Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez _misiek055_ » piątek, 14 kwi 2006, 23:02

Banan napisał(a):
PLayer napisał(a):Albo jeśli nie to to może napiszmy list do PKP z dokładnym przebiegiem kariery i tytułów Janusza, ale ważne by było to potwierdzone podpisami wielu osób (min. 1000 moim zdaniem). Potrzebna byłaby stronka internetowa, na której możnaby w formularzu wpisywać swoje dane (imię, nazwisko, adres, PESEL).
Co o tym sądzicie?

Bardzo sluszna koncepcja... Popieram, i wydaje mi sie, ze 1000 podpisow zbierzemy spokojnie.

Podpisy: mój i całej mojej rodziny już macie, IMO lepiej podziała jak pod tym listem podpiszą się rywale Janusza i inni ludzie związani z rajdami. Nawet zawodnicy WRC powinni poprzeć taką inicjatywę.
_misiek055_
N3

Postprzez SiwY » piątek, 14 kwi 2006, 23:04

Jak dla mnie to jest smiech na sali tzw PKP... nie potrafi uczciwie wypłacic nalezytych pieniedzy wdowie!!! i przy tym kpia sobie z naszego mistrza... :evil: :evil: :(
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez mototom » piątek, 14 kwi 2006, 23:13

Wiecie. PKP po to wynajęło adwokata by ten wywalczył jak najniższe odszkodowanie. Więc szuka najróżniejszych argumentów, które sąd może przekonają.
mototom
A6

Postprzez PLayer » piątek, 14 kwi 2006, 23:30

No to pani Agnieszka przedstawi list z podpisami tych osób, niech ten adwokat zapoda podobny list z podpisami podobnej liczby ludzi uważających, że Janusz Kulig był jakimś tam lokalnym kierowcą.
PLayer
N3

Postprzez mototom » piątek, 14 kwi 2006, 23:32

Jak myslę, że takie wtrącanie sie w sprawę tylko zaszkodzi Pani Kulig. Teraz wszystko zależy od prokuratora, a ich lepiej nie denerwować.
mototom
A6

Postprzez PLayer » piątek, 14 kwi 2006, 23:36

Zanim cokolwiek zostaloby rozpoczęte musiałaby być zgoda Pani Agnieszki. To oczywiste.
Ja tam nie wiem. Wypowiadajcie się.
PLayer
N3

Postprzez beeper_ » piątek, 14 kwi 2006, 23:37

PKP łapie się czego może. Czy w przypadku innej kobiety, zwykłego człowieka, który nie był osobą publiczną renta za błąd pracownika PKP się tym bardziej nie należy ?
beeper_
N4

Postprzez SiwY » piątek, 14 kwi 2006, 23:43

jak dla mnie to wogole jest to dziwna sytuacja jak mozna tak robic przeciez to jest do przewidzenia ze bedzie to rozgłosnione na Polske...i wiadomo ze przez to beda mieli duze problemy... :evil:
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez karcin » sobota, 15 kwi 2006, 00:05

Poprostu brak mi słów :( :(
Jeżeli chodzi o podpisy to macie i moje poparcie i moich znajomych również :!: :!:
Załatwmy PKP :!: :!:

MISTRZU Kochamy Cie :!: :!:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez JoannaXP » sobota, 15 kwi 2006, 00:54

w ogole no comment jak ta sprawa sie potoczyla :? Na poczatku wygladalo wszystko jasno i ładnie,a teraz..
Naprawde poniżające jest to stwierdzenie ze nie byl kierowcą międzynarodowej klasy... :? :evil:
- To znaczy, że mój mąż był nikim? Nikim reklamowały swoje produkty takie firmy jak Marlboro, Renault i inne wielkie korporacje? Dziesięć tysięcy osób przyszło na pogrzeb nikogo, a teraz pielgrzymki chodzą na grób jakiegoś tam kierowcy i zostawiają listy do niego? Nikt został patronem gimnazjum i o nikim pisze się książki? - wdowa zadaje sama sobie pytanie, nie wierząc oczom, gdy czyta odpowiedź na pozew

sama nie wiem czy mozemy cos zrobic? Hmm z tymi podpisami to nieglupo pomysl i wystawieniem opinii FIA.Tylko czy jak juz ktos pisal to nie zaszkodzi?
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Lasse » sobota, 15 kwi 2006, 02:33

A może by zapytać rodzinę ŚP Janusza Kuliga, czy w tej sprawie akurat potrzebna jest nasza pomoc?
LASSE
Lasse
N2

Postprzez solota_RallyPL.com » sobota, 15 kwi 2006, 09:14

proponuje, aby ktoś się spytał rodziny i wtedy będziemy działać.

na pewno nie można tego tak zostawić :!:

można robić podłe rzeczy, żeby wywinąć się od kary, ale to przebija wszystko

chamstwo i brak honoru :!:
JANUSZ KULIG 1969-2004
RICHARD BURNS 1971-2005
MICHAEL PARK 1966-2005
COLIN MCRAE 1968-2007

"Forever in Memory"
solota_RallyPL.com
A5

Postprzez RallyMAN » sobota, 15 kwi 2006, 11:14

List może być dobrym pomysłem... Lecz wydaje mi się, ze tysiąc podpisów to mało troche... PKP wtedy bedzie miało ASA w rękawie. Powiedzą 'zawodnik, rangi światowej a zebrał tylko 1000 popisów poparcia w tej sprawie'. Myśle, że 10 000 podpisów było by już czymś, a zebranie tylu ludzi chyba nie było by takie trudne. Pytanie tylko czy wystarczyly by wpisy w internecie gdzieś? np Imie Nazwisko Pesel? Czy to musial by być własnoręczny podpis?
RallyMAN
A5

Postprzez PLayer » sobota, 15 kwi 2006, 12:04

Pierwsze co to musi ktoś się spytać Pani Agnieszki Kulig czy chce abyśmy sie mieszali. Następnie trzeba się dowiedzieć w jakims biurze prawniczym co jest niezbędne do zaakceptowania przez sąd (czy wystarczą pesel i inne dane czy musi być własnoręczny podpis). Ja obecnie znajduję się za granicą ale może ktoś KOMPETENTNY z Krakowa mógłby się skontaktować osobiście z Panią Agnieszką i przedstawić jej ten plan. Jeśli nie to będziemy próbować się skontaktować mailowo.
PLayer
N3

Postprzez Jason » sobota, 15 kwi 2006, 12:09

Przydałoby się jeszcze spytać jakiegoś prawnika jeśli już uzgodnimy to z Panią Agnieszką czy to napewno nie zaszkodzi. Ta opinia FIA to napewno dobry pomyśł i gdyby pod tym listem podpisali się nie tylko kibice, ale i konkurenci ŚP Janusza z Polski i z ME, działacze krajowi i zagraniczni.
win or die
Jason
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne