Dzisiaj w Motor World pan lektor powiedział, że "Gianluigi Galliego pilotował będzie Kristian Sohlberg" , a "Team Mitsubishi weźmie udział we wszystkich 16 odcinkach specjalnych przyszłorocznego rajdu " ...
Jakość tłumaczenia to było to, o co się najbardziej bałem. Jest tak dlatego, ponieważ jest to właściwie jedyna rzecz jaką TVN Turbo ma do zrobienia przy programach zagranicznych, a zatem jedyna rzecz jaką moga spartaczyć. Na razie moja teza potwierdza się w 100%. Powinny być napisy, nie musieliby zatrudniać lektorów...
Top-Gear jest po prostu genialny Nie dziwię się,że nazywają go najlepszym programem motoryzacyjnym na świecie... Może troche za dużo akcentów patriotyczno-brytyjskich , ale m.in. świetne zdjęcia to rekompensują
TVN turbo sie dociera. Stąd drobne błędy. A u nas jak zwykle wychodzi typowa polska mentalnośc. Puszcają TG po polsku i inne programy o motoryzacji a ludzi sie czepiają, że koles popełnił drobny błąd czytając tekst.
DZIĘKI LEH za podanie konkretnej odpowiedzi na moje pytanko...
Więc dziś muszę odwiedzić koleżankę bo ja jeszcze niemam TVN Turbo, a podobno ma się wkrótce pojawić na POLSACIE CYFROWYM...
TVN Turbo nie jest kodowany w przekazie cyfrowym i mozna go odbierac bez problemu za posrednicwem tunerow FTA.
Podaje czestotliwosc:
Satelita Hotbird - 13E
Transporder - 11408
Polaryzacja - Vertical
Symbol rate - 27500
FEC - 3/4
Video PID - 520
Audio PID - 730
PCR PID - 135