3

Postprzez ŁukaszWRC » poniedziałek, 1 lut 2010, 19:35

kremer napisał(a):ps; Czyzby Kuzaj porzucił córke Dziurki i znalazł nowa partnerke ? :)

Jeżeli to ta młoda dama ze zdjęcia z Leszkiem to z wyglądu zalatuje Olą Furgał.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez nick555 » poniedziałek, 1 lut 2010, 22:15

:lol:
Toczka w toczkę podobna nie? :wink:
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez woytek » wtorek, 2 lut 2010, 00:22

Poszukuję albumów Wielkiego Ścigania z roku 1995 i 1996. Może ktoś posiada i chce sprzedać. Pozdrawiam!
woytek
N3

Postprzez Zoe » wtorek, 9 mar 2010, 14:16

Wiem, że trochę odgrzeję kotleta w sprawie WRC, ale tak jakoś od dawna chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami...

Zauważyliście może, że bardzo po macoszemu WRC obchodzi się z zawodnikami trzecioligowymi? "relacje" z rajdów trzecioligowych są krótsze ( i jest ich mniej) niż z imprez typu KJS albo sprint, brak jakichkolwiek ciekawych zdjęć z zawodów 3L... Brak też informacji na temat zawodników, którzy jechali poza pomiarem czasu na końcu stawki. Może warto byłoby pokusić się o jakieś zdjęcia i krótkie podsumowanie? Bo mimo głupiej nalepki z przekreślonym zegarkiem my też szliśmy grubo ;)

Szkoda, że WRC zapomina o faktycznych zawodnikach, którzy już idą po rajdowej ścieżce i mogą potrzebować sponsorów, oraz jakiejkolwiek (nawet znikomej) medialności, a w zamian za to rozpisuje się kto wygrał KJS w Bielsko-Białej, a kto w Koziej Wólce, a kto w Krypiczkowicach Dolnych...

Mnie to osobiście denerwowało w zeszłym trzecioligowym sezonie... ;) Może zmieni się to teraz...? Choć mnie to już w niczym nie pomoże, ale dobrze byłoby promować zawodników, którzy są dużo bliżej wielkiego rajdowania niż KJSowcy? Podobne spostrzeżenia mam co do rubryki "10 minut z..." - głównie można tam natrafić na gwiazdy lokalnych sprintów i KJS...

Pozdrawiam,
Zoe
Zoe
A5

Postprzez MaxiA7 » wtorek, 9 mar 2010, 18:40

Ostatni nr WRC był naprawdę dobry, fajnie sie go czytało, szczególnie relację Łukasza Ryznara i jego teamu z występu w Monte, takie artykuły powinny się częściej pojawiać od innych uczestników bez grubego portwela :D , było dużo czytania, o wiele bardziej mnie to obchodziło niż kto ma bardziej dłuższe włosy czy bardziej załupieżone pod kaskiem po rajdzie :D
a 10 min z... ludzie przeważnie z górnegośląska i Krakowa występują :)
MaxiA7
N2

Postprzez MSG Racing » środa, 10 mar 2010, 10:57

Bo redakcja ma blisko.
Ogólnie WRC jest aktualnie na niskim poziomie, niestety ale chyba pomału się podnoszą. Zobaczymy co z tego będzie. Mają być RSMŚL i to będzie pierwszy prawdziwy cykl rajdów 3L to może będą o nim pisać.
Nie powiem ale ludzie z innych rejonów polski mogliby do redakcji przesyłać materiały o innych rajdach 3L czy KJS z innych rejonów polski. Byłoby taniej przede wszystkim, a coś by było nowego.
Nie powiem ale jakie rajdy taka i otoczka :|
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez MatiWrc » wtorek, 25 maja 2010, 16:41

A ja polecę raczej mało znany magazyn High Speed :wink: Generalnie jest poświęcony szeroko pojętym tematom motocyklowym, ale o rajdach też jest w nim coraz więcej (w najnowszym numerze m.in Rajd Meksyku, Rajd Jordanii, prezentacja SPRT, co nieco o klasie N3, w kolejnym już polskie rajdy - Elmot, Lotos). Więcej: http://www.highspeed.com.pl/

Obrazek
MatiWrc
A5

Postprzez Anonymous » piątek, 25 cze 2010, 16:59

Świetny artykuł p. Andrzeja Kopera(dobrze odmienione? :roll: ) w nowym wurcu. Widać, że gość ma poczucie humoru i bawi się tym wszystkim :-)
Anonymous

Postprzez gabrally » piątek, 25 cze 2010, 17:11

Apropo powyższej okładki... "Warmiński dla Hołka" - pięknie, super. Chciałem kupić, dobrze, że wcześniej popatrzyłem tutaj...
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez d-z rallyfans » czwartek, 16 wrz 2010, 21:20

Już jutro nowy WURC, a w nim m.in mapki Rajdu Dolnośląskiego :wink:

www.wrc.net.pl
d-z rallyfans
A5

Postprzez syfon » czwartek, 16 wrz 2010, 21:22

d-z rallyfans napisał(a):Już jutro nowy WURC, a w nim m.in mapki Rajdu Dolnośląskiego :wink:

www.wrc.net.pl
Właśnie jak by ktoś mógł wrzucić mapki na forum Dzięki :wink:
syfon
N2

Postprzez ŁukaszWRC » czwartek, 16 wrz 2010, 21:25

syfon napisał(a):
d-z rallyfans napisał(a):Już jutro nowy WURC, a w nim m.in mapki Rajdu Dolnośląskiego :wink:

www.wrc.net.pl
Właśnie jak by ktoś mógł wrzucić mapki na forum Dzięki :wink:

A co z prawami autorskimi? Szkoda Ci wydać 8zł za gazetę?
ŁukaszWRC
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 16 wrz 2010, 21:43

Inna sprawa z tym jak ma się utrzymać magazyn na rynku jak go nie chcą kupować. Chociażby dla tego że pewne instytucje należy wspierać.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez kremer » piątek, 17 wrz 2010, 10:28

Jak magazyn jest od wielu lat lipny to może ktoś nie chce go kupować ;) Nie można zmuszac wszystkich, do kupowania WRC tylko dlatego, że jest rajdowy ;)

Łukasz: wydaje mi sie, że z tymi prawami autorskimi to powinieneś upominac wszystkich ludzi wklejajacych nieswoje fotki na forum oraz tych, którzy dają linki z jutuba ;)
kremer
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne