Czasopisma motoryzacyjne

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » sobota, 6 mar 2004, 08:12

Aja myślę że reklamodawcy nic nie zmienią bo wejdą zamiast połowy zdjęć (chociaż wątpię aby czytając forum autoklubu chcieli się tam reklamować:) ) Wracając do tekstu mój kuzyn kiedyś czytał Harrego Pottera i tam była podobna czcionka a wiecie co mi ekspedientka powiedziała??? że specjalnie jest taka czcionka żeby dzieciom się szybko czytało, no ale sorry na stronie rajd.pl jest napisane że gazeta przeznaczona jak się nie mylę dla ludzi w wieku 18-35 lat :) ;) :) i o co tu chodzi ????

Rajd.pl ma fajny pomysł na magazyn i mam nadzieję, że przy nim wytrwają pomimo takiego ataku. Nie czytam WRC od poczatku, ale zalożę sie, że pierwszy i ch numer nie powalał na ziemię i różnił się od jego obecnego kształtu.

to z forum tej gazetki.

niewiem jak wy ale ja kupując pierwszy numer WRC już wtedy stwierdziłem że jest Git :)

Dobra to tyle moich wywodów trzymajcie sie hehehehehhehe
Mroowa
S2000

Postprzez Kubus » sobota, 6 mar 2004, 09:24

WAPNO-jak zwykle sie zgadzam z Toba.Sluchajcie tu nie chodzi o zdjecia.To jest tak jak by zwykly kierowca wsiadl do auta 4x4.Powie ze fajnie przyspiesza bardzo mu sie podoba ABS bo auto hamuje i skreca poprostu kawal fajnego auta.Ale jesli do takiego auta wsiadzie rajdowiec to pierwsze co mu bedzie przeszkadzac to wlasnie ABS(czyt masa zdjec niepotrzebnych) a autem zjedzie na dziurawa droge zeby wycisnac z niego ile sie da.Niestety to auto sie wtedy rozleci.

Speed x-Ja nie mam nic przeciwko zdjecią bo sa fajne.Ale zdjecia w czasopismie rajdowym sa dla mnie dopiero fajne jak prócz nich znajde tam jakas tresc:) Narazie to sie czuje jakbym kupil za 7,90 zł sredniej klasy album ze zdjeciami i z serwisantka Agatka:) jej skolei sie czepiam bo poswiecili jej 3 strony a o Januszu...

Oczywiscie mam nadzieje ze kolejne numery beda lepsze ale przynajmniej mnie ten numer totalnie zawiódł.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez qbus » sobota, 6 mar 2004, 11:28

Ok. tydzień przed wydaniem pierwszego nr. wysłałem do redakcji rajd.pl maila z pytaniem czy będzie w w czasopiśmie coś o Januszu.
Dostałem odpowiedź że pismo już trafiło do drukarni i nie mogli robić całego numeru od nowa, za to za miesiąc mają zamieścić obszerny artykuł o Januszu.
Tylko jak ten artkuł będzie pisany taką czcionką to chyba by musiał zajmować całe czasopismo żeby coś sensownego tam było.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez amanecer » sobota, 6 mar 2004, 12:04

Nie chciałabym jeszcze dokładac mojej krytyki, bo chyba wszystko zostało juz powiedziane..., więc powiem tak- rozczarowanie. Zdjęcia fajne, ale merytorycznie to sie nie postarali w redakcji. Ja nie jestem jakąś tam jednostka ekspercką, ale jak to słusznie KUBUS zauwazyl
To jest tak jak by zwykly kierowca wsiadl do auta 4x4
...
Co do Agatki to rozumiem intencje, ale przyznam że wyszlo..hmm, smiesznie :wink:
Licze, ze bedzie lepiej :lol:
amanecer

Postprzez Ohlins » sobota, 6 mar 2004, 17:50

Za duzo zdjeć za mało tekstu ale mam nadzieje ze sie poprawią.
Ohlins
A6

Postprzez Robi » niedziela, 7 mar 2004, 13:45

jakos dziwnie podobna do " Rajdow i wyscigow"...
Robi
N2

Postprzez androssi » niedziela, 7 mar 2004, 16:09

najlesza gazeta jaka czytalem to byl magazyn "samochody swiata" wydawany co miesiac. Wiem ze dla was nie byloby tam za wiele do poczytania ze wzgledu na wasze kierunkowe zainteresowania tylko WRC ale dla ludzi interesujacych sie ogolnie motoryzaja to bylo co poczytac. Niestety gazeta juz sie nie ukazuje :( szkoda bo nadal bym ja na pewno kupowal..
androssi

Postprzez Mroowa » czwartek, 11 mar 2004, 13:11

Wkrótce na polskim rynku wydawniczym pojawi się "F1 Racing" czyli miesięcznik poświęcony wyłącznie Formule 1. Będzie to magazyn, który ilustruje różne aspekty życia w fascynującym świecie Formuły 1 - od pełnej dramatyzmu rywalizacji sportowej, po często zaskakujący styl życia wybranych osobistości F1. Magazyn dociera również za kulisy wielkiego świata i wielkich fortun najpotężniejszych osób

Założony w 1996 roku, F1 Racing jest dziś wydawany w 24 edycjach, 19 językach, o globalnej sprzedaży 750 000 sztuk miesięcznie. To zdecydowanie najpopularniejszy, najlepiej sprzedający się miesięcznik Formuły 1 na świecie.

www.interia.pl

ciekawe ciekawe co to bedzie za gazetka ale chyba lepsza niż rajd.pl oczywiście dla tych co lubią F1
Mroowa
S2000

Postprzez beeper_ » czwartek, 11 mar 2004, 13:13

nie wroze tej gazetce zbyt dobrej sprzedazy w Polsce.
beeper_
N4

Postprzez androssi » czwartek, 11 mar 2004, 14:40

ja na pewno kupie a jesli bedzie ciekawa to co miesiac bede kupowal
a mniej wiecej kiedy ma sie ukazac... :?: :?:
androssi

Postprzez Mroowa » czwartek, 11 mar 2004, 15:00

Pierwszym numerem polskiej edycji F1 Racing będzie wydanie majowe, które pojawi się w salonach prasowych już 23 kwietnia 2004

troszke poczekacie sobie.

Oni coś robią bo TV4 będzie pokazywać więc coś tam sie wkoło nich kręci.
Mroowa
S2000

Postprzez rallygirl » niedziela, 14 mar 2004, 00:44

ale zescie sie tej serwisantki przyczepili ! :lol:
ja wam zaraz wyjasnie wszystko hehehe dali ja taka co by laski facetow czytajcych ow magazyn nie czuly sie zle i nie byly zazdrosne a laski co same czytaja zeby nie mialy kompleksow hehehe
no daliby jakas 1,80 z cycem ogromnym na wierzchu to by bylo - rozwody, klotnie afery ze co to za gazeta ze niby o autach a tu baby takie-strach myslec :wink: :wink:

ale baj de wej lepiej se za to kupic piwek pare
"Kosmetyka samochodu nie ma dla mnie znaczenia. Jak długo koła kręcą się we właściwym kierunku, musimy próbować"
CMcR
rallygirl
N1

Postprzez WRCfan » niedziela, 14 mar 2004, 14:53

androssi napisał(a):Wiem ze dla was nie byloby tam za wiele do poczytania ze wzgledu na wasze kierunkowe zainteresowania tylko WRC ..

spoko spoko...są tu tez tacy co sie ogólnie interesuja motoryzacją 8)
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez stein911 » niedziela, 14 mar 2004, 22:00

"Samochody Świata"- w sumie przyjemna gazetka, ale moim zdaniem trochę brakowało jej profesjonalizmu, pisali tam jacyś lamerzy.
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez autotydzien » piątek, 19 mar 2004, 13:20

Od dzisiaj w całej Polsce dostępny jest dwutygodnik "auto tydzień". Magazyn jest ogólnomotoryzacyjny, ale są też relacje z rajdów (Meksyk i Rajd Ziemi Lubelskiej) i kosztuje tylko 2 zł.

www.autotydzien.pl
autotydzien

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne