Janusz Kulig - wypadek

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Megas WRC » poniedziałek, 13 gru 2004, 23:04

enka napisał(a):10 miesięcy a ja mam wrażenie jakby to było wczoraj ;( dalej boli tak samo [*]

Czuje to samo;(
Megas WRC
A5

Postprzez Szambelan » poniedziałek, 13 gru 2004, 23:29

Już 10 miesięcy :( Właśnie oglądam moje klipy o Januszu, w sumie zrobiłem ich 6. Za każdym razem jak oglądam " Pamięci Janusza " odrazu przypomina mi się ten fatalny wieczór.
Szambelan
N3

Postprzez TSRALLY » wtorek, 14 gru 2004, 12:33

Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez Kopernik » wtorek, 14 gru 2004, 23:11

A propos powyższych artykułów- zastanawiam się jak daleko może posunąć się obrona, by złagodzić karę dla dróżniczki. Moim zdaniem, oskarżając Kuliga o zbyt szybką jazdę i niedostosowanie prędkości do warunków drogowych, bardzo mocno przesadzili. Nie powinni przytaczać argumentów, które dużo wcześniej zostały podważone. Szargają tym samym dobre imię zmarłego, szkodząc jednocześnie oskarżonej.
No cóż, to kwestia moralności. Nie chciałbym nigdy, by bronili mnie tacy adwokaci.
Kopernik
N2

Postprzez LIPciu » środa, 15 gru 2004, 09:06

nie pojmuje!!
przecież do całej tej tragedi doszło wyłącznie przez to że ta kobieta zaniedbała całkowicie swoje obowiązki. przecież to jest fakt.
w jego konsekwecji zginął człowiek.
oczywiste jest dla mnie że ta kobieta nie zrobiła tego specialnie ale to ona ponosi całkowitą odpowiedzialność za to co się stało.
trzeba odpowiadać ze swoje błędy.
LIPciu
A5

Postprzez Buncol » środa, 15 gru 2004, 09:09

Taka juz paraca adwokata. Ma pomoc klientowi za wszelka cene, nic go nie obchodzi, ze Janusz nie zyje i nalezy mu sie szacunek. On probuje obciazyc go wina, choc moze i wie, ze jego klientka jest winna.
Buncol
A6

Postprzez Kris_WRC » środa, 15 gru 2004, 09:16

LIPciu napisał(a):nie pojmuje!!
przecież do całej tej tragedi doszło wyłącznie przez to że ta kobieta zaniedbała całkowicie swoje obowiązki. przecież to jest fakt.
oczywiste jest dla mnie że ta kobieta nie zrobiła tego specialnie ale to ona ponosi całkowitą odpowiedzialność za to co się stało.

Teraz zadam jedno tylko pytanie. Po co grzebać w temacie i po co wsadzać ponad pięćdziesiecioletnią kobietę do więzienia? To juz nie wróci życia Januszowi, a kobiete jedynie pogrąży i wykończy psychicznie. Wychowuje ona samotnie syna i juz jest zniszczona psychicznie, bo pomyslcie jeden z drugim jak Wy byscie czuli sie w jej sytuacji. To całe wydarzenie dało tej kobiecie juz wystarczającą kare. Gdyby nie zginął na tym przejeździe Janusz tylko jakis zwykły człowiek, byłoby raz w wiadomosciach i koniec ale, że był to Janusz to trzeba pokazówke zrobić i przywalic jej najlepiej 15 lat kamieniołomu co? Zastanówcie sie! Stało sie cos, na co nikt z Nas nie miał wpływu, zginął wspaniały człowiek, bliski naszemu sercu, ale nic życia mu nie wróci. Trzeba sie pogodzic i zyć dalej a widze ten topic ciągnie sie juz od lutego i.... nie wnosi nic...
Kris_WRC
A6

Postprzez LIPciu » środa, 15 gru 2004, 09:39

Kris_WRC napisał(a):
LIPciu napisał(a):nie pojmuje!!

Teraz zadam jedno tylko pytanie. Po co grzebać w temacie i po co wsadzać ponad pięćdziesiecioletnią kobietę do więzienia? To juz nie wróci życia Januszowi, a kobiete jedynie pogrąży i wykończy psychicznie. Wychowuje ona samotnie syna i juz jest zniszczona psychicznie, bo pomyslcie jeden z drugim jak Wy byscie czuli sie w jej sytuacji. To całe wydarzenie dało tej kobiecie juz wystarczającą kare. Gdyby nie zginął na tym przejeździe Janusz tylko jakis zwykły człowiek, byłoby raz w wiadomosciach i koniec ale, że był to Janusz to trzeba pokazówke zrobić i przywalic jej najlepiej 15 lat kamieniołomu co? Zastanówcie sie! Stało sie cos, na co nikt z Nas nie miał wpływu, zginął wspaniały człowiek, bliski naszemu sercu, ale nic życia mu nie wróci. Trzeba sie pogodzic i zyć dalej a widze ten topic ciągnie sie juz od lutego i.... nie wnosi nic...

nie chce wsadzać jej do więzienia na 15 lat. chce tylko stwierdzenia jej wyłącznej winy. masz racje że to co ona już przeszła to wielki dramat.
Sąd jednak nie może ot tak zapomnieć. musi zostać ukarana.
LIPciu
A5

Postprzez Mroowa » środa, 15 gru 2004, 11:00

Fakt nie wróci Januszowi życia ten wyrok ale coraz bardziej zaczyna się debata nie nad tym dlaczego przejazd był odtwarty ale nad szukaniem winy w samym Januszu, najłatwiej teraz zrzucić winę bo jest nieobecny :cry: .
Nie chcę dla niej więzienia odsiadki itp. ale kara powinna być ogłoszona, bo chyba wszyscy są sądzeni w Polsce sprawiedliwie :roll:
Nie potrzeba jej więzienia ale....
zauważcie, że później będzie tak że każdy będzie mówił że to nie była jej wina bo została uniewinniona. Obejmując takie stanowisko pracy jest się chyba odpowiedzialnym człowiekiem. Wiadomo wypadek przy pracy ale ...
Wyrok powinien być ogłoszony. A jeżeli to prawda że PKP ją zwolniło to powinni wziąść sięza PKP bo niewiem czy większej winy nie ma w PKP....
Mroowa
S2000

Postprzez *fly* » środa, 15 gru 2004, 11:11

ja tam uwazam ze powinna ona byc uznana za winna a Janusza nie powinni wogle sie czepiac (wkoncu to on tu najwiecej ucierpial)! co do kary dla samej druzniczki to nie oczekuje duzej! bo to i tak nic nie zmieni! jakis wyrok w zawieszeniu bo i tak bedzie musiala zyc z tym do konca! wsadzanie jej do wiezienia na iles tam lat nikomu nic nie da!
*fly*
A5

Postprzez beeper_ » środa, 15 gru 2004, 11:54

Moim zdaniem do odpowiedzialnosci powienno zostac pociagniete PKP, przez chory system, z pewnych zrodel wiem, ze drozniczka ta zostala dyscyplinarnie przeniesiona ze stacji z Woli Rzędzijskiej /k Tarnówa, bo zasnela podczas pracy. Takze glowna wine ponosi PKP za brak odpwiedniej segregacji kadry, kto wie do ilu tragedii moglo dojsc i czy sami pewni tego ze nic nie jedzie po torach moglismy zginac.
beeper_
N4

Postprzez Kris_WRC » środa, 15 gru 2004, 12:08

beeper_ napisał(a):Moim zdaniem do odpowiedzialnosci powienno zostac pociagniete PKP, przez chory system, z pewnych zrodel wiem, ze drozniczka ta zostala dyscyplinarnie przeniesiona ze stacji z Woli Rzędzijskiej /k Tarnówa, bo zasnela podczas pracy. Takze glowna wine ponosi PKP za brak odpwiedniej segregacji kadry, kto wie do ilu tragedii moglo dojsc i czy sami pewni tego ze nic nie jedzie po torach moglismy zginac.

Nic dodać nic ująć brawo
Kris_WRC
A6

Postprzez Cobra » środa, 15 gru 2004, 12:51

Wsadzanie jej do wiezienia niczemu nie sluzy mysle ze nawet gdyby dostala rok w zawiasach to i tak bylo by ok. Zadaniem obroncy jest gadac co tylko sie da, po to sie mu placi zeby - cie wyratowal z sytuacji w ktorej sie znalazles. Dlatego nie ma co sluchac co mowi obrona, tym bardziej ze sama drozniczka nie mowi ze to wina janusza czy cos w stym stylu. Od poczatku wykazala skruche, do teraz jest zalamana, leczy sie psychicznie i pewnie za szybko z tego nie wyjdzie.. Oprocz tego ze zostalo zniszczone zycie rodziny Janusza, to zycie jej rodziny rowniez w koncu byla sama z synem ktory tez sie uczy wiec ciezko powiedziec zeby byl "samodzielny". Stracila prace ktora wykonywala nie wiadomo ile lat i tym samym zrodlo utrzymania, gdzie ja ktos teraz zatrudni?? Stracila mieszkanie bo bylo to mieszkanie PKP. Nie wiem po co sad chce nalozyc 3 tys zloty grzywny oprocz kosztow procesu??, niby z czego ona to zaplaci?? Samo to co przeszla jest wystarczajaca kara, sad tylko powinien stawierdzic wine i dac minimalny wymiar kary gdyz samo zycie ja ukaralo.

Na koniec powiem jeszcze ze boli mnie kiedy przegladam komentarze na innych stronach. Nie mowie tu o onecie bo tam to wogole lepiej nie wchodzic bo czlowiek dochodzi do wniosku ze 90% tych ludzi to tzreba by wystrzelac albo porzadnie przetrzepac zeby nabrali troche rozumu. Myslalem ze na takim motoryzacyjnym portalu Interii pojawia sie troche bardziej dojrzale glosy, niestety.... Najgorsze jest ze ludzie ktorzy tam "bronia" Janusza, chca jakiegos dlugoletniego wiezienia dla tej kobiety i nie wiem czego jeszcze. Janusz nigdy taki nie był, nigdy by tego nie chcial i mysle ze kiedy jest teraz u góry wybaczyl drozniczce. Mysle ze ojciec Janusza wybaczajac publicznie chcial pokazac, ze tak zrobilby moj syn ale nie ma go tu teraz i ja zrobie to za niego. Mysle ze wie co kazdy z nas ktorzy go lubili, kochali, szanowali czuje teraz w sercach, ale chcialby zebysmy wybaczyli tak jak on to zrobil. Janusz byl dobrym czlowiekiem....
Cobra
A5

Postprzez enka » środa, 15 gru 2004, 17:21

Jestem zdania, że kara musi być chociażby dla przykładu. Zobaczcie jaka jest sytuacja. Wielu siedzący w budce drużnika olewa sobie to, tak jak ona wtedy. Można tu mówić o tym, że przestarzały system, nie powinno być takich przejazdów itd. ale to ewidentnie ona zawiniła.Nie zamknęła tych rogatek i nie potrafi podać powodu. Wszystko było sprawne. Widocznie miała inne rzeczy do roboty. Może myślała, że nikt nie będzie jechał itp. Jestem pewna, że wielu drużników olewa pracę. Dlatego powinna dostać karę więznienia ale nie w zawiasach. Każdy może sobie pomyśleć e, jak coś się stanie to i tak w zawiasach dostane, nie jestem karany itd. Jej syn jest już dorosły, studiuje, na pewno sobie poradzi. Trzeba było myśleć wcześniej. I nie mówcie, że trzeba ją uniewinnić bo ma syna, jest biedna itd. Tak samo jak ktoś zabije kogoś dla pieniędzy bo ma dzieci na utrzymaniu. To co trzeba uniewinnić? Prawo jest po to, żeby go przestrzegać. I ciekawe skoro ona taka biedna to skąd ma kase na takiego adwokata.
enka
A5

Postprzez Megas WRC » środa, 15 gru 2004, 17:34

Zgadzam sie z enka. Teraz jak patrze na komentarze pod jakimis artukulami na temat Janusza to mnie rozpiera ze zlosci jacy ci ludzi sa debile! Przeciez to wiadomo ze to ta kobieta zawinila. Teraz juz wszystko chca zgonic na Janusza bo im szkoda tej baby. No moze jest jakas tam mala wina Kulasa ale nie cala!! Podobno gadal przez telefon jak jechal samochodem.
Megas WRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne