Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Cobra » czwartek, 14 kwi 2005, 23:52

zauwaz ze tvn turbo z nazwy jest stacja o motoryzacji, co prawda czas pokazal ze jednak nie do konca tak czy siak jest w niej jeszcze kupa roznych programow motoryzacyjnych miejscem na pokazywanie klasykow jest automaniak, delux, legendy czegos tam, rozne cieakowstki tez powinny byc w automaniaku czasem moga byc i w oesie ale niech to ma rece i nogi. wczesniej oes byl programem prawei tylko o rajdach tlyko w przypadku jakiesogs nieurodzaju rajdowego dawali tam rc, czy cos z wyscigow ale zawsze bylo to krotkie wspomienie. w obecnym oesie rajdy zajmuja 20% czasu reszta to powtorki powtorek jakies zbieraniny nie wiadomo skad. nie ma akurat rajdu trudno chca puscic cos w zamian ekstra ale niech to ma chociaz minimalny zwiazek z rajdami niech pokaza jakiegos rajdowego klasyka. niech pogadaja z driverami czolowymi czy tymi mniej znanymi. czy pojechanie do kierwocy i zmontowanie materialu ktory przedstawial by jego rajdowke jakies tam zaplecze i jego samego byloby kosztowne nie . byloby tansze niz puszczanie jakis tam durnych powtorek a korzysc medialna do zawodnikow i radocha dla kibicow bylaby ogromna. jesli oes dalej bedzie tak wygladac po miesiacu go zdejma bo ogladalnosc bedzie jeszcze mniejsza niz byla wczesniej. bez sensu to wszystko... :( Ja chce spowrotem Kwiatka!!
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Lasse » piątek, 15 kwi 2005, 02:10

Kwiatek powiedział mi na Mazowieckim, że za pieniądze jakie proponowało Turbo, nie da się zrobić sensownego programu. Jest gościem kontrowersyjnym, bo mnie zgięło jak usłyszałem, że bycie dziennikarzem Turbo nie jest niczym ekscytującym (sam marzyłbym o takiej robocie), bo czasem lepiej nie wstawać z łóżka, niż coś komuś udowadzniać. Zapytałem wtedy - to ile chciałbyś zarabiać?

Zarabiam to ja na czym innym, a marzy mi się robienie porządnego programu o sporcie samochodowym. Chciałbym na Mazowiecki rzucić z pięć solinych kamer, do tego założyć kilka do środka, wynająć helikopter i pokazać kilku ćwokom, że nawet druga liga potrafi być bardzo widowiskowym sportem! Tyle, że jedna taka relacja kosztowałaby więcej niż kwartalny budżet programu OES. Ale nawet za małe pieniądze, można coś zrobić - tylko że jak mam już to robić, to na własną półkę, a nie ku chwale dyrekcji TVN, która będzie zachwycona, że ma za póldarmo fajne materiały.

Grunt to pewność siebie! Ale z drugiej strony nie dziwię się Kwiatkowi - widziałem jak walczy z kamerą osobiście. I widzę niektóre programy w Turbo.... Pisałem wyżej, co sądze o nowym OES, więc nie będę się powtarzał, ale wielka szkoda, że budżetu kilku beznadziejnych produkcji jak "Waga Ciżeka", "Technoskop" czy "Zasady Walki" nie przekazano OES-owi. Ja tego nie rozumiem, a Kwiatek powiedział mi ponoć szczerze coś typu: Ja mam w Turbo kilku kumpli, ale nie bardzo widzę siebie w tej stacji w przyszłości. Chyba, że dyrektorem programowym zostanie wreszcie ktoś, kto rozumie, na czym polega fascynacja samochodami... W sumie mółbym się zacząć ubiegać o tę robotę:)" - i to jest mniej więcej to, co usłyszałem na ten temat od Kwiatka.

PS. Mam nadzieję, że nie przesadziłem - i nie zostanę zabanowany. Gdyby Konrad Kwiatkowski miał jakieś zastrzeżenia co do mojej wersji wydarzeń, proszę o interwencję...
LASSE
Lasse
N2

Postprzez Konrad » piątek, 15 kwi 2005, 10:36

Lasse ładnie to tak opowiadać wszem i wobec to, o czym rozmawialiśmy prywatnie? :)

Poza tym stanowczo dementuję plotkę o tym, jakobym zamierzał zostać dyrektorem programowym TVN Turbo - są wszak w życiu znacznie ciekawsze zajęcia...
Konrad
N2

Postprzez Jucek » piątek, 15 kwi 2005, 11:06

skoro pan sie pokazal na forum to mam pytanie :)
czy posiada pan archiwlane materialy z poszczegolnych eliminacji Mistrzostw Polski z sezonow od 1997 do 2001?bardzo zalezy mi na ujeciach Janusza w Megane Maxi, Holka i Kuziego w subaru i innych, mysle ze nie tylko ja jestem tym zainteresowany.Moze udałoby sie stworzyc podsumowanie z relacjami z tamtych lat i za rozsądne pieniadze sprzedac to na cd lub dvd ?
GG 3389645
Jucek
N3

Postprzez solota » piątek, 15 kwi 2005, 13:09

Konrad może przesadziłeś z tym helikopterem jeśli to prawda co napisał Lasse, ale nie chce mi sie wierzyć, że TVN Turbo nawet na porządne kamery kaski nie dał :!:

TVN ogólnie schodzi na psy. Kiedyś jak był sport w TVN24 to wszystko było, a wczoraj jak oglądałem to była piłka nożna z materiałami po 2 minuty po trzy razy i na koniec króciutko o jakiś zapasach. Nie chodzi mi o zawiść do footaballu bo wszędzie jest popularny, ale jeśli tak będzie to niech zmienią nazwę na magazyn piłkarski.

Jak weźmiecie Bravo Sport(szmata) do rękito w spis treści jest: 2312312 razy piłka nożna i jakieś tam skoki narciarskie.

Reasumując w polsce nie jest problem z zainteresowaniem ludu w danych dziedzinach sportu lecz z mediami, które uznają że wszyscy znają się tylko na Piłce nożnej, więc ją będziemy jak najwięcej pokazywać.

no sorry ale już nie mogłem wytrzymać :twisted:
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez karcin » piątek, 15 kwi 2005, 15:28

Jucek napisał(a):skoro pan sie pokazal na forum to mam pytanie :)
czy posiada pan archiwlane materialy z poszczegolnych eliminacji Mistrzostw Polski z sezonow od 1997 do 2001?bardzo zalezy mi na ujeciach Janusza w Megane Maxi, Holka i Kuziego w subaru i innych, mysle ze nie tylko ja jestem tym zainteresowany.Moze udałoby sie stworzyc podsumowanie z relacjami z tamtych lat i za rozsądne pieniadze sprzedac to na cd lub dvd ?

Ja sie dołączam do tego !!!! Albo puścić coś takiego na TV albo wydać na DVD. Odrazu bym to kupił.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez robur » piątek, 15 kwi 2005, 15:51

Jak zobaczyłem pierwszy odcinek nowgo OESu od razu poznalem, ze to nie jest produkcja Kwiatków,a to jest jakies nie wiadomo co, ni to klip, ni relacja.Słusznie ktos napisał, jesli sie program nazywa OES to taka nazwa zobowiazuje

Nie chce tu nikomu kadzic, ale prawda jest taka, ze nie ma w naszym kraju od kilku lat ekipy równie obeznanej z tematem rajdy jak ekipa Autoklubu, tak samo jak nikt nie ma podejscia do zdjęć Dominika Kalamusa.
robur

Postprzez tomi_kl » sobota, 16 kwi 2005, 00:23

Panie Konradzie proszę udostępnić w sprzedaży wysyłkowej archiwalne materiały rajdowe z lat 1999-2001 na DVD lub CD . To napewno będzie miało ssanie.

Potrzebujemy takich ujęć !
Dzieki
tomi_kl
A6

Postprzez Roxi » niedziela, 17 kwi 2005, 12:44

jeśli macie Discovery Science - właśnie zaczął się program o silnikach rajdowych aut ,pokazują prodrive i monte carlo
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką".
Roxi
N2

Postprzez karcin » niedziela, 17 kwi 2005, 20:47

A już to oglądałem kiedyś :) Ciekawy program
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez rav » poniedziałek, 18 kwi 2005, 16:52

Czy jest gdzieś w internecie ten OES. Jak ktoś nagrał to niech gdzieś wrzuci.
rav
A6

Postprzez enka » sobota, 23 kwi 2005, 12:20

W niedziele w programie "Echa stadionów" o 19.30 będzie Hołek.
Hołek będzie też gościem w CH Reduta w Wawie. Od godziny 12.00 do 18.00 w niedziele.
enka
A5

Postprzez maciekd » poniedziałek, 25 kwi 2005, 00:29

W programie "pasjonaci" (Zientarskich) na bicyklu jeździł Tomek Kuchar... I to właściwie na tyle :?
maciekd
A6

Postprzez Banan » poniedziałek, 2 maja 2005, 01:15

Moze ja mam zly program, ale czy u Was pisalo, ze Sardynka sie zaczyna 00:35 czy 00:00 ?

A dzisiaj w programie Dzieciaki z klasa, jak koles odpowiadal ze sportu w 2 rundzie to mial 2 pytania rajdowe i na zadne nie odpowiedzial :D

1. Jaka czesc samochodu rajdowego ma bieznik ?
2. Jaka ksywke ma Krzysztof Holowczyc ?
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez beeper_ » poniedziałek, 2 maja 2005, 01:20

09:30 - Rajd Włoch - 3 etap
beeper_
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne