Czasopisma motoryzacyjne

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez barylax » sobota, 2 sty 2010, 14:40

i ja coś powiem o moich odczuciach po numerze 100 był cienki jak reklmy plusa w telewizji mimo ze rozumiem podsumowanie tych 100 numerów i dało sie to jakoś przeczytac itp ale jak wrc nie wróci do dawnej formy to ja dziękuję bo jak bede chciał poczytac marne testy aut do tego pare słów o rajdach to sobie kupie auto świat bo wiecj tam ciekawej wiedzy technicznej wiecej ciekawych opisów niż w obecnym wrc
do tego wiecej powinni poświecić nam amatorom niż zdjeicia sołowowa na 3/4 strony na nstęnej 207 tak samo 3/4 miejsca junior tak samo po kokiego to ludzie wrc chyba kupują dla dobrej treści i informacji w nim a nie poprostu gotuj z fotką zawierającą 3/4 materiału i gdzie jest strefa zgniotu??mam wrażenie ze od kąd Krajewski odszedł z wrc to spada ono na psy jeszcze jeden taki 100 numer i trudno te 8 zl miesiecznie przeznacze na 2 piwa
Flokowanie , deski rozdzielcze , słupki , boczki inne gg 1456575 tel . 0-502-361-739
barylax
N2

Postprzez CZUCZU » sobota, 2 sty 2010, 20:21

Relacja z każdego kjs na pół strony. Trudno nei ebdzie nowych dryzur rajdowych... Coś musza zrobić bo staneli w meijscu i zaczeli sie cofać, Mogliby pomyslec o driftingu- tam jest kasa o której niejeden zawodnik RPP marzy a u nich mega doinwestowane auta i co był owidac na karowej robiło show i przycoiagało ludzi
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez knaustychy » sobota, 2 sty 2010, 20:30

CzuCzu : Jest mnóstwo pomysłów ALE, znając życie nic w WRC się nie zmieni :(. WRC Powinno mieć jakąś porządną konkurencje bo jak widać SupeRally nie wypaliło
www.YouTube.com/KnausTychyPL
knaustychy
N3

Postprzez gabrally » sobota, 2 sty 2010, 22:00

Osobiście gdyby zaczęli pisać o driftcie albo wyścigach - przestałbym kupować ten miesięcznik. To gazeta o rajdach!
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Ohlins » niedziela, 3 sty 2010, 14:28

Nie przesadzajcie bo w następnym numerze artykuł o fryzurach kierowców zapowiada się arcyciekawie !!
Ohlins
A6

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 3 sty 2010, 18:11

taa... wybornie... czytam WRC regularnie ale częsciowo dla tego że mam dostęp do WRC nieco taniej a nawet za darmo jeśli chcę, więc nawet jeśli jest słabe to biorę ze względu na relacje z rajdów, taka kronika. Nawet nie zauważyłem za bardzo zniżki formy, ale jak się zastanowić... to rzeczywiście. Brakuje techniki, kiedys było także conieco o technice jazdy ale to było dawno, chyba prawka nawet jeszcze nie miałem i nie czytałem bo nie jeździłem ;) Być może redakcja uważa że napisali już wszystko i nie chcą się powtarzać? I wolą cokolwiek nowego, aby nowego? I może jeszcze zmniejszenie treści technicznych zeszło się ze zwiększeniem sprzedaży z powodu np plajty konkurencji i gotowe...

Brakuje nieco strefy zgniotu (ale pamiętam, pamiętam dobrze jak ludzie na niego narzekali :D ale to dawno było) i Czopika - tu wiadomo, nie jeździ to już nie byłoby to tak ciekawe, ale niestety Kajto -mimo sympatii dla niego - prezentuje nieco niższy poziom, mniej konkretnie odpowiada, chyba jednak ma mniej doświadczenia, nie wiem, ale słabiej się to czyta.

Przydałoby sie tez trochę jakiejś takiej publicystyki, kulisów itd. Poczytałem sobie F1 Racing- wiem wiem, ogromne wydawnictwo o ogromnej machinie sportowej. Ale mimo tego że w ostatnim numerze nie było zadnej relacji to numer pękał w szwach i czytałem z wypiekami na twarzy, mimo ze F1 nie jest moją wielką miłością. I tam nie ma problemu że internet wyczerpuje im tematy - oni je pogłębiają i sięgają dalej. Jest arcyciekawe- można coś uszczknąć z tych pomysłów. Takie dyskusje, tematy jak N4-, puchary, atmosfera na Barbórce- oni o tym wspomną w relacji, krótka notka, tymczasem można to moim zdaniem podciagnąć jakoś.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Wloch a ty? » piątek, 29 sty 2010, 18:07

w nowym WRC leszek pięknie opisał pana w garniturze. ;-) nareszcie ktoś powiedział to co wszyscy mówili w tajemnicy i za plecami
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez rallyspeed » sobota, 30 sty 2010, 00:02

WRC jest dobre ale szybko się kończy chociaż tekst jest ściśniety i można więcej przeczytać. Tak na wstępie bo mam kilka krytycznych uwag:
1. Prowadzący wywiad z Leszkiem zachował sie dziwnie nie zadając pytania Kuzajowi o przyjaźń z Górskim i czy sam nie zglaszał jemu swoich uwag.
2. Artykuł o fryzurach mógł mieć 1 stronę jeśli w ogóle, chyba że jest to reklama. Jeśli nawet było konieczne opisywać aż tylu zawodników to można bylo dać ich obok siebie i nie tracić 2 stron.
3. Tak samo z reklamą kalendarza, którego jak ktoś miał kupic to już dawno to zrobił a reklama zajmuje aż 2 strony, można dać miniaturę na pół.to samo rallyzoom, po co zajmować tyle miejsca?
4. Na konkursy też jest 1 strona za dużo

To tyle, podkreślam że resza jest OK, ale gdyby na wymienionych stronach zamieścić nowe artykuly i prowadzacy wywiady bardziej reagowali na odpowiedzi osób branych do wywiadów to byłoby mniej argumentów dla tych którzy wahają się nad kupnem tego magazynu i mówią że kiedyś był lepszy.
Brakowalo mi też pytanai do Leszka dlaczego koszt startu fabią wrc jest mniejszy niż s2000, ale może wywiad w radiu Luz był przeprowadzony poźniej, albo kogoś to mniej ciekawi. Zreszą w Luzie też nie padło to pytanie.
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez ocochodzi » sobota, 30 sty 2010, 11:40

rallyspeed napisał(a): Brakowalo mi też pytanai do Leszka dlaczego koszt startu fabią wrc jest mniejszy niż s2000,

Mi brakowało pytania o Fabie WRC. Czy planuje nią częściej startować czy może raz do roku w Barbórce Warszawskiej, bo to że marzeniem Leszka było posiadać własne WRC w garażu to wiem...
ocochodzi
N1

Postprzez kmederski » sobota, 30 sty 2010, 15:09

No, coz, poki A.Gorski pelnil te sama funkcje, bedac zatrudnionym przez Leszka, to Leszkowi to nie przeszkadzalo i nie mial etycznych watpliwosci.

Biorac pod uwage te wspolprace i wieloletnia przyjazn, nie uwazam, zeby etycznym bylo roztrzasanie tego w mediach. Ale coz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. W kontekscie wielu lat wspolpracy jest to po prostu ze strony Leszka wysoce niesmaczne :(
kmederski
N3

Postprzez krist » sobota, 30 sty 2010, 15:18

a jak Górski jeżdził na łamach WRC po Danysie to było smaczne? Czy jak pisał ze nikomu łąski nie będzie robił? Przyganiał kocioła garnkowi, żeby zachować kulinarną poetykę :)
krist
N3

Postprzez Kris_WRC » sobota, 30 sty 2010, 15:30

To nie Górski zaczął polemike tylko Danys.... tak na marginesie...
Kris_WRC
A6

Postprzez bercik » sobota, 30 sty 2010, 16:09

Brakuje nieco strefy zgniotu (ale pamiętam, pamiętam dobrze jak ludzie na niego narzekali :D ale to dawno było) i Czopika - tu wiadomo, nie eździ to już nie byłoby to tak ciekawe, ale niestety Kajto -mimo sympatii dla niego - prezentuje nieco niższy poziom, mniej konkretnie odpowiada, chyba jednak ma mniej doświadczenia, nie wiem, ale słabiej się to czyta.

W moim odczuciu to Kajtek odpowiada w taki sposób żeby "broń boże" nikogo nie obrazić, ani nikomu się nie narazić. Czoper szedł w wypowiedziach bardziej na harcora :twisted: i odpowiadał tak jakby prosto z mostu. Czytając Kajtka czasem czuje się jakbym oglądał klan heh. I nie tyczy się to tylko odpowiedzi w WRC, ale i wszelkich wywiadów.
Nie zmienia to jednak faktu że mu kibicuję i trzymam za niego kciuki.

Co do samej gazety, to nie kupuje jej już chyba z rok. Co kartka to reklama i śmieszne moim zdaniem artykuły o "zajebistych golfach" itp.
Zdecydowanie wolę otrzymać w gazecie konkretne fakty, relacje czy dane techniczne, dlatego wieczorami jak mi się nudzi przeglądam stare wydania WRC, pomimo że większość znam na pamięć...
bercik
A5

Postprzez kremer » sobota, 30 sty 2010, 17:07

No Lechu poszedl ciekawie:) Co do Kajta to moim zdaniem ma najbardziej rozsadne odpowiedzi. Nie sa nurzace i marudne jak Kuchara czy przelukrowane jak jakiegos Hołka. Ciezko, zeby gosc u progu kariery klocil sie z kazdym i mowil niepolitycznie. Leszek jest wieloktornym MP wiec on moze :) Czoper tak samo. Co on ma do stracenia jak juz jest na pół-emeryturze.

Teraz Kuzaj oburzony, ale przeciez jezdzil z Gorskim wiele lat, do tego Gorski byl kiedys szefem jego teamu. Wtedy było OK. Jak Gorski pisal jakies petycje i organizatorow oskarzal podczas sezonu 2000 to Kuzaj za nim murem stanał. No pewnie sie nie dogadali w interesach wiec teraz miedzy soba sie buntuja :)

Co do gazety to znowu przeczytanie jej zajelo mi 30 minut wiec.... mało jak na Miesiecznik :)

ps; Czyzby Kuzaj porzucił córke Dziurki i znalazł nowa partnerke ? :)
kremer
S2000

Postprzez MatiWrc » poniedziałek, 1 lut 2010, 17:23

Ohlins napisał(a):Nie przesadzajcie bo w następnym numerze artykuł o fryzurach kierowców zapowiada się arcyciekawie !!

Akurat to wyszło nawet spoko, widać ze gość ma poczucie humoru :wink:

Polecam również artykul o klasie N3. A jeżeli ktoś nie kupuje wurca to może go przeczytać tutaj: http://www.klasan3.pl/czolowka-mowi-o-klasie-n3 :wink:
MatiWrc
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne